Groot zwart wit schilderij

Een groot zwart wit schilderij past perfect in elke woning. Zwart wit schilderijen zijn smaakvol, tijdloos en onwijs populair om toe te passen in het interieur. Lees in deze blog waarom jij voor een groot zwart wit schilderij moet gaan!

Zwart wit schilderijen en hun ontstaan 

Vroeger maakten kunstenaars bewust gebruik van zwart en wit bij het schilderen van een nieuw schilderij. Schilderen zonder kleur dus: het was dé manier om te laten zien aan de rest van de wereld dat ze zo goed waren in hun vak, dat ze geen kleur nodig hadden voor het maken van hun kunst.

Daarnaast was het ook een manier om te oefenen met het creëren van contrast op licht en donker en het creëren van compositie. Tegenwoordig wordt kleur uitgesloten en zijn zwart wit schilderijen zo populair omdat het een tijdloze uitstraling heeft. Zo kan het schilderij vintage of juist modern zijn: het is maar hoe de toeschouwer het schilderij observeert en interpreteert! 
Groot zwart wit schilderij

Het toepassen van een groot zwart wit schilderij 

Ben je fan geworden van zwart wit kunst en overweeg je een groot zwart wit schilderij in huis te nemen? Het resultaat zal onwijs gaaf zijn. Een groot zwart wit schilderij kun je in principe in alle soorten woonstijlen toepassen, van de meest kleurrijke woningen tot aan strakke, moderne ruimtes. In alle gevallen zal een groot zwart wit schilderij een echte eyecatcher zijn en meteen de aandacht trekken. 

Misschien ook interessant voor jou: onze zwart wit poster collectie!

Creëer eenheid met een groot zwart wit schilderij

Waar zwart een stoere en ruige uitstraling heeft, heeft wit juist een rustige, prettige uitstraling. De kleuren zijn de grootste tegenpolen en toch vullen ze elkaar aan als geen ander. Juist omdat zwart wit schilderijen eigenlijk geen kleuren bevatten, kunnen ze eigenlijk niet vloeken met jouw interieurstijl en de kleuren die daarin voorkomen. Je kunt daarom makkelijk aan verschillende muren een groot zwart wit schilderij ophangen, wat al snel een eenheid zal vormen! 
Groot zwart wit schilderij

Een groot zwart wit schilderij is tijdloos

Hetgeen wat een groot zwart wit schilderij zo uniek maakt, is dat het tijdloos is. Kijk bijvoorbeeld naar de mode industrie: kleurentrends veranderen jaarlijks, maar zwart en wit zie je elk jaar weer terugkomen. Dit geldt ook zo voor het toepassen van zwart wit in het interieur. Of je nou je woonkamer compleet omgooit en een totaal ander kleurenpalet of woonstijl kiest, een groot zwart wit schilderij zal nog altijd mooi in het totaalplaatje passen. 

Voeg een groot zwart wit schilderij toe aan jouw interieur!

In welke ruimte plaats je het, waar hang je het op, voor welk schilderij ga je? Er zijn hierin een hoop mogelijkheden. Een groot zwart wit schilderij komt het mooist naar voren wanneer je het als eyecatcher aan de muur hangt. Zo hangt een groot zwart wit schilderij fantastisch boven de bank, boven het bed of aan een andere grote, kale wand. Kies een plek waarbij het schilderij echt opvalt, en voorkom dat het schilderij op de achtergrond zal wegvallen. 
Groot zwart wit schilderij
Op zoek naar een groot zwart wit schilderij voor bij jou thuis? Wij hebben een ruime collectie met diverse mogelijkheden qua formaat en materiaal. Ben je gek op fotografie, dan is onze fotografie collectie iets voor jou! Ook onze line art collectie bevat unieke zwart wit schilderijen. Ben je meer fan van typografie en quotes, dan is het zeker de moeite waard om onze typografie collectie in te duiken! 

Meer kunst ontdekken?

Wil je graag nog andere schilderijen bekijken? Klik hier om onze gehele assortiment aan unieke schilderijen te ontdekken! De opties zijn eindeloos, van klein tot extreem groot formaat, van canvas en poster tot aan plexiglas.

Collecties