Kleuren in de woonkamer

De kleuren in de woonkamer zijn misschien wel een van de belangrijkste elementen die sfeer creëren! Hou je het liever rustig, of wil je juist laten zien dat je lef hebt? Ga je voor zachte kleuren, of juist voor een combinatie van felle kleuren? Er zijn hier veel verschillende mogelijkheden. Lees snel verder om erachter te komen welke kleur het best bij jouw woonkamer past! 

De combinatie van kleuren

Je kan veel verschillende kanten op gaan met kleurcombinaties in de woonkamer. Dit is echter niet altijd even makkelijk: trends zijn maar tijdelijk en blijven dus veranderen, smaken verschillen en elke woning is anders. Met behulp van een kleurencirkel kun je op drie manieren een kleurencombinatie creëren: 

1. Contrasterende kleurencombinatie

Contrasterende kleuren in de woonkamer zijn ook wel kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel. Zo kun je denken aan rood en groen, oranje en blauw of geel en paars. Contrasterende kleurencombinaties maken de sfeer in de woonkamer levendiger en intenser.

2. Harmonieuze kleurencombinatie 

De combinatie van kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel noem je harmonieuze kleurencombinaties. Voorbeelden van harmonieuze kleurencombinaties zijn oranje en rood, blauw en turquoise of groen en geel. Het combineren van deze kleuren zorgt voor een ontspannen sfeer in de woonkamer. 

3. Ton sur ton kleurencombinatie 

Ton-sur-ton is een term uit Frankrijk, wat letterlijk toon op toon betekent. Hierbij wordt er een combinatie gemaakt van tonen in een dezelfde kleur. Zo kun je een kleur kiezen en deze in lichte, medium en donkere tinten terug laten komen in de woonkamer. Dit zorgt voor een chique woonstijl! 

Pastel kleuren in de woonkamer

Pasteltinten: het zijn voor velen erg geliefde kleuren in de woonkamer. Het geeft een prettige en zachte sfeer aan de woonkamer door kleuren als mintgroen, oudroze of zachtgeel. Pastelkleuren zijn altijd zachte en lichte kleuren waar je veel kanten mee op kunt gaan en kunt toepassen in elke woonstijl. Zo kun je er contrast mee creëren in een stoere industriële woonkamer, of juist een hele zoete en schattige sfeer creëren in een Scandinavische woonkamer. De pastel kleuren in de woonkamer maken de ruimte net wat lichter, vrolijker en luchtiger. 

Felle kleuren in de woonkamer

Wil je een wat minder zachte sfeer, en juist kleuren toevoegen die er echt uitspringen? Ga dan voor felle kleuren in de woonkamer! Belangrijk is dat je kleuren kiest die goed met elkaar matchen. Daarnaast moet je er op letten dat je niet te veel van een dezelfde kleur laat terugkomen, omdat dit overweldigend over kan komen. Felle kleuren in de woonkamer zal in ieder geval voor veel plezier en vrolijkheid zorgen.
Kleuren in de woonkamer

Witte en lichte kleuren in de woonkamer

Waar je haast niet mee de mist in kan gaan, is het toevoegen witte kleuren in de woonkamer. Het is al jaren een van de meest voorkomende kleuren in de woonkamer, simpelweg omdat het een neutrale kleur is. Witte en lichte kleuren laten daarnaast jouw woonkamer ook groter ogen! Pas wel op dat je woonkamer niet alleen bestaat uit lichte en witte kleuren: dit kan namelijk zorgen voor een kille en saaie uitstraling. Door het toevoegen van meubels gemaakt van warme materialen en kleuraccenten in de decoraties geef je de woonkamer meer warmte en sfeer.  
Kleuren in de woonkamer

Aardetinten in de woonkamer 

Ga je liever voor warme kleuren (collectie britt abstract ofz) in de woonkamer? Ook hier kun je weer vele richtingen mee opgaan. Zo kun je gaan voor donkere tinten, zoals warm rood, of juist voor lichtere, beige kleuren. Natuurlijk is het ook mogelijk om donkere aardetinten met lichtere te combineren. Denk aan bruin, zand, terracotta, beige, taupe, groen of geel. Aardetinten zullen zorgen voor een intieme sfeer in de woonkamer. Voeg nog wat warme materialen, stoffen en sfeerverlichting toe en het plaatje is af! 
Kleuren in de woonkamer

Voeg nu kleur toe met wanddecoratie!

Een manier om kleuren in de woonkamer toe te voegen, is door het ophangen van wanddecoratie. Wij hebben een ruim assortiment aan posters, canvas en plexiglas voor bij jou thuis. Ontdek de mogelijkheden hier

Ruimtes