Foto's op plexiglas

Plexiglas is een kunststof die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals afschermplaten, kasten, vitrines, veranda’s, foto’s, schilderijen en nog veel meer! Maar wat zijn de voordelen van foto’s op plexiglas ten opzichte van normaal glas. Wij hebben de vijf voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van onze foto’s op plexiglas ten opzichte van glas

De vele voordelen van foto’s op plexiglas zijn wellicht punten die je gek genoeg nooit van het materiaal zult verwachten. Wij leggen het je graag uit! Wil je toch liever een canvas schilderij of kunst poster? Kijk dan op onze canvas of poster pagina’s.

✓ 1. Sterk: zo sterk als een beer

Een A-kwaliteit plexiglas kan soms wel 30x zo sterk zijn als normaal glas! Plexiglas heeft zijn flexibiliteit te danken aan de kunststof waar het van gemaakt is. Hierdoor zal het minder snel breken en kan het makkelijker bewerkt worden. Als we bij Walljar foto's op plexiglas laten drukken kan het haast niet kapot gaan! 

Dit maakt de foto op de glasplaat ook geschikt om buiten op te hangen. Het kan een stootje hebben van bijvoorbeeld een windvlaag of voetballende kinderen in de achtertuin.

✓ 2. Gewicht: zo licht als een veertje

Foto's op plexiglas zijn veel lichter dan glas, maar liefst 2x zo licht! Dit komt doordat het van kunststof is gemaakt. Glas wordt gemaakt door het smelten zand, soda en kalk. Dit is veel zwaarder dan de kunststof waar plexiglas van is gemaakt. Je hoeft dus geen krachtpatser te zijn om één van onze plexiglas schilderijen op te hangen.

✓ 3. Duurzaamheid: groen, groen en nog eens groen

Walljar maakt gebruik van het plexiglas door een foto op de glasplaat te drukken waardoor er een mooi glanzend effect ontstaat. Een belangrijk aspect van onze foto’s op plexiglas is dat het duurzaam is: het gaat lang mee en het wordt op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Plexiglas heeft een isolerende werking en is vochtbestendig, waardoor het materiaal heel lang mee kan gaan, zelfs wanneer je het buiten ophangt! Dit komt omdat het materiaal sterk is en niet verweerd vanwege de UV beschermlaag. Plexiglas zal ook niet verkleuren, zolang je het netjes onderhoudt.

✓ 4. Veiligheid: veilig voor de kleintjes 

Omdat plexiglas zo sterk is kan het haast niet breken of scheuren. Mocht dit nou toch op een of andere manier gebeuren dan is er nog heel weinig aan de hand. De kunststof springt namelijk niet kapot in duizenden stukjes zoals bij normaal glas. Op deze manier is het een stuk veiliger voor bijvoorbeeld kinderen en het geeft bijna geen troep. Als het om een plexiglas plaat gaat die je thuis wil ophangen is deze kunststof dus ideaal omdat het niet zomaar kapot kan vallen! 

✓ 5. Prijs: een betaalbaar product

Wanneer we naar de prijs van foto's op plexiglas kijken zien we dat dit nog een voordeel is ten opzichte van normaal glas. Het is namelijk een stuk goedkoper! Een plexiglas plaat is bijvoorbeeld bij een dikte van 3 mm, per m2, 50  euro waard. Voor een glas plaat ben je voor dezelfde afmetingen al gauw 65 tot 85 euro kwijt! Je hoeft dus niet in bezit te zijn van een dikke portemonnee om een foto op plexiglas te kunnen aanschaffen.
Foto op plexiglas

Aandachtspunten foto's op plexiglas

Is plexiglas het materiaal waar je voor wilt gaan? Let dan wel op de volgende 2 punten!

1. Krasgevoeligheid

Waar je rekening mee moet houden is dat plexiglas een kunststof is waar sneller krassen op komen dan op normaal glas. Geen zorgen, dit kan je gemakkelijk schoonmaken waardoor het glanslaagje weer helemaal schoon en shiny is zonder krassen! Wij leggen het je graag uit in deze blog.

2. Hittebestendigheid

Let goed op waar je je plexiglas ophangt! Plexiglas is namelijk niet volledig hittebestendig. Hang je foto's op plexiglas daarom dus ook niet op boven de kookplaat, openhaard of een andere warmtebron.

Deel het met ze! 

Ken je iemand die geïnteresseerd is in plexiglas en die wel wat extra info kan gebruiken? Deel het met ze! Wil je zelf foto's op plexiglas aanschaffen dan kun je onze hele collectie bekijken!

Materialen