Fotowanden: Hoe ziet jouw ideale fotowand eruit? - Walljar

Als we praten over fotowanden, dan hebben we het al gauw over fotocollages. Je ziet ze vaak bij mensen thuis. Meerdere foto’s aan de wand, foto’s van schoolreisjes, vakanties of van familie. Ze zijn er in alle soorten en maten, geordend of rommelig, op een prikbord en soms zelf aan een kabel. Er zijn oneindig veel opties! Je kunt natuurlijk ook met de posters en prints van Walljar een fotowand creëren! In dit artikel geven we jou enkele leuke tips over vijf soorten fotowanden!

1. Standaard fotowanden

De standaard fotowand is bij iedereen wel bekend, je hangt een rij met foto’s naast elkaar op aan de muur. Echter kun je wel verschillen in hoe je het ophangt. Je kunt het op meerdere manieren ophangen:

  • Horizontaal
  • Verticaal
  • Diagonaal

Bovendien kun je ook verschillen tussen de fotolijst groottes. Je kunt bijvoorbeeld een brede, lange foto afwisselen met een korte, hoge foto. Op deze manier krijg je een fotowand met een zigzaggend effect. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je posters in allerlei verschillende lijstjes te doen. Je kunt hierin van kleur wisselen in de lijstjes, maar je kunt ook de lijstjes verschillende vormen geven zoals een geruit of rond lijstje, het is maar net wat jij mooi vindt!

2. Fotowanden aan de trap

Wil jij even lekker nagenieten van die foto van je huwelijksreis of vakantie als je de trap op loopt? Dan is de fotowand aan de trap de decoratie waar jij naar op zoek bent.

Je kunt deze foto’s trapsgewijs ophangen, op deze manier kun je bij elke traptrede een leuke foto zien. Tip! Hang op elke traptrede een poster of print van jouw favoriete stad uit onze
steden collectie!
Fotowand bij de trap

3. Geordende fotowanden

Vind je de standaard fotowanden toch te rommelig? Dan is de geordende fotowand echt iets voor jou! Bij een geordende variant gebruik je dezelfde fotolijstjes met gelijke groottes en gebruik je kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Zo kun je net zoals op de afbeelding hieronder de prints uit onze flora collectie combineren, deze geven een ontspannende uitstraling aan iedere ruimte.

Daarnaast kun je jouw prints op basis van bepaalde gebeurtenissen in chronologische volgorde sorteren. Op deze manier heb je een mooie overzichtelijke
fotowand. Het zorgt voor een rustige uitstraling. 
Geordende fotowand

4. Decoratie takken aan de muur

Een origineel idee voor een fotowand is een decoratie tak aan de muur bevestigen en hier je foto’s aan op hangen. Maar hoe doe je dat dan? 

Stap 1: Zoek een stevige tak uit die bij jouw interieur past. Je kunt eventueel een decoratieve tak in de winkel kopen. Wil je een wat goedkopere optie? Dan ga je het bos in en zoek je daar een passende tak.

Stap 2: Pak een stevig draadje en maak hier je foto’s aan vast. Doe dit door de draad op de achterkant van de foto te plaatsen.

Stap 3: Maak het draad weer vast aan de tak met een goede, strakke knoop in het draad! Je wil natuurlijk niet dat je foto’s van de tak afvallen!

Stap 4: Bevestig jouw unieke tak aan de muur en voila! Je hebt jouw eigen unieke fotowand!

5. Schilderijen op planken of kastjes

De laatste tip is om een aantal planken aan de muur te bevestigen. Vervolgens zet je jouw foto’s op de planken. Op deze manier hoef je alleen twee gaten te boren om de plank op te hangen. Daarna kun je hier meerdere fotolijsten op zetten.

Zo kun je ook je schilderijen op kastjes plaatsen, hierbij heb je helemaal geen last van gaten in de muur. Zet hier bijvoorbeeld meerdere fleurige posters of prints neer uit onze flora collectie!
Flora canvas

Fotowanden inspiratie opgedaan?

Heb jij fotowanden inspiratie opgedaan en wil je aan de slag? Top! Er wacht een uitgebreide collectie aan originele en unieke prints op je, bekijk onze gehele collectie hier!

RuimtesTips & tricks