Zwart wit interieur

Een zwart wit interieur groeit de laatste tijd onwijs veel in populariteit. En dat is niet zo gek! Het heeft vaak een chique, prettige en stijlvolle uitstraling en je kunt er jaren mee door. Qua kleurgebruik, woonstijl en sfeer kun je er vele richtingen mee opgaan. Wil jij een zwart wit interieur creëren? Doe een dosis inspiratie op in deze blog! 

Zwart wit interieur in combinatie met andere kleuren

Een combinatie van zwart wit zie je tegenwoordig steeds vaker terug in het interieur. En dat is best logisch: zwart en wit zijn namelijk, ondanks dat het tegenpolen zijn, kleuren die elkaar perfect aanvullen. Het donkere en stoere van zwart gecombineerd met het zachte en vredige wit zorgt voor het perfecte contrast. 

In een zwart wit interieur kun je echter ook andere kleuren toepassen: eigenlijk is er geen één kleur die je moet ontwijken. Kies wel voor hooguit één of twee kleuren en houd de mate waarin je ze laat terugkomen beperkt. Wanneer je teveel kleur toepast, zal je namelijk de kracht van het zwart witte tenietdoen.

Een andere optie is het toevoegen van grijstinten. Grijs is niet alleen een goede aanvulling omdat het een middenweg is tussen zwart en wit, maar ook omdat het een neutrale kleur is die zachter is dan zwart, maar warmer is dan wit. Wil je meer warmte in je zwart wit interieur zonder het te kleurrijk te maken, voeg dan grijstinten toe! 

Klassiek zwart wit interieur

Wil je gaan voor een klassiek zwart wit interieur, gekenmerkt door een chique uitstraling? Je verwerkelijkt dit door het toevoegen van opvallende accessoires, kussentjes en gordijnen gemaakt van materialen als natuursteen, fluweel en bont. Ook de vloer speelt een grote rol: kies voor een luxueus ogende vloerafwerking, zoals glanzende, donkere tegels of een mooie plankenvloer.

Qua meubilair adviseren wij meubels met sierlijke details: symmetrie is hierbij belangrijk. Pak groots uit met de verlichting: van luxueuze schemerlampen tot prachtige kroonluchters. Als finishing touch maak je het helemaal af met chique accessoires als kandelaars, grote spiegels en sierlijsten!
Zwart wit interieurMisschien ook interessant voor jou: de leukste zwart wit posters

Modern zwart wit interieur

Ga je liever voor een modern zwart wit interieur? Deze stijl zal voor een gezellige sfeer zorgen door warme materialen als hout, riet, zijde en wol. Met de zwart wit kleuren als basis behoud je het zwart wit interieur, maar in combinatie met de warme materialen voeg je hier meer warme en gezelligheid aan toe. Door te spelen met verschillende texturen voorkom je ook gelijk dat jouw zwart wit interieur te eentonig wordt. 
Zwart wit interieur

Welke muren verf je zwart?

Bij het creëren van een zwart wit interieur is het belangrijk dat je rekening houdt met de hoeveelheid zwart dat je laat terugkomen: je wilt natuurlijk niet dat het zwart gaat overheersen. Wij raden daarom een verhouding aan van 40% zwart en 60% wit, omdat zwart over het algemeen meer aandacht opeist. In een rechte kamer is het bijvoorbeeld leuk om één muur volledig zwart te verven. Let wel op dat oneffenheden snel zichtbaar zijn bij een zwarte muur. Gelukkig zijn er verschillende verf- en behang soorten die voor een egaal resultaat zullen zorgen! 

Accessoires voor in een zwart wit interieur

Zijn de muren en vloer af, de juiste meubels uitgekozen en staat alles netjes ingericht? Dan is het tijd om wat decoraties toe te voegen om jouw zwart wit interieur een persoonlijke touch te geven. Kaarsjes, planten, kussentjes en sfeerverlichting: het kan namelijk snel donker worden in een zwart wit interieur, dus de juiste verlichting is erg belangrijk! 

Daarnaast kun je de perfecte sfeer creëren met wanddecoratie. Je kunt hierbij verschillende richtingen opgaan: van een unieke fotowand tot één grote eyecatcher en van kleurrijke schilderijen voor meer contrast tot zwart wit schilderijen overeenkomend met jouw zwart wit interieur.  
Zwart wit posterBij Walljar shop je de mooiste wanddecoratie voor jouw zwart wit interieur. Binnen de fotografie collectie vind je prachtige zwart wit foto’s die perfect aansluiten op jouw zwart wit interieur.

Wil je meer warmte en contrast creëren? Dan is de abstract collectie misschien iets voor jou: de schilderijen in deze collectie hebben wat donkere kleuren, maar verzachten de sfeer door de combinatie met lichtere kleuren. Ook onze line art collectie bevat schilderijen die goed passen bij een zwart wit interieur

Op zoek naar meer decoraties? 

Op zoek naar de perfecte wanddecoraties voor jouw zwart wit interieur? Ontdek hier onze gehele aanbod aan schilderijen! 

Ook interessant voor jou: een eigen ontwerp maken 

Ruimtes