Klassiek interieur

Toe aan een nieuw interieur? Een klassiek interieur raakt steeds meer in de mode. Het ziet er gaaf uit en je kunt er leuke wanddecoratie in kwijt. Lees in deze blog hoe je een prachtig klassiek interieur kunt creëren in 5 stappen! 

Stap 1 Uitstraling

Wat voor sfeer hangt er in een klassiek interieur?

In een interieur moet altijd een bepaalde uitstraling gecreëerd worden. Voor een klassiek interieur geldt dat het luxe, comfort en knusheid moet uitstralen. Knusheid moet gecreëerd worden om de woning uitnodigend en gezellig te maken. Comfort moet aanwezig zijn in de vorm van een lekkere zachte bank waar je na een zware werkdag op neer kunt ploffen. Daarnaast moet de woning simpel en toegankelijk worden ingericht om te zorgen dat mensen zich al snel thuis voelen. 
Klassiek interieur

Wat zijn de basiskleuren?

De kleuren die bij een klassiek interieur horen zijn voornamelijk neutrale kleuren zoals; lichtblauw, grijs, wit en lichtroze. Deze kleuren komen terug in de meubels muren en wanddecoratie. Zo wordt het interieur een mooi geheel en loopt alles in elkaar over. Je hoeft er ook niet vies van te zijn om goud, zilver of brons te gebruiken. Deze kleuren arceren de look van een klassiek interieur alleen maar!

Stap 2 Materialen en meubels

Keuken, bank, tafels en kastjes

Wat betreft de meubels zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Zo moeten er marmer en donker hout in het interieur aanwezig zijn. Zo kun je kiezen voor een marmeren keuken tafel in combinatie met donkere houten kastjes en tafels. Daarnaast moet er een gigantische bank komen waar iedereen op kan zitten. De grote bank straalt zowel luxe als knusheid uit. Hij is namelijk imponerend wat de luxe benadrukt en daarnaast gezellig omdat iedereen kan komen zitten op de mega bank. 

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleinere banken in het interieur te plaatsen als je dat mooier vindt. De bank moet wel altijd van leer of stof zijn en een beige of bruine kleur hebben. Als je er voor kiest om 2 of 3 banken te plaatsen zorg dan dat je dezelfde banken koopt en niet verschillende, in stap 3 lees je meer over symmetrie. 

Kroonluchter en spiegel 

Je komt er niet mee weg om geen kroonluchter of spiegel te plaatsen in dit interieur. Dit zijn twee typerende items voor een klassiek interieur. De kroonluchter moet imponerend zijn en meteen opvallen. Neem dus de meest aparte kroonluchter die je kunt vinden! De spiegel moet in een lijst staan die aan de randen decoratieve afwerkingen heeft. De kleur van de lijst moet in de basiskleuren van het interieur. Welke kleur laten we aan jou over!

Stap 3 Symmetrie 

Symmetrie

Zorg dat je ten alle tijden de symmetrie in een klassiek interieur behoudt. Dit is een belangrijk kenmerk van een klassiek interieur. Het houdt het interieur overzichtelijk en zorgt voor rust. Kijkend naar de meubels, moet je dus proberen om twee dezelfde banken te kopen of twee dezelfde stoelen.
Klassiek interieur

Even of oneven

Daarnaast kun je het beste even aantallen of oneven aantallen gebruiken, niet beide! Zorg dus dat aan beide kanten van de tafel evenveel stoelen staan. Hang aan de ene kant van de kamer twee schilderijen op, maar aan de andere kant van de kamer ook. Dit zorgt voor deze symmetrie en rust die nodig is. 

Is het gelukt om een klassiek interieur te creëren? 

Nu je weet hoe je een klassiek interieur moet creëren wordt het tijd om jouw wanddecoratie te bestellen voor jouw interieur. Kijk nu bij de bestsellers van Walljar voor jouw ideale print!

Ruimtes