Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische interieur trend blijft een trending topic. De stijl is niet meer weg te denken en heeft zich ver ontwikkelt. Van lichte kleuren en natuurlijke materialen tot minimalistische stoffen en items, alles om een oase van rust te creëren in een Scandinavische slaapkamer. Om je een beetje op weg te helpen, zetten wij verschillende tips voor je op een rijtje. Laat je inspireren en vul de tips aan met je eigen creativiteit!

Wit is de basis in een Scandinavische slaapkamer 

Bij het Scandinavische slaapkamer horen veel witte en lichte tinten. Hiermee zal je gelijk veel rust creëren in de ruimte zelf. De witte en lichte tinten zijn niet zomaar een kenmerk. In Scandinavië vormen ze een essentiële basis voor de stijl, aangezien het daar lang donker is en het in huis daardoor wat lichter blijft. 

Natuurlijke materialen

Wat echt niet kan ontbreken in een Scandinavische slaapkamer zijn de natuurlijke materialen, zoals: hout. Veel hout. Of het nou een houten bed, kast of plank is, laat het vooral lekker veel terugkomen! Hout heeft een warme en gezellige uitstraling. Daarnaast is het een natuurlijk materiaal en zal dus een rustgevende uitstraling hebben in een Scandinavische slaapkamer. Naast hout kun je ook andere natuurlijke materialen laten terugkomen, zoals bamboe of wol. Dit zal de slaapkamer aankleden en nog gezelliger maken!

Strakke lijnen

In een Scandinavische slaapkamer zie je een rustgevend interieur. Nachtkastjes of bedden zijn vaak in een eenvoudige vorm gemaakt, zonder te veel tierlantijnen, krullen of andere drukke vormgevingen. Kies bijvoorbeeld een wit nachtkastje uit met dunne, strakke pootjes. Of een bed met een strak hoofdbord. Ga dus voor minimalistische items, want ‘less is more!’ 

Breng natuur in een Scandinavische slaapkamer

Blauw en groen zie je veel terug in een Scandinavische slaapkamer. Dit komt doordat blauw en groen natuurlijke tinten zijn en veel rust in de slaapkamer brengen. Blauw representeert de lucht en water en groen is de kleur van planten en bomen. Om wat groen en blauw in de slaapkamer te brengen, kun je deze kleuren terug laten komen in de accessoires. Voor wat groen, kun je een leuke plant kopen of een mooie bos droogbloemen. 

Scandinavische slaapkamer Schilderijen zijn ook een goede opties om groen en blauw in terug te laten komen. Zoals een poster of print met veel blauw, zoals op deze Noji print

Kunst als middelpunt van een Scandinavische slaapkamer

Kunst is in alle interieurs een mooie toevoeging, maar zeker in een Scandinavisch interieur. Alles is zo minimalistisch en rustgevend, dat een kunstwerk hier goed zal opvallen. Je kunt gaan voor aansluitend minimalistische kunst, of voor een drukker kunstwerk. Ga bijvoorbeeld voor:

  • Planten collectie - wanneer je groen wilt toevoegen en op zoek bent naar een minimalistische print.
  • Bloemen collectie - wanneer je een subtiele en fleurige toevoeging zoekt.
  • Line art collectie - wanneer je een minimalistische aansluiting zoekt.
  • Azië collectie - wanneer je op zoek bent naar een bijzondere print die erg zal opvallen!

Neem hier een kijkje bij ons brede assortiment en kies jouw favoriete (ingelijste) kunstwerk uit!

Scandinavische accessoires

Er komen veel witte en lichte tinten voor in een Scandinavische slaapkamer. Dit wil niet zeggen dat er geen andere kleuren of donkere kleuren in het interieur mogen terugkomen. Het werkt juist goed accessoires met wat kleur of donkere tinten toe te voegen voor het contrast.

Wanneer je wilt gaan voor een wat stoerdere, Scandinavische slaapkamer kun je heel goed voor een zwart schemerlampje kiezen (in een strakke vorm), maar wanneer je een meer romantische sfeer wilt creëren, zijn pasteltinten erg geschikt in een Scandinavische slaapkamer!

Voeg daarnaast lekker veel zachte en kwalitatief goede stoffen toe. Schaf bijvoorbeeld linnen dekbedden aan, of koop een mooie plaid voor op het voeteneinde. Kleden op de vloer, of kussens zijn ook must haves voor in het Scandinavische interieur!

Geïnspireerd door onze Scandinavische interieurtips? 

Ben je geïnspireerd geraakt door onze blog? Hier zijn we heel blij mee! Voor kunst in de Scandinavische slaapkamer, kun je het beste onze gehele assortiment bekijken. Zo kun je jouw favoriet goed uitkiezen. Neem hier een kijkje! 
Ruimtes