Canvas ophangen

Walljar heeft een schitterende collectie canvas schilderijen voor jou! De collecties worden door onze ontwerpers steeds verder uitgebreid met inspirerende prints om jouw muren mee te decoreren. Neem snel een kijkje in de webshop om jouw favoriete prints te bemachtigen. Wanneer je deze canvas schilderijen in huis heb gehaald moet je deze natuurlijk op de muur zien op te hangen. Hier vertellen we alles over een canvas ophangen.

Canvas ophangen als een pro

Canvas schilderij ophangen Wanneer je voor canvas kiest als wanddecoratie wordt er gebruik gemaakt van een houten frame als manier van ophangen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen en wat je hiervoor nodig hebt.

Benodigdheden

Bij een canvas ophangen heb je het volgende nodig:

✓ Hamer

✓ Waterpas 

✓ Potlood 

✓ Twee spijkers

Hoe pak je dit aan?

Wanneer je een canvas schilderij ophangt is het natuurlijk handig om te weten hoe je dit zo effectief mogelijk doet. Daarom hebben we voor jou een stappenplan opgesteld zodat jij niet onnodig je muur aan gort slaat.

Hoe ga je te werk?

  1. Kies een plekje in huis waar je het schilderij wilt ophangen. Houdt hierbij rekening met het feit dat er over het algemeen uitgegaan wordt dat het midden van het werk op ooghoogte komt te hangen.
  2. Markeer met een potlood de hoogte (houd rekening met de 4 cm framedikte). Gebruik nu de waterpas om de punten te markeren.
  3. Sla de spijkers zo in de muur dat ze 2 cm licht omhoog gebogen uit de muur steken. Zo blijft er steunvlak over voor het doek.
  4. Wanneer de spijkers in de muur geslagen zijn hang je het doek op zodat het frame op de spijkers rust.

Tips voor een canvas ophangen

 Plaats het doek zodat deze het middelpunt van de ruimte is. Let bij het ophangen dan ook aan de symmetrie van de kamer.

De kleuren van het canvas zullen sneller vervagen wanneer deze in direct contact komen met zonlicht.

Wanneer het houten frame wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, kan het hout kromtrekken.

Draag eventueel handschoenen: canvas is namelijk een gevoelig materiaal. Met katoenen handschoenen kun je voorkomen dat het schilderij wordt beschadigd. 

Bestel nu jouw canvas schilderij

Klik hier om een kijkje te nemen in onze webshop en bestel nu je favoriete canvas schilderij!

MaterialenTips & tricks