Retro interieur

Een retro interieur: het is vrolijk, levendig, heeft felle kleuren, gewaagde ontwerpen en is lekker funky! Het creëren van een retro interieur vereist een gewaagde aanpak en daarom ook een passende persoonlijkheid om dit voor elkaar te krijgen. Een retro interieur straalt geen rust uit en is niet casual. Integendeel! Het is luid, druk en funky. Is dit de stijl waar jij voor wil gaan? Lees dan gauw verder hoe je deze geweldige interieurstijl verwerkelijkt! 

Wat is retro? 

Een retro interieur is een stijl dat bestaat uit een mix van stijlen en trends uit het verleden. De betekenis suggereert dat bijna elk tijdperk als retro kan worden beschouwd, maar eigenlijk beschrijft de term voornamelijk decor uit de jaren 50, 60 en 70. Ga je verder terug in de tijd, dan ga je meer de richting op van vintage. Maar maak je geen zorgen: de twee stijlen kunnen en zullen elkaar kruisen! 
Retro interieur#1 Retro meubelen

Bij retro meubelen kun je denken aan brede en langwerpige banken met veelkleurige sierkussens. De meubels in een retro interieur hebben vaak ronde vormen en zachte lijnen. Kies voor houten meubels gemaakt van warme houtsoorten en zitmeubelen gemaakt van stof of leer. Voor in het eetgedeelte staan glanzende chromen krukken of felgekleurde stoelen geweldig! 

#2 Kleuren

Je geeft jouw interieur gemakkelijk een retro stijl door retro kleuren te kiezen. Welke kleuren vallen hieronder? Denk aan avocadogroen, mosterdgeel en combinaties van bruin, zwart, wit en rood. Ook paars en felroze zijn goede aanvullingen op jouw retro interieur! Je kan zo groot en gek uitpakken als je wilt. Mix bijvoorbeeld kleuren als oranje, groen, indigoblauw of geel!

#3 Decoraties

Retro en vintage zijn twee verschillende stijlen. Desondanks passen vintage items perfect in een retro interieur! Ook persoonlijke items vullen jouw retro interieur mooi aan. Denk bijvoorbeeld aan souvenirs, erfstukken en verzamelingen. 

Wat simpelweg niet kan ontbreken in een retro interieur zijn planten! Haal wat hangplanten in huis of koop een grote groene eyecatcher voor in de woonkamer. Zoek hierbij ook een passende pot om het plaatje helemaal af te maken!

Vloerkleden, kralen en lavalampen zijn ook allemaal voorbeelden van decoraties die jouw interieur echt dat retro gevoel geven! 

Passende collecties bij een retro interieur

Ben je op zoek naar wat funky wanddecoratie voor in jouw retro interieur? Hier zijn een paar van onze favoriete collecties op een rijtje! 

Vintage

Een kenmerkend element in retro interieur is vintage. Je kan daarom ook niet misgaan met het in huis halen van vintage prints. Onze vintage steden of vintage voetbal collecties passen daarom ook perfect in een retro interieur

Planten

Planten staan perfect in een retro interieur, ook als wanddecoratie. De planten collectie helpt jou dan ook om wat groen toe te voegen aan jouw interieur

Kleurrijk 

Kenmerkend aan een retro interieur zijn toch wel de vrolijke kleuren. Op zoek naar wanddecoratie met veel kleur? Dan raden we je aan een kijkje te nemen in de portretten of filmscène collectie! Ook onze food collectie bevat funky kleuren die een geweldige effect zullen hebben in een retro interieur
Retro interieur

Ontdek meer collecties voor jouw retro interieur

Meer van onze collecties ontdekken om jouw retro interieur mee te decoreren? Ontdek alle collecties hier

Ruimtes