Opbergruimte kinderkamer

Als het op kinderen aankomt, zijn het de liefste donderstenen die er zijn, daar hoeven we je niet van te overtuigen. Maar wanneer het op praktische zaken aankomt zijn er wat dat betreft wel wat haken en ogen. Het spoor wat die kleintjes achterlaten bijvoorbeeld, of de hoeveelheid spullen en speelgoed waar je geen opbergruimte meer voor over hebt. 

Je wilt natuurlijk niet dat het interieur van de kinderkamer wordt aangepast door allerlei opbergdozen. Daarom is het handig praktische opbergruimtes te creëren en handige handvaten te hebben om het opgeruimd te houden. Hier zijn heel veel goede trucs en tricks voor die wij voor je op een rijtje hebben gezet! 

1. Ga voor meubels met veel opbergruimte

Door het aanschaffen van meubels met veel opbergruimte win je ruimte in de kinderkamer. Schaf bijvoorbeeld een bed aan met lades, een kast met veel vakken of een commode waar veel verschillende vakken in zitten. 

2. Win opbergruimte onder de bedden

Wanneer je toevallig een bed hebt met lades is dit ideaal! Maar wanneer je dit niet hebt, kun je gemakkelijk onder het bed tube werp bakken neerzetten (om speelgoed of andere spullen in te doen). Je kan eventueel ook naamstickers op de bakken plakken om alles te ordenen. Dit geeft een opgeruimd gevoel. 

3. Benut de ruimte onderin de kast voor meer opbergruimte

Vaak is er in een kast een ‘loze’ ruimte onderin, waar geen kleding kan hangen en je niet zo snel kleding neerlegt. Je kunt hier gemakkelijk bakken of manden plaatsen voor spullen. Ideaal aangezien die bakken en dozen niet in het zicht staan, maar je er toch opbergruimte mee wint!

Tip! Opbergruimte kinderkamer overzichtelijk maken: Je kunt je de bakken of dozen bestickeren voor een overzichtelijk idee.

4. Ga voor kastjes of planken aan de muur

Wanneer de opbergruimte in de kamer ophoudt, hebben we altijd de wanden nog om te gebruiken. Hang hier leuke kastjes aan op, of maak gebruik van een of meerdere leuke planken aan de muur. Zo benut je de ruimte in de kamer optimaal! 

Naast een hippe opbergbak op een plank (aan de muur), of een opbergbak op een kast, kun je leuk gebruik maken van een poster of schilderij. Zet het schilderij op een plank naast de opbergdoos. Dit maakt het wat speelser, dan alleen maar opbergdozen op een plank of kastje naast elkaar te zetten.
Opbergruimte kinderkamerWalljar biedt een breed assortiment met verschillende posters aan, neem hier een kijkje of er wat leuks voor de kinderkamer van jouw kindje tussen zit. Ook leuk om cadeau te geven aan ouders van een pasgeboren baby, of voor de verjaardag van een kleintje die je kent! 

5. De hoeken doen ook mee!

Heeft jouw zoon of dochter een kinderkamer met veel hoeken? Wees niet bang, er is meer opbergruimte mogelijk dan je denkt. Ga voor hoekkasten of laat een kast op maat maken. Zorg ervoor dat je geen ruimte overslaat om als opbergruimte te gebruiken.

6. Leuke boxen en opbergdozen

Wanneer je alle ruimte in/op de kasten, lades en in/op de wandkasten en planken hebt benut en je nog steeds ruimte tekort komt, kun je gaan voor boxen of opbergdozen in de kinderkamer zelf. Er zijn veel leuke opbergdozen te vinden die helemaal in het interieur passen. Stapel ze met bijvoorbeeld 3 op elkaar en zet ze neer op de grond. Of plaats ze ergens bovenop. 

Opbergruimte kinderkamer gevonden?

Heb je door deze blog meer inzicht gekregen in de verschillende mogelijkheden om opbergruimte te creëren? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de posters en prints van Walljar om leuk te decoreren op een plank naast opbergdozen? Neem dan hier een kijkje!

Ruimtes