Pulp fiction poster

Er zijn sinds de oprichting van cinema in de jaren 1890 talloze debatten geweest over wat nou eigenlijk een film geweldig maakt. Een briljant verhaal, interessante personages en een cast van getalenteerde acteurs zijn slechts enkele van de essentiële ingrediënten, en ze komen allemaal samen in deze klassieker. Hier zijn 5 redenen waarom Pulp Fiction een echte meesterwerk is! 

En voor de echte Pulp Fiction fans: je kunt hier een collectie vinden met een Pulp Fiction poster en andere Tarantino film posters

Het script en de structuur van de film 

Tarantino heeft vaker een niet-lineaire tijdlijn gebruikt, maar perfectioneerde deze stijl in Pulp Fiction! Jonglerend met meerdere verhaallijnen en plots laat Tarantino je nooit vervelen bij het kijken van de film. Als je de film gezien hebt kan je niet anders dan het hiermee eens zijn. 

Naast het structuur is ook het script simpelweg een meesterwerk. Je kijkt naar hilarische discussies over popcultuur die op een bijzondere wijze in evenwicht staan met het bizarre geweld in de film. Tarantino won met Pulp Fiction zelfs een Oscar voor het beste originele scenario in ‘94! 

Fun fact: wist je al dat het F woord 255 keer is gebruikt gedurende de film? 

De cast en het geweldige acteerwerk 

 Pulp fiction poster

Tarantino's meest onderschatte vaardigheid als regisseur is misschien wel zijn casting. Pulp Fiction is op zijn best wanneer Tarantino twee acteurs koppelt en ze hun ding laat doen. Het beste voorbeeld is natuurlijk de briljante combinatie van Samuel L. Jackson en John Travolta als een paar buddy-huurmoordenaars.

Mocht je nog op zoek zijn naar een unieke Pulp Fiction poster en ben je fan van dit duo, dan is deze poster wat voor jou!


 Pulp fiction poster

Met andere personages bereikte hij hetzelfde verbazingwekkende succes. Het koppelen van Travolta en Uma Thurman voor die onvergetelijke dansscène bij Jack Rabbit Slim's bijvoorbeeld! Het was een geweldig moment die je zelfs kan vereeuwigen: wij hebben namelijk een Pulp Fiction poster van deze iconische dansscene. Shop de poster hier! 


Last but not least was het samenbrengen van Bruce Willis en Ving Rhames in een helse winkelkelder of het laten uitschreeuwen van Amanda Plummer’s en Tim Roth’s hun liefde in een restaurant-stick-up ook onvergetelijk.

De Pulp Fiction poster is iconisch

De Pulp Fiction poster is kort gezegd fel, pittig en pakkend. Het contrasterende geel en rood trekt gegarandeerd de aandacht en op een slimme manier geeft de poster een klassiek pulpmagazine weer, in plaats van een bepaald deel van de film uit te lichten.

Pulp magazines, die tussen 1896 en de jaren vijftig werden uitgegeven, waren goedkope publicaties met een beetje een ruwe kant. De Pulp Fiction poster bootst het pulp-ontwerp perfect na, terwijl het ook focust op het personage van Uma Thurman, die een popicoon werd na de release van de film! 

Pulp Fiction is de meest gewaagde film van Tarantino

Thematisch, plot-gewijs en karakter-gewijs is Pulp Fiction de film die de meeste risico's neemt uit Quentin Tarantino's hele carrière. De film begint aan het einde en werkt terug naar het begin, allemaal gezien door meerdere gezichtspunten. Met humor, spanning (je hield sowieso je adem in voor die overdosis-scène) en vele andere bizarre momenten is Pulp Fiction toch wel een van de raarste, meest gedurfde films ooit. Het is een film die risico's neemt en zich er nooit voor verontschuldigt!

Pulp Fiction heeft de meest onverwachte wendingen

Pulp Fiction zit vol met onverwachte wendingen die je nooit had zien aankomen. Neem bijvoorbeeld Mia die een overdosis had door Vincent's heroïne, Butch en Marsellus die vastgebonden worden in een kelder om seksslaven te worden of Vincent die Marvin opeens in het gezicht schiet. Elke keer dat je denkt te kunnen raden waar een verhaallijn naartoe gaat, neemt het een enorm onvoorspelbare wending in een totaal andere richting. 

Deel met andere Tarantino fans!

Ken je iemand die ook zo heeft genoten van Pulp Fiction of wil je iemand ervan overtuigen dat het echt een meesterwerk is? Deel het met ze! In tussentijd kan je onze collecties induiken of een pulp fiction poster aanschaffen!

Collecties