Landschap schilderijen

Over het algemeen is de natuur goed voor onze welzijn en gezondheid. Zo geeft het je een gevoel van rust en ontspanning, fascinatie en toewijding, stressvermindering en welzijn: het is de natuurlijke omgeving die ons een goed gevoel geeft. Het ophangen van prachtige landschap schilderijen oogt dus niet alleen mooi, het is ook goed voor je gezondheid! Ontdek onze landschap schilderijen nu en misschien zit er wel wat moois voor jou tussen!

Over landschap schilderijen

Wanneer is liefde voor landschap schilderijen nou eigenlijk ontstaan? Mensen zijn al sinds duizenden jaren gek op landschap kunst, maar pas aan het einde van de 15e eeuw werd het pas een erkend kunstgenre! Landschap kunst heeft iets speciaals en trekt bijna iedereen wel aan, ongeacht leeftijd, geslacht en nationaliteit. Maar wat maakt dit soort schilderijen nou zo bijzonder?

Landschap kunst is de weergave van natuurlijk landschap. De nadruk ligt hierbij vaak op bergen, bomen, rivieren, bossen, valleien, kustlijn en andere natuurgebieden. Je ziet hier meestal geen humanistisch element in terug, wat het juist zo interessant maakt, omdat het wel een bepaald effect op toeschouwers heeft!Landschap schilderijen

Emoties in landschap schilderijen

De kunst van landschap schilderijen is dat het vaak een bepaalde stemming of emotie weergeeft en jou ook iets kan laten voelen. Wanneer je bijvoorbeeld naar een schilderij met zonsondergang kijkt, voel je dan een bepaald warm gevoel? Waarschijnlijk wel! Het feit dat we allemaal wel eens zo’n moment in werkelijkheid hebben meegemaakt, zorgt ervoor dat we een emotionele band met landschap kunst kunnen ervaren. We kunnen het allemaal begrijpen.  

Ook het weer speelt een grote rol in kunst; humeurige atmosferen met een ruwe zee zullen bijvoorbeeld een donkere, dramatische en hectische sfeer creëren. Als mens beïnvloedt het weer ons leven dagelijks, dus landschap schilderijen met grauw weer kunnen zeker een intens effect op onze stemming of emoties!

De kracht van landschappen

Het landschap is over het algemeen een krachtig onderwerp dat een breed spectrum aan emoties kan uitbeelden, maar het kan ook gebruikt worden als een genre waar kunstenaars hun vaardigheden kunnen tonen.
Landschap schilderij
Landschap schilderijen kunnen ook gaan over het vastleggen van een mooi moment en het vastleggen van natuurlijke gebeurtenissen die anderen misschien nooit te zien krijgen, vooral wanneer het om fotografie gaat! 

We hebben allemaal toegang tot de buitenwereld, wat een van de redenen is waarom landschap kunst het een van de meest toegankelijke kunstvormen is. 

Op zoek naar landschap schilderijen?

Wij hebben een collectie vol met prachtige landschap schilderijen. Ontdek snel of er wat voor jou tussen zit! 

Collecties