7 makkelijke tips voor de WC inrichting - Walljar

Het kleinste kamertje van het huis: de WC! Maar geheel niet onbelangrijk! Ook de WC inrichting moet een fijne uitstraling hebben en het is leuk als deze matcht met de rest van het huis. Wij hebben 7 makkelijke basispunten voor je op een rijtje gezet, die belangrijk zijn om mee te beginnen:

#1 Veel wit doet goed!

De WC is in meeste gevallen een klein kamertje. Om het niet kleiner te laten lijken werkt het goed gebruik te maken van veel wit in de WC. Wit laat namelijk ruimer ogen. Daarnaast is wit een ‘hygiënische kleur’. Zeker in de WC inrichting is het belangrijk een schoon gevoel te hebben. Door witte tinten te gebruiken, benadruk je psychisch dat schone gevoel. Ook andere lichte tinten zijn hierbij een aanrader! 

#2 Licht maakt de sfeer!

Licht is in alle ruimtes een erg belangrijk aspect. Het ligt er maar net aan wat voor een licht jouw voorkeur heeft. In de WC inrichting is het vaak gebruikelijk een wat zachter licht op te hangen, je hoeft namelijk niet in een licht kas op de WC te zitten. Zachter licht creëert een fijne en rustige sfeer.

#3 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels in de WC doen het goed. Het is altijd fijn even een laatste check te kunnen doen voordat je weer verder gaat met waar je mee bezig was, voordat je een meeting in gaat of wanneer je een date hebt. Spiegels bestaan er in veel verschillende soorten en maten. Spiegels kies je uit op het formaat van de ruimte in de WC en de verdere stijl.

#4 Wat te doen met de muren in de WC?

Je kan veel kanten op met de muren in de WC. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een effen muur, een muur met een tegelwand, een geheel betegelde WC of behang. Wat tegenwoordig helemaal trendy is, is het verven van de muur met bepaalde verftechnieken, zoals een ‘veegeffect’ op de muur.

Wil je gaan voor een strakkere WC inrichting? Dan kun je het beste gaan voor een aardetint op de muren, zoals een ‘beton look’, wat strak en gaaf oogt. Houd je meer van een vrolijke of meer bohemian WC? Dan is het erg leuk met tegeltjes te werken en een kleurrijk geheel of patroon te maken. Met behang kun je ook allerlei creatieve kanten op gaan.

#5 WC inrichting: gebruik wanddecoratie!

Posters en schilderijen: dit geeft je WC inrichting wat meer karakter en zijn inspirerend om naar te kijken vanaf de WC. Walljar biedt een breed assortiment aan diverse unieke kunst aan, neem hier een kijkje om jouw WC af te maken!Inrichten WC

#6 Leuke accessoires maken het af!

Wanddecoratie WC Om de WC op te leuken maak je het helemaal af met passende accessoires. Wanneer je de WC basic houdt, kan je wat kleur terug laten komen in bijvoorbeeld: een handdoekje naast de wastafel of een zeeppompje. Wanneer je achter de WC een muurtje of brede rand hebt lopen, kun je hier ook gebruik van maken. Zet er bijvoorbeeld een gave vaas op met droogbloemen.

 

#7 Houd het rustig!

Het is belangrijk dat de WC een fijne schone plek wordt. Om het goed schoon te houden raden wij aan niet te veel in de WC neer te zetten. Deel het praktisch in, dit scheelt je schoonmaken en houdt het interieur strak. 

Zoek jouw favoriete WC wanddecoratie nu in onze collectie!

Wij hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad! Ben je door deze blog op het idee gekomen gebruik te maken van wanddecoratie? Neem dan een kijkje bij onze collecties! En wie weet dat jij een uniek kunstwerk vindt voor op de WC!

Ruimtes