Collectie uitgelicht: Beroemde schilders - Walljar

Als je gek bent op kunst voor aan de muur dan is deze collectie perfect voor jouw muur. Onze collectie Beroemde schilders staat vol met kunstwerken van nationale en internationale schilders. We hebben de prints van de kunstwerken in een nieuw jasje gestoken. Kijk je mee om inspiratie op te doen voor kunst voor aan de muur in jouw huis?

Utagawa Kuniyoshu

Op onze webshop vind je kunst voor aan de muur van Utagawa Kuniyoshi. Hij is geboren als Igusa Yoshisaburo en was een van de grote Japanse meesters uit de negentiende eeuw. Zijn werken omvatten verschillende onderwerpen als landschappen, vrouwen, Kabuki-acteurs en mythische dieren. Een van zijn werken met een vrouw als onderwerp is Snow Walk. Hierop is acteur Sawamura Tanosuke onder een paraplu in de sneeuw te zien. Een ander kunstwerk van Utagawa Kuniyoshi die je bij Walljar kunt vinden is Noji. Op deze print zie je drie personen aan het water in een door de avond blauw gekleurd landschap.

kunst voor aan de muur

Kunst voor aan de muur van Paul Klee

Paul Klee was een in Zwitserland geboren schilder. Zijn werk wordt gezien als moderne kunst. Er wordt gezegd dat hij zich liet inspireren door verschillende etniciteiten, kindertekeningen en verschillende collega kunstenaars die veel kleur gebruikten. Dat kleurgebruik zie je bijvoorbeeld terug in het kleurrijke werk Southern Gardens en Movement Of Vaulted Chambers. Bekijk al zijn kunst voor aan de muur door op de website te zoeken naar zijn naam.

kunst voor aan de muur

Johannes Vermeer

Kunst voor aan de muur van een kunstschilder van eigen bodem die eigenlijk pas bekend werd ver na zijn dood. Inmiddels zullen veel mensen zijn werk wel kennen, zoals Het Melkmeisje en Het Meisje Met De Parel. Beide prints vind je in de webshop met of zonder wit kader. In zijn werken is te zien dat hij erg goed was met het schilderen van lichtinval. Dit zie je ook terug in zijn schilderij van zijn geboorteplaats Gezicht op Delft.

kunst voor aan de muur

Kunst voor aan de muur van Kawase Hasui

Het werk van deze kunstenaar is prachtige kunst voor aan de muur voor liefhebbers van realistische prints. Het zijn vooral landschappen, stadsgezichten in de sneeuw en scherming. Zoals Morning in Beppu. De Japanse overheid heeft Kawase Hasui in 1956 uitgeroepen tot ‘levende nationale schat’. Een eerbetoon voor mensen een grote bijdrage hebben geleverd aan het voortbestaan van traditionele kunst.

kunst voor aan de muur

Michelangelo Buonarroti

Michelangelo wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse renaissance. Hij was naast schilder ook beeldhouwer, architect en dichter. Een van zijn werken die je bij ons als kunst voor aan de muur kunt bestellen is Het laatste oordeel. Hij kreeg de opdracht om het laatste oordeel te schilderen op de muur achter het altaar in de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad. In dezelfde kapel schilderde hij ook De Schepping Van Adam.

kunst voor aan de muur

Kunst voor aan de muur van Vincent van Gogh

De kunstschilder die zijn eigen oor eraf sneed, omdat de gemoederen tussen hem en een andere kunstenaar met wie hij op dat moment samenwerkte nogal op liepen. Vincent van Gogh is een van Nederlands bekendste kunstschilders. Zijn werk valt onder de stroming postimpressionisme, waarin veel verschillende stijlexperimenten naar buiten kwamen. Kunst voor aan de muur van Van Gogh is bijvoorbeeld zijn bekende De sterrennacht. 

kunst voor aan de muur

Tip: Bekijk ook eens onze blogpagina voor blogs over de verschillende kunstenaars. Zoals Paul Klee

Shop je kunst voor de muur bij Walljar!

Naast de schilders die we in deze blog hebben uitgelicht, bevat deze collectie nog veel meer schilders zoals William Morris, Hokusai en Breitner. Met maar liefst 143 verschillende kunstwerken in deze collectie is er voor iedereen kunst aan de muur te vinden.
Collecties