Kleur op de muur met wanddecoratie - Walljar

Als je op zoek bent naar inspiratie en tips voor kleur op de muur lees dan zeker deze blog! Vandaag geven we je tips over hoe je door middel van wanddecoratie kleur aan je interieur kunt geven. Met verschillende kleuren kun je verschillende effecten bereiken of de sfeer benadrukken die je graag wilt creëren.

Groter, breder, langer of kleiner?

Door met kleur op de muur te werken kun je verschillende effecten bereiken. Zo kun je kleur inzetten om je ruimte groter of juist minder groot te laten lijken. Wanneer je een smalle kamer hebt die je breder wilt laten lijken dan kies je voor een donkere en een lichte kleur tegenover elkaar op de lange wanden. Wil je juist dat de kamer minder breed lijkt dan kies je voor donkere tinten tegenover elkaar. Kleur kan je ook toevoegen door middel van wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan ons fotobehang of posters. 

Kleur op de muur met wanddecoratie

Bij Walljar hebben we verschillende soorten wanddecoratie zoals plexiglas schilderijen, canvas schilderijen en (ingelijste) poster. Deze zijn er in alle verschillende kleursamenstellingen die je maar kunt bedenken. Elke kleur doet iets anders voor je interieur. Om te bepalen welke kleur op de muur moet bij jou thuis hebben wij tips en voorbeelden van prints die hier perfect bij passen.

Lichte kleur op de muur

Lichte kleuren en pasteltinten geven een ruimte meer licht. Hierdoor lijkt het ook vaak net wat groter dan de ruimte is. Lichte kleuren geven een positieve sfeer aan de ruimte en lichte kleuren weerkaatsen het zonlicht. Hiermee kun je dus goed gebruik maken van het licht wat naar binnenkomt. Een lichte kleur op de muur combineer je met lichte wanddecoratie. Wat denk je bijvoorbeeld van deze prachtige prints uit fotowand Love?

kleur op de muur

Een ton sur ton kleur op de muur

Je bent niet per se op zoek naar lichte kleuren en ook niet naar donkere kleuren, maar je wilt wel graag dat alles goed bij elkaar past. Dan kies je voor ton-sur-ton kleur op de muur. Ton-sur-ton betekent eigenlijk gewoon kleur op kleur. Je gebruikt hierbij dezelfde kleur in je wanddecoratie als op de muur. Saai? Nee helemaal niet. Kijk bijvoorbeeld hoe mooi Green Monstera staat op deze groene muur. Het gebruik van meerdere tinten van dezelfde kleur aan de muur geeft ook rust een ruimte.

kleur op de muur

Donkere kleuren

Zijn lichte kleuren niet helemaal niet jouw ding? Met een donkere kleur op de muur zet je gelijk sfeer neer. Donkere accenten zorgen voor spannende contrasten. Daarnaast zorg je er met donkere tinten voor dat een grote ruimte een stuk warmer oogt. Donkere kleuren kun je heel veel kleuren goed combineren. Kies voor lichte tinten voor wat meer contrast en kies voor donkere tinten als je de warme sfeer wilt benadrukken. Wat wij ook erg mooi vinden staan bij donkere wanden is zwart-wit fotografie, zoals je ziet in fotowand Vintage Parijs.

kleur op de muur

Tip: Meer inspiratie voor kleur op de muur? Lees dan ook eens de blog over warme kleuren in je interieur!

Hoe meer hoe beter

Ben je juist gek op veel verschillende kleuren? Ook dat kan! Bij een neutrale kleur op de muur kunnen veel verschillende kleuren. Een collectie die hier goed bij past is de collectie Beroemde schilders. Hier vind je onder andere werk van William Morris die veel kleur gebruikte in zijn schilderijen.

Shop bij Walljar voor je favoriete kleur op de muur!

Wat je favoriete kleur of interieurstijl ook is bij Walljar hebben we wanddecoratie voor iedereen. Van lichte tinten tot donkere tinten en alles ertussenin.
Ruimtes