Franse elftal

Hè hè het is eindelijk weer zover, er kan weer eens een groot eindtoernooi gespeeld worden. Het EK 2021 is van start gegaan, maar wie gaat er met de titel vandoor? Kan het Franse elftal na de verloren EK finale in 2016 tegen Portugal zich revancheren en naast het WK ook het EK te winnen? 

Het Franse sterrenelftal

Als we naar de selectie van Frankrijk kijken dan zou je zeggen dat ze met twee vingers in de neus Europees kampioen kunnen worden. De selectie bestaande uit onder andere Kylian Mbappe, Paul Pogba, Raphaël Varane, N’golo Kanté en Hugo Lloris zou zelfs als ze hun B-elftal zouden opstellen nog mee zouden kunnen doen om de titel. Ze hebben op vrijwel elke positie twee wereldtoppers om op te stellen. 

De Fransen zijn dan ook by far de topfavoriet om het EK 2021 te winnen. Het enige nadeel dat de Franse ploeg heeft, is dat ze als team niet altijd even goed functioneren. Met al die wereldtoppers zou je sprankelend voetbal verwachten, maar dit valt vaak heel erg tegen. De Fransen weten vaak wel te winnen, maar het zijn vaak maar degelijke overwinningen. 

De organisatie van het Franse elftal

Wat wel een heel sterk punt is van Frankrijk, is de organisatie die altijd goed staat. Met Pogba en Kanté als verdedigend blok op het middenveld wordt het voor de tegenstander al heel lastig om er doorheen te voetballen. En wanneer je er één keer doorheen weet te komen staan daar nog Kimpembe en Varane die alles tegenhouden. Bovendien zijn aanvallers als Griezmann en Benzema er ook niet vies van om mee te verdedigen. 

Het is de samenwerking van het hele team dat het Franse elftal zo goed maakt, niet het sprankelende voetbal, dit zie je namelijk maar bij vlagen. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde dan wat je zou verwachten van deze wereldtoppers. Maar ja, zolang het werkt en het goed gaat is er geen aanleiding voor trainer Didier Deschamps om veranderingen aan te brengen. 

Dit vind je misschien ook leuk: Het EK 2021, eindelijk is het zo ver!

Wat kunnen we verwachten van l’équipe? 

De verwachting voor het EK 2021 is dan ook dat Frankrijk minimaal de finale haalt en hoogstwaarschijnlijk er met de cup vandoor zal gaan. Kylian Mbappé zal samen met Karim Benzema aanvallend wel een hoofdrol opeisen. Deze spelers zullen zeker een paar doelpunten maken. Daarnaast zal het team maar moeilijk tegendoelpunten krijgen vanwege het sterke verdedigende blok. 

Zorg de je de wedstrijden van het Franse elftal niet mist en op tijd voor de buis zit!

  • 15-06 Frankrijk - Duitsland 21:00 (1-0)
  • 19-06 Hongarije - Frankrijk 18:00 (1-1)
  • 23-06 Portugal - Frankrijk  21:00 (1-0)
  • 28-06 Frankrijk - Zwitserland 21:00 

Bekijk nu de vintage voetbal collectie bij Walljar!

Ben jij ook zo een grote voetbalfan? Bekijk dan de voetbal posters in de vintage voetbal collectie van Walljar! De mooiste momenten zijn hier vastgelegd. De titels en bekerwinsten zie je voorbijkomen, maar ook foto’s van de juichende en blije supporters. 

Voetbal posters

Bovendien zijn de stadions van je favoriete club ook te vinden in deze prachtige collectie. Ben jij wat meer van de actie? Dan zijn er natuurlijk ook de actiefoto's van doelpunten die gescoord worden, duels de worden aangegaan en de mooiste reddingen van keepers.