Kleine slaapkamer inrichten

Wil je een kleine slaapkamer inrichten en ben je op zoek naar tips en inspiratie? Dan ben je hier op de juiste plek. Het hebben van een kleine slaapkamer lijkt misschien niet ideaal, maar kan juist heel fijn zijn! Wij geven je een aantal tips hoe je van de kleine ruimte een gezellige plek maakt. 

#1 Natuurlijk licht en natuurlijke kleuren

Om de kleine slaapkamer zo groot mogelijk te laten ogen, is het van belang om zoveel mogelijk licht binnen te laten komen. Hoe meer licht, hoe groter de kamer lijkt. Hou daarom gordijnen open, bedek het raam niet te veel met spullen en kies voor lichte kleuren! Lichte kleuren weerkaatsen meer licht, waardoor de kleine slaapkamer weer een stukje ruimer lijkt. Kleuren zoals wit, lichtbeige of lichtgrijs zijn bijvoorbeeld een echte go, net als pastelkleuren wanneer je wat meer kleur wilt creëren. 

Natuurlijk kan je ook voor donkere kleuren gaan als je dat echt leuke kleuren vindt. Let alleen wel op dat dit niet helpt om je kleine slaapkamer ruimer te laten lijken. Maar als jij gelukkig wordt van bepaalde kleuren, dan kun je hier zeker voor gaan!

#2 Maak het niet te druk 

Drukte maakt je slaapkamer nog kleiner! Bedenk daarom vooraf welke meubels en andere benodigdheden je nodig hebt in je kamer: je wilt hem niet te vol inrichten. Let ook op bij de kleine slaapkamer inrichten dat je drukke patronen en grote kleurcontrasten vermijd. Kies liever voor een neutrale kleur van het behang, gordijnen en dekens. 

#3 Kies de juiste meubels

Een kleine slaapkamer inrichten met de juiste meubels: dit kan nogal lastig zijn! Ga je juist voor grote meubels of hou je het bij kleine slanke meubels? Je kan er natuurlijk niet al te veel meubels kwijt, dus het meest logische lijkt het kiezen voor kleine meubels. Dit kan echter gek uitpakken, je wilt namelijk niet dat je slaapkamer gaat lijken op een kamertje van een poppenhuis! Wees daarom niet bang om een grote meubel als centraal punt te hebben, zoals een groot bed of een grote kast. 

Wil je ruimte besparen? Neem een bed met opbergruimte! Zo heb je bedden met lades en zelfs bedden die je omhoog kan klappen met een opbergruimte onder het matras. 

#4 Maak het gezellig 

Bij de kleine slaapkamer inrichten wil je voorkomen dat het te druk wordt, zoals we eerder hebben gezegd. Maar je wilt natuurlijk wel dat er een gezellige sfeer hangt! Een kale kamer is namelijk nooit leuk om tijd in door te brengen. Zo kun je een kleedje plaatsen, wat lampjes ophangen en kaarsjes plaatsen. Ook planten kunnen gelijk meer sfeer creëren en zorgen er ook nog eens voor dat de lucht gezuiverd wordt in de kleine slaapkamer

#5 Maak gebruik van de wanden 

Je kan een kleine slaapkamer inrichten met veel meubels, maar hierdoor zal je ruimte tekort komen om je decoraties, boeken of andere spullen te plaatsen. Je kan natuurlijk niet alles volbouwen. Maak daarom gebruik van je wanden! Zo kun je plankjes ophangen om wat spullen en decoraties op kwijt te kunnen, of je kunt de kale wanden wat gezelliger maken met wanddecoraties! Hang een paar schilderijen op of maak een fotomuur

Kleine slaapkamer inrichten met de leukste wanddecoratie!

Op zoek naar leuke prints voor de kleine slaapkamer inrichten? Wij hebben verschillende collecties aan prints op posters, canvas en plexiglas!

Ruimtes