Nijmegen voetbal posters

Het Havanna aan de Waal heeft natuurlijk haar eigen betaald voetbalclub. N.E.C. kwam in het seizoen van 1968 voor het eerst in de Eredivisie en sinds die tijd heeft het hier ook grotendeels in geacteerd. N.E.C. degradeerde in 2017 naar de Eerste Divisie en hier speelt het sindsdien haar wedstrijden. Ben jij een fan van het voetbal in Nijmegen? Lees dan snel verder en haal jouw favoriete Nijmegen poster in huis!

De N.E.C. voetbal collectie

Wij hebben voor jou een vette collectie verzameld van vintage Nijmegen poster. Om te beginnen hebben we natuurlijk de Goffert voor je klaarstaan. In de thuishaven van N.E.C. zitten elk weekend 12.500 supporters hun cluppie toe te juichen. Dit stadion met als bijnaam ‘de Bloedkuul’ en werd in 1939 geopend als thuishaven van N.E.C. Daarnaast is dit stadion is al meerdere malen gebruikt voor interlands van het Nederlands mannen- en vrouwen elftal.

Hiernaast hebben we ook prachtige prints van hoogtepunten uit de geschiedenis van de club. Denk bijvoorbeeld aan de promotie uit ’64 of wedstrijden tegen AFC Ajax en Feyenoord uit begin jaren ’70 toen zij bij de top van Europa behoorden. Aan de collectie wordt dagelijks gewerkt om deze nog verder uit te breiden. Hiermee zorgen we ervoor dat we elke N.E.C. fan van dienst kunnen zijn en van een mooie vintage poster kunnen voorzien.

N.E.C. is een typisch stukje Nijmegen dat de trots van de stad uitdraagt. Zeker tijdens de wedstrijden met aartsrivaal Vitesse uit Arnhem zit elke Nijmegenaar voor de buis gekluisterd. Wil jij een unieke Nijmegen poster? Haal dan nu een print uit onze vintage voetbal collectie in huis en deel jouw passie voor N.E.C. met iedereen!

Nijmegen voetbal posters

N.E.C. Nijmegen

Voor iedereen die Nijmegen ooit wilt bezoeken is er één dingetje wat je goed tussen de oren moet knopen. N.E.C. mag je noooooit uitspreken als NEC. Doe je dit wel dan zal je een schreeuwende menigte achter je aan krijgen. ‘Je nek bevindt zich tussen de schouders en je hoofd. N.E.C. zit in je hart’ is een bekend gezegde uit Nijmegen.

N.E.C. is een relatief kleine club in Nederland maar haalde desondanks toch vier keer de finale van de KNVB-Beker. Een overwinning zat er jammer genoeg nog nooit in. Ook werd de club tweemaal kampioen van de Eerste divisie in 1975 en 2015 waarmee de club promotie afdwong naar de Eredivisie.

N.E.C. heeft in haar bestaan meerdere malen Europees voetbal afgedwongen en heeft het hier wedstrijden gespeeld tegen grote clubs uit het buitenland. Clubs zoals Girondins de Bordeaux, FC Barcelona, Tottenham Hotpsur en HSV uit Duitsland.

In de geschiedenis van de club zijn er vijf spelers die namens N.E.C. het Nederlands elftal hebben behaald. Dit zijn Jan Peters, Theo de Jong, Wim Lakenberg, Pauke Meijers en meest recentelijk Romano Denneboom in 2004. Voor een bescheiden club als N.E.C. is dit natuurlijk zeer netjes.

Hang nu een Nijmegen poster aan je muur!

Ben jij een echte van voetbal in Nijmegen? Decoreer dan nu je muren met een unieke Nijmegen poster van Walljar. Bestel jouw favoriete Nijmegen poster op canvas, plexiglas of poster!

Collecties