Willem II

Wil jij een poster van jouw favoriete club? In deze blog vind je alles over de mooiste momenten uit de historie van Willem II. De kampioenschappen, promoties, clubiconen en nog veel meer. Ze komen allemaal aan bod! Lees dus zeker verder en bestel jouw wanddecoratie van Willem II!

Willem II haar glorietijden 

De Tilburgers kunnen terugkijken op een hele mooie historie van de club. De club wist namelijk 3 keer de landstitel in Nederland te veroveren. Helaas is dit wel al weer een hele tijd geleden. De laatste landstitel werd namelijk in 1955 binnen gehengeld. 

Ondanks dat is Willem II zeker niet stil blijven zitten. De club wist namelijk eind 20e eeuw begin 21e eeuw regelmatig een Europese plek te bemachtigen. Dit deden ze zelfs nog redelijk recent (seizoen 2020/2021). De ploeg speelde in deze periode 4 keer Europees voetbal. Ze mochten 3 keer deelnemen aan de huidige Europa league en 1 keer aan het grootste eindtoernooi voor clubvoetbal; de Champions league. 

Na het veroveren van de Europese ticket lukt het de ploeg jammer genoeg niet altijd om een plekje in de groepsfase te krijgen. De club werd namelijk 3 keer in de voorrondes van de Europa league uitgeschakeld. Ondanks dat groot succes uitbleef was de plaatsing voor de Europa league een groot feest in heel Tilburg. 

Vrijwel elke Tilburger draagt de club een warm hart toe en hoopt het beste voor de ploeg. Voor de Willem II supporters waren de Europese uitstapjes helemaal een prachtig avontuur. Zij hadden hier van genoten en maakte een gigantische sfeer tijdens elke wedstrijd. De wedstrijden tegen de Rangers in 2020/2021 was dan ook zeer memorabel.

Willem II AFC Ajax - Willem II '52

Laat deze voetbal poster jou inspireren om te gaan bewegen! Op deze print zie je de voetbalwedstrijd AFC Ajax-Willem II (1-2). Willem II werd kampioen van Nederland. Tip! Creëer een fotowand samen met de andere prints uit de vintage voetbal collectie.

De clubiconen van Willem II

Als we het over de clubiconen van de Tilburgers hebben zijn er heel wat te benoemen. Je hebt natuurlijk de fantastische trainer Co-Adriaanse, maar ook clubtopscorer Piet de Jong. 

Deze iconen hebben de club naar kampioenschappen getild en gezorgd dat de ploeg zich voor de Europese plekken wist te plaatsen. 

Piet de Jong wist in de periode 1947 tot 1961 maar liefst 216 doelpunten te maken voor Willem II. Hij had hier slechts 363 wedstrijden voor nodig. Eens een doelpunt in de 2 wedstrijden is zeker een prestatie waar je als aanvaller zeer trots op mag zijn. 

Als we kijken naar de topscorer in de Eredivisie voor Willem II dan is het clubicoon Coy Koopal die bovenaan het lijstje staat. Hij wist zijn kwaliteiten op het grootste voetbal podium in Nederland te laten zien en excelleerde hierin. Hij wist namelijk wel 94 keer te scoren voor Willem II in de eredivisie en is daarmee all-time topscorer in de Eredivisie voor de club. 

Sommige van de volgende spelers mogen dan niet al te lang in het eerst elftal bij Willem II hebben gespeeld, maar zijn wel door de club opgeleid of beter geworden. Dit zijn namen als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk, Marc Overmars en Mousa Dembélé. Deze grootheden zullen altijd aan de club verbonden blijven. 

Houd jij ook zo van Willem II?

Is jouw liefde voor deze mooie club ook zo groot? Laat dit dan zien en bestel jouw Willem II poster nu bij Walljar! 

Collecties