Urban jungle interieur

Het ontwerpen van een urban jungle interieur bevat veel verschillende onderdelen waar rekening mee moet worden gehouden om het ontwerp goed te laten werken en de juiste vibe af te geven. Een urban jungle interieur thuis creëren kan echter wel met wat creativiteit! In deze blogpost bespreken we wat een urban jungle interieur is, hoe je er zelf een kunt creëren, en nog belangrijker: wat voor soort decoratie gebruik ik in een urban jungle interieur?

Hoe ziet een urban jungle interieur eruit?

Een urban jungle interieur bestaat uit planten, veel planten! Daarnaast wordt deze interieur stijl gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. De kleur groen komt dus vaak voor in deze urban jungle trend!

Meubels in een urban jungle interieur

Het eerste kenmerk waar we het over gaan hebben als het gaat om een urban jungle interieur zijn de meubels. Je ziet vaak de industriële stijl gecombineerd met natuurlijke materialen terugkomen in de tafels, stoelen en kastjes. Zo zie je bijvoorbeeld grote houten tafels gecombineerd met een aantal stoelen gemaakt van metaal. 

Deze combinatie van hout en metaal geeft een coole toevoeging aan het urban jungle thema; deze geven een natuurlijke vibe af die perfect past in een stedelijke setting! Andere materialen die goed samengaan met hout en metaal zijn onder andere betonnen elementen (zoals een betonnen bijzettafel of salontafel), dus zorg ervoor dat je urban jungle deze ook heeft als je dit wilt creëren.
Urban jungle interieur

Decoraties in een urban jungle interieur

Planten zijn een must have voor een urban jungle interieur, maar zorg ervoor dat ze de kamer niet overnemen en het te veel leven geven! Daarnaast zijn houten kistjes, rieten manden en gekleurde bloempotten ook een mooie aanvulling in dit interieur. 

Spirituele vibe

Je kunt je urban jungle interieur ook naar een hoger niveau tillen door wat boeddha’s, kaarsen en dromenvangers toe te voegen die een spirituele vibe uitstralen; dit type urban jungle is wat uitdagender maar net zo cool! 
Urban jungle interieur

Balance is key

Het gaat erom wat voor stijl jij het mooist vindt voor een urban jungle interieur in huis, dus kies verstandig, afhankelijk van je voorkeur. Maar zorg er ook voor dat het past bij de rest van het interieur, of dat nu industrieel of wat moderner betekent. Als het gaat om een urban jungle interieur is balans de sleutel!
Urban jungle interieur

Creëer je eigen urban jungle interieur

Met al deze verschillende soorten urban jungle meubels en urban jungle decoraties, kun je niet fout gaan bij het ontwerpen van een urban jungle interieur in je huis. Doe gek en heb plezier!

Ruimtes