Minimalistische slaapkamer

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: een prachtige minimalistische slaapkamer. De een nog mooier dan de ander! Waar veel zachte kleuren en natuurlijke materialen te vinden zijn.

Rust is een heel belangrijk aspect in een slaapkamer. Door een minimalistische slaapkamer creëer je niet alleen een rustige en prachtige kamer, nee je slaapt er ook beter van! Zou jij ook een minimalistische slaapkamer willen creëren? Wij helpen jou heel graag en zetten verschillende tips voor je op een rijtje!

#1 De basis 

De basis voor een minimalistische slaapkamer met een minimalistisch interieur zijn witte en lichte of basic kleuren. Wij raden aan de muren in je slaapkamer wit te maken of een lichte kleur te geven. Dit zorgt namelijk voor een optisch grotere ruimte. Daarbij straalt het meer rust uit dan zware en donkere tinten op de muren. Je slaapkamer zal hier kleiner door lijken dan wanneer je lichte kleuren gebruikt.

Verder is het belangrijk een bepaald kleurenpatroon in de kamer aan te houden en eventueel in de details een wat feller kleurtje terug te laten komen wanneer je dit leuk vindt. Besluit bijvoorbeeld te werken met de kleuren: grijs, wit en oudroze. Of wit, beige en zwart! 
Minimalistische slaapkamer

#2 Licht

Het licht in een minimalistische slaapkamer is erg belangrijk. Overdag is het fijn als de slaapkamer licht is, zodat je energie krijgt. Donkere ruimtes met onvoldoende licht, zorgen namelijk niet voor energie.

Naast de dag is het belangrijk dat er ‘s avonds ook voldoende licht is. Het is leuk in een minimalistische slaapkamer gebruik te maken van verschillende soorten licht, zoals een grote lamp aan het plafond (het hoofdlicht) en kleinere lampjes in de kamer, zoals een schemerlamp op een nachtkastje. Tip: wij raden aan een dimmer op lampen te plaatsen, zodat je het licht kunt aanpassen naar de gewenste sfeer.

#3 Spiegels in een minimalistische slaapkamer

In een minimalistische slaapkamer, waar een rustige en ruime uitstraling geliefd is, is het een goed idee spiegels op te hangen. Spiegels zorgen voor een nog ruimtelijker gevoel en zijn natuurlijk erg fijn in je slaapkamer te hebben hangen. Je kunt gaan voor spiegels met lijsten, maar ook zonder. Hoe dunner de lijst, hoe subtieler de uitstraling aan de wand! 

#4 Een kunstwerk maakt compleet! 

Wanddecoratie is een erg leuke toevoeging aan een slaapkamer met een minimalistisch interieur. Kunst en andere posters en prints kunnen een subtiele aanvulling zijn, die mooi tot hun recht komen in de slaapkamer. Neem een kijkje bij ons brede assortiment aan kunst en andere wanddecoratie en wie weet vind jij iets passends voor in jouw slaapkamer

Welke kunst wij aanraden in een slaapkamer met een minimalistisch interieur? Dat is een persoonlijke vraag, maar wij hebben een aantal collecties voor je op een rijtje gezet om het wat makkelijker te maken:

1. Planten collectie

De planten collectie is een collectie waar veel rustige serene tinten in worden gebruikt. De collectie bestaat uit verschillende soorten planten, bladeren en cactussen die op een strakke manier zijn ontworpen. De planten collectie is een collectie die geschikt is voor in veel verschillende ruimtes en kan zeker in een rustige slaapkamer goed tot zijn recht komen! Dit geeft op een subtiele manier wat kleur aan de minimalistische slaapkamer en daarbij wordt groen met rust geassocieerd, waardoor het een ideale match is! Zoek nu jouw favoriete plant uit! 

2. Bloemen collectie

De bloemen collectie is helemaal geschikt om jouw minimalistische slaapkamer wat extra op te fleuren en af te maken! In een minimalistische slaapkamer, kan een print uit de bloemen collectie zo mooi tot zijn recht komen. Het zal een eyecatcher in de slaapkamer kunnen worden en de bloemen zullen de slaapkamer net wat meer kleur kunnen geven! Het is erg leuk van deze collectie verschillende prints in lijsten naast of onder elkaar te hangen! Zoek nu jouw favoriete bloem uit!

3. Vintage steden

In de vintage steden collectie vind je verschillende mooie prints terug, die helemaal passen in een minimalistische slaapkamer met een strak interieur. Deze zwart witte prints stralen rust uit en zijn prachtig om op te hangen. Ze kunnen erg gaaf uitkomen boven het bed of op een lege wand, waar ze vrij hangen! Zoek nu jouw favoriete steden print uit! 

Minimalistische slaapkamer

#5 Stoffen en materialen 

De stoffen en materialen zijn onwijs belangrijk in een minimalistische slaapkamer. De bedden in een minimalistische slaapkamer zijn vaak het middel- en belangrijkste punt. Een echte aanrader zijn linnen dekbedden, of dekbedden van zachte crispy materialen. Daarnaast kan een mooie sprei of plaid niet missen, van een mooie dikke stof met een werkje erin. Om het af te maken versier je het bed met kussens in zachte tinten. Dit gaat er voor zorgen dat jij niet kan wachten ‘s avonds je bed in te duiken!

#6 Hout

Hout is een ideaal materiaal om mee te werken in een minimalistische slaapkamer en minimalistisch interieur. Hout ademt rust en is een natuurlijk materiaal. Hout is erg gaaf te combineren met witte en lichte tinten, maar ook bepaalde materialen, zoals rotan en linnen.

Een houten kast kan erg gaaf zijn, maar een klein houten meubel kan ook karakter toevoegen. Welke soort hout je gebruikt is natuurlijk iets persoonlijks! Maar wij raden aan, wanneer je karakter wilt creëren in een minimalistisch interieur, medium tot donker hout te gebruiken met een vintage look! 

#7 Houd het clean

In een minimalistische slaapkamer is niks belangrijker dan de ruimte clean te houden. Dit betekent niet te veel prullaria en andere snuisterijen in je kamer neerleggen. Daarom is het erg handig gebruik te maken van leuke bakken, of de kasten en opbergruimte die je hebt goed te benutten. Dit kun je doen doormiddel van handige opberg tools voor in de kasten en lades. Wanneer je nog ruimte tekort komt kun je gebruik maken van leuke manden en bakken, van materialen zoals rotan en riet!

Vind jouw schilderij voor in de minimalistische slaapkamer!

Vind jij kunst net zo’n leuke toevoeging aan een minimalistische slaapkamer als wij? Klik dan hier om jouw minimalistische slaapkamer helemaal af te maken door middel van kunst en andere wanddecoratie! 

Ruimtes