Designer Britt

Britt, de jongste designer in ons team die onder andere de cocktail, abstract, line art en kids collectie heeft uitgebracht, vertelt over haar werkdag bij Walljar. Leer onze designer kennen! 

Over Britt

Mijn naam is Britt, 19 jaar oud en ik kom uit Rotterdam. Ik ben onlangs afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam als graphic designer. Graphic design is dan ook waar mijn passie ligt! Van jongs af aan hield ik al van tekenen, verven, kleien en ben daarom ook naar een internationale school in Breda gegaan met de specialisatie visual arts. Normale vakken zijn nooit mijn ding geweest, mijn ambities liggen echt in de wereld van design. Naast creatief bezig zijn ben ik vaak te vinden op het terras voor een drankje of ik ben op zoek naar de mooiste plantjes! 

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou? 

Ik word wakker in mijn appartementje in het gezellige Delfshaven, waarna ik met de scooter vertrek naar het kantoor in hartje Rotterdam. Bij binnenkomst groet ik mijn collega’s en kletsen we even voordat de werkdag van start gaat. 

Met het team bespreek ik altijd even wat er die dag gedaan moet worden, meestal gaat dit over nieuwe prints, collecties of visuals. Dan volgt het design proces! Ik start met het opdoen van inspiratie: dit doe ik door te kijken op bijvoorbeeld Pinterest of ik kijk naar het werk van andere artiesten. Hiervan maak ik een moodboard wat mij helpt om mijn eigen, unieke designs te maken. Dan begint het schetsen en ontwerpen pas! 

Samen met het team neem ik in de middag altijd even gezellig een lunchpauze. Rond deze tijd ben ik meestal al een eind met het designen dus dan wordt dat gelijk besproken. Met feedback kan ik weer verder met het designen tot het perfect is! 

Wat vind je het leukste aan jouw werk? 

Het is werk waarbij ik mijn creativiteit in kwijt kan en daar geniet ik het meest van. Het is een combinatie tussen creatief en tactisch bezig zijn, omdat je natuurlijk ook moet kijken wat het best werkt in de markt en wat precies de trends zijn die mensen willen zien. Daarnaast verzorg ik de visuals voor de website en de social media. Ook dit vind ik leuk om te doen omdat ik echt iets kan uitdenken en designen wat er goed uitziet. Ik geniet van het experimenteren met verschillende stijlen en kleuren. 

Natuurlijk is een prettige werksfeer ook onwijs belangrijk. Dit maakt werk pas echt leuk. Ik ben omringt met leuke collega’s in een gezellige en informele sfeer. We lunchen samen, borrelen elke vrijdag met elkaar en doen ook buiten werk om leuke uitstapjes. Juist omdat het team niet zo groot is heb je goed contact met elkaar en dat maakt mijn werk ook heel leuk. 
Abstracte collectie

Waar haal je je inspiratie vandaan en hoelang doe je er vervolgens over om een nieuwe collectie uit te brengen?

Ik kijk veel op Pinterest, er zijn hier onwijs veel schilderijen en andere kunstwerken te vinden. Daarnaast bekijk ik wat andere grafische ontwerpers doen. Hiervan uit kan ik de beste kleurencombinaties ontdekken wat mij weer helpt met het uitbrengen van nieuwe designs. 

Hoelang ik over een collectie doe verschilt. Dit ligt voornamelijk aan de details van het design. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de abstract collectie, zie je dat er weinig details in terugkomen waardoor dit al gauw in een dag of twee is gemaakt. Over de kindercollectie deed ik een stuk langer omdat hier veel meer details in terugkomen!

Wat zijn je favoriete collecties?

Abstract! Hierbij zijn kleurencombinaties belangrijk en ik vind het leuk om dat te ontdekken en goed te onderzoeken wat bij elkaar past. Ik ben zelf ook fan van abstracte kunst: het is lekker rustig en tijdloos.

Ook de cocktails vind ik heel tof. Met de felle kleuren springen de drankjes er echt uit. Het ziet er fancy uit terwijl het tegelijkertijd op een heel minimalistische manier is gemaakt.