Interieurtrends

In deze blog gaan we kijken naar de interieurtrends van 2021 zodat jij direct aan de slag kunt met het (her)inrichten van jouw interieur! We zitten inmiddels al meer dan een half jaar in 2021, en er zijn in die periode verschillende interieurtrends naar voren gekomen. Misschien begint het helemaal te kriebelen wanneer je goede blik werpt op jouw interieur en kan je niet wachten om de boel om te gooien. 

#1. Duurzaam wonen, het is nog steeds hip! 

Misschien niet heel verbazingwekkend dat duurzaamheid nog steeds een trend is: het is en blijft natuurlijk een belangrijke kwestie. Ook in 2021 vindt menig Nederland het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame wereld. Wil je dus meegaan met de interieurtrends van 2021, dan raden wij je aan om te kiezen voor verantwoorde meubels en accessoires! Denk aan tweedehands of meubels gemaakt van gerecyclede materialen: oftewel meubels met een verhaal en die met respect zijn gemaakt tegenover natuur, mens en dier. Ook meubilair gemaakt van materialen die voor een langere tijd mee kunnen gaan zie je terug in de interieurtrends van 2021, zoals bamboe of rotan. 

#2. Voeg een statement piece toe

Kijkend naar de interieurtrends, is ons nog wat opgevallen wat erg geliefd is om te doen: het toevoegen van een statement piece aan je interieur. Waar we eerst nog onze wanden graag opvulden met meerdere kunstwerken en fotowanden creëerden, is het in 2021 een trend om voor een opvallend item in huis te nemen, wat ook wel een statement piece wordt genoemd. 

Zo kun je kiezen om een grote lege muur op te vullen met een groot, kleurrijk schilderij: iets dat direct de aandacht trekt van bezoekers en een echt ‘wow’ effect creëert. Ook een uniek beeld in het midden van de kamer zie je veel terug in de interieurtrends van 2021.Interieurtrends

#3. Line art kunst 

Als je kijkt naar line art, dan zie je dat het het afgelopen jaar al steeds meer populariteit heeft gekregen. Ook in de interieurtrends van 2021 behoort line art thuis! Zo zie je de kunstvorm niet alleen terug in schilderijen, maar ook op beeldjes, bloempotten en zelfs kleding is line art bij velen geliefd. Omdat je zoveel richtingen op kunt gaan met line art, moet je er wel opletten dat je het niet jouw interieur laat overheersen. Met een subtiele toevoeging kan jouw interieur in een handomdraai voorzien zijn van een stijlvolle look! 

#4. Een werelds interieur

Wil je de interieurtrends van 2021 in huis halen, dan moet je op wereldreis kunnen gaan in je eigen huis. Hoe dan? Combineer meubels en accessoires van over de hele wereld, van Afrika en Azië tot aan Scandinavië! Zo kun je denken aan het in huis halen van verschillende patronen, of het gebruik maken van een breed kleurenpalet van warme aardetinten met felle en vrolijke kleuren. Ook een mix van materialen kenmerkt een werelds interieur. De meer contrast je creëert, des te groter het wow-factor zal zijn! Interieurtrends

#5. De kleurentrends waar je voor moet gaan

In de interieurtrends van 2021 speelt kleur een belangrijke rol. Wat ons heel erg is opgevallen? Het gebruik van donkerblauw! Het is een kleur van vertrouwen en rust en geeft jouw interieur een klassieke luxe. Wanneer je voor blauw gaat, heb je een tijdloze kleur te pakken die je eenvoudig kunt combineren met warme en neutrale kleuren en materialen. Een blauwe muur, bank of accessoires: het geeft jouw interieur meer rust en zorgt voor een frisse en prettige sfeer. 

Nog op zoek naar unieke decoraties?

Heb je de interieurtrends helemaal tot je genomen en ben je nog op zoek naar unieke wanddecoratie om jouw droominterieur te verwerkelijken? Wij hebben een ruim assortiment aan de mooiste schilderijen voor jouw interieur. Ontdek het hier!

Tips & tricks