Industriële slaapkamer

Bij het creëren van een gave slaapkamer, kun je erg veel kanten op. Een slaapkamer is een persoonlijke ruimte waarin het belangrijk is jouw favoriete kleuren en stijl terug te laten komen. Dit zal zorgen voor een kamer waarin je wegdroomt en waar je een optimaal fijn gevoel van krijgt. Houd je van stoere materialen en kleuren? Dan is de industriële slaapkamer vast en zeker wat voor jou! Wij nemen je mee in een 5 stappenplan, om zo tot de perfecte industriële slaapkamer te komen:

#1 Steen

Steen is dé basis voor een industriële slaapkamer. Steen is een stoer en hard materiaal wat niet kan missen. Heb jij al een stenen muur in de slaapkamer? Dan heb je hier heel veel geluk mee! Zo niet? Tegenwoordig heb je speciale verf om een betonlook op de muur te creëren. Een andere optie is een extra stuclaag op de muur aanbrengen en hier vormen en vegen in maken, zo lijkt de muur net echt van steen! Door een stenen basis, krijgt de muur gelijk een stoere en industriële uitstraling. Daarbij geeft het je slaapkamer karakter!

#2 Metaal

Hoe meer metaal in de slaapkamer, hoe meer industrieel het zal worden. Metalen kunnen niet ontbreken in een industriële slaapkamer. Je kunt dit in veel verschillende voorwerpen laten terugkomen. Je kan er voor kiezen een metalen kast te kopen, maar wanneer je het graag subtieler houdt, kun je ook kiezen voor een metalen grote lamp. Hang bijvoorbeeld een metalen blikvanger aan het plafond, of zet een gave metalen lamp in de hoek van de slaapkamer, voor een nonchalant effect.

#3 Wanddecoratie in een industriële slaapkamer

Wanddecoratie kan heel veel doen in het interieur van je slaapkamer. Om een industriële slaapkamer af te maken, kun je gaan voor een kunstwerk dat hier goed bij matcht. Bij Walljar hebben wij verschillende collecties wanddecoratie die goed in een industriële slaapkamer zullen passen, zoals:

Line art. De line art collectie bestaat uit indrukwekkende subtiele wanddecoratie, die jouw slaapkamer op een minimalistische wijze zal afmaken. 

• Architectuur. De architectuur collectie bestaat uit prachtige gebouwen die in Amsterdam terug te vinden zijn. De prints zullen karakter geven aan een industriële slaapkamer

• Dictionary. De dictionary collectie bestaat uit typografische wanddecoratie. De prints hebben een definitie in een woordenboek stijl en zijn in het donker en licht te verkrijgen. Deze unieke collectie zal een goede match zijn met de industriële slaapkamer.

Benieuwd naar de rest van onze collecties wanddecoratie? Neem hier een kijkje om jouw favoriete print uit te kiezen en maak jouw industriële slaapkamer af!

#4 Kleden in een industriële slaapkamer

Voor wat sfeer en een zachte ondergrond wanneer je ‘s ochtends je bed uitstapt, zijn vloerkleden ideaal! Je ziet vloerkleden veel terug in industriële slaapkamers, maar dan wel grof geweven en in aardetinten. Een don’t is een strak geweven vloerkleed met veel felle kleurtjes.. die zal beter passen in een bohemian slaapkamer.

#5 Aarde tinten en donkere accenten

Voor een echte industriële slaapkamer, zal je veel aardetinten en donkere accenten moeten toevoegen. Je moet hierbij gebruik maken van het juiste kleurenpalet. Denk bij het maken van een juist kleurenpalet aan de benodigde voorwerpen die je nodig hebt, zoals een kleur voor:

  • De muren
  • De vloer
  • Het beddengoed
  • De gordijnen
  • Verdere accessoires

Als je dit voor jezelf op een rijtje hebt, kun je het kleurenpalet beter samenstellen. Maak bijvoorbeeld gebruik van donkergroen, zandkleur en diverse grijstinten. En maak de industriële slaapkamer af met accessoires in zwart en witte kleuren.

Pas het toe!

Wij hopen dat je onze tips mee neemt bij het maken van de perfecte industriële slaapkamer. Mocht je nog vragen hebben? Dan zijn wij bereikbaar via de live chat. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de rest van ons kunst aanbod? Neem dan hier een kijkje!

Ruimtes