Fotomuur maken

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: woonkamers of andere ruimtes met een prachtige fotomuur. Of je nou op een grote of kleine muur een fotomuur wilt creëren, alles is mogelijk! Een fotomuur maken kan op verschillende manieren. Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rijtje!

Een fotomuur maken: de verschillende formaties

Wil jij een gave fotomuur met verschillende foto’s en wall-art creëren, maar kom je er niet uit in welke formatie je dit wilt doen? Wij helpen jou verder met creatieve fotomuur ideeën voor aan de wand en laten zien in welke formaties je de wanddecoraties kunt hangen. 

Naast de verschillende formaties helpen wij je welke schilderijen bij welke formatie leuk is te gebruiken, als wat extra inspiratie!

1. Line it up! 

Ben je op zoek naar een strakke formatie? Schilderijen en foto’s in een rechte lijn hangen is dan helemaal perfect! Je kunt met deze formatie erg veel kanten op. Je zou gebruik kunnen maken van 2 grotere schilderijen, of juist 4 kleinere. Deze factoren zijn afhankelijk van hoe groot de ruimte is en welke kant je hiermee op wilt. 

Ga je een fotomuur maken in een een lijn formatie, dan past dit vooral goed in de woonkamer boven de bank of aan een lange, lege wand. De ‘lijn formatie’, is een van de fotomuur ideeën die goed toegepast kan worden in de woonkamer, bijvoorbeeld boven de bank, of op een lange lege wand. Ook in de hal kun je een leuke fotomuur maken! Hierbij maakt het niet uit of je een grote of kleine hal hebt, je past gewoon het aantal schilderijen of foto’s aan! Fotomuur makenWelke schilderijen gebruiken we bij de ‘line it up’ formatie?

Bij de line it up formatie is het erg leuk uit één collectie verschillende posters te pakken in hetzelfde thema. Denk bijvoorbeeld aan de abstract collectie. Je kunt drie mooie schilderijen uitkiezen die mooi bij elkaar matchen. Of uit de Azië collectie twee of vier gave posters, die elkaar helemaal zullen aanvullen!

2. Een Zig-Zag fotomuur maken

Wil je een fotomuur maken anders aanpakken dan je vaak terugziet? Hang je foto’s of schilderijen in een zigzaggende formatie op! Wat wij hiermee bedoelen? Werken met hoogtes aan de wand. Dus de ene foto hang je boven het midden van de muur en de ander wat onder het midden, weer een ander op dezelfde hoogte als de eerste foto en zo voort. Je krijgt een beetje een ‘hoog-laag’ effect. Wil je een fotomuur maken en gebruik je deze formatie, dan geeft het een speels effect en is iets minder ‘basic’ dan normaal! 

De Zig-Zag formatie is gaaf om toe te passen op een muur waar er ruimte voor is, aangezien er meerdere foto’s of schilderijen nodig zijn om deze formatie te creëren. Deze formatie komt erg mooi uit op een lange hal!Foto formatiesWelke schilderijen gebruiken we bij de ‘Zig-Zag’ formatie?

Aangezien de Zig-Zag formatie een ‘drukkere’ formatie is, is het leuk in deze formaties schilderijen uit meerdere collectie te gebruiken maar met hetzelfde kleurenthema. Een aantal mooie collecties om te combineren voor een Zig-Zag formatie zijn de fotografie en typografie collectie voor een modern en tijdloos effect!

3. Één eyecatcher aan de wand

Het gebruiken van een formatie en een fotomuur maken is een heel leuk idee en kan precies de opvulling aan jouw muur geven die je nodig hebt! Maar wanneer je een wat rustiger effect wilt, kun je ook gaan voor één eyecatcher aan de wand! Maak dan gebruik van 1 groot schilderij voor een robuust effect. 

Afhankelijk van de muur waar je de eyecatcher op wilt hangen, zoek je jouw formaat uit! Heb je een klein stukje muur wat je graag opgevuld zou willen zien? Hang er dan een kleine schilderij! Maar heb je veel ruimte op de muur over? Dan zijn grote schilderijen en kunstwerken erg gaaf.Fotomuur makenWelke schilderijen gebruiken we bij de ‘eyecatcher’ formatie?

Een eyecatcher is in de meeste gevallen een groot kunstwerk, die het interieur afmaakt. Daarom is het belangrijk dat het schilderij goed past bij de rest van het interieur en doortrekt wat je met de rest van het huis wilt uitstralen. Heb je een erg strak en clean interieur, dan is het misschien leuk wat kleur toe te voegen. Eigenlijk kunnen alle schilderijen een eyecatcher zijn. Ontdek daarom zelf onze collectie pagina om te zien of er iets voor jou tussen zit!

4. Mozaïek fotomuur maken

Wil je graag met meerdere foto’s en schilderijen een fotomuur maken? Dan is de mozaïek formatie ideaal. Met deze formatie bedoelen wij een indeling met verschillende posters, op deze manier:Fotomuur makenDeze formatie is ideaal voor verschillende wanden en verschillende groottes. Leuk voor boven de bank, op de WC (in het klein) of op een andere lege muur, die wel wat leuke opvulling kan gebruiken.

Welke schilderijen gebruiken we bij de ‘mozaïek’ formatie?

Het leuke aan een mozaïek fotomuur maken, is dat je helemaal los kunt gaan met verschillende schilderijen. Mix & match verschillende dingen en je zult een hele gezellige wand creëren! Wij zijn erg fan van een mix van de volgende collecties bij elkaar: de Marokko collectie, fotografie collectie en de typografie collectie! Bekijk alle collecties om jouw favoriete mix te maken! 

Ga jij een fotomuur maken

Wij hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan om zelf een fotomuur te creëren!  Bekijk hier het hele assortiment en stuur ons een leuke foto op van jouw creatieve fotomuur creatie!

RuimtesTips & tricks