Bohemian keuken

Een bohemian keuken is kleurrijk, vrolijk en onwijs knus: het is niet voor niets een van de meest geliefde woonstijlen! Op zoek naar inspiratie? Wij vertellen je graag meer over deze reizigers woonstijl en leggen uit hoe je zelf een bohemian keuken creëert! 

Wat is bohemian? 

Een bohemian keuken en de woonstijl is geïnspireerd door het vrije en onafhankelijke leven van reizigers. De vele elementen die je dan ook terugziet in deze woonstijl, van de vrolijke kleuren tot aan de diverse patronen en texturen, komen uit allerlei verschillende landen of werelddelen! 

Een bohemian keuken heeft natuurlijke materialen en veel licht

De basis van een bohemian keuken begint met natuurlijke materialen. Materialen die je vaak terugziet in een bohemian keuken zijn rotan, riet en hout. Donkere materialen zoals metaal en donker hout kun je beter ontwijken. 
Bohemian keuken

Veel kleur in een bohemian keuken

Een bohemian keuken oogt altijd ontzettend vrolijk omdat het vol zit met kleur. Dit kleurgebruik kun je aanpakken zoals je zelf wilt. Wil je veel kleuren mixen, of juist voor een paar basiskleuren gaan? De meest voorkomende kleuren in een bohemian keuken zijn oranje, geel, rood en roze. Wil je het niet te gek maken, kies dan warme, aardse kleuren. Je kunt denken aan bruin, beige, groen of rood. Natuurlijk wil je nog wel je ogen kunnen laten rusten, dus laat de felle kleuren voornamelijk terug komen in de decoraties
Bohemian keuken

Tegeltjes in een bohemian keuken 

Een leuk element wat je kunt laten terugkomen in jouw bohemian keuken, zijn tegeltjes. Tegeltjes zijn sowieso al onwijs stijlvol om toe te passen in de keuken, maar zeker in een bohemian keuken komt dit goed van pas. Zoals we zeiden is de bohemian stijl geïnspireerd op het reizigersleven. Patroontjes uit het verre Oosten passen daarom heel goed in een bohemian keuken! Wat dacht je van een betegelde wand bijvoorbeeld? Doe inspiratie op uit landen als Marokko, Cuba, Turkije, Afrika of Indonesië!
Bohemian keuken

Voeg groen toe aan jouw bohemian keuken

Iets wat ontzettend kenmerkend is aan een bohemian woonstijl, zijn de vele planten. Groen, groen en nog eens groen! Nu hoef je niet jouw bohemian keuken vol te stoppen met planten, je wilt natuurlijk nog wel gewoon je ding kunnen doen zonder dat de planten je in de weg staan. Maar bijvoorbeeld een paar hangplanten of kleine planten in schattige potjes raden wij zeker aan! 

Dit vind je ook interessant: De 9 voordelen van planten in huis!
Bohemian keuken

Bohemian decoraties

Wat je veel terugziet in een bohemian woonstijl zijn bijzondere decoraties. Denk aan wandtapijten, kleedjes, manden of kussentjes. Nu is dit niet iets wat je gemakkelijk kan laten terugkomen in een bohemian keuken. Maar een kleedje met een unieke patroon zou er heel goed bij passen, evenals mooie keramische potten of bohemian wanddecoraties

Wanddecoratie voor in een Bohemian keuken

Een bohemian keuken valt zoals we hierboven zeiden wat lastiger te decoreren dan bijvoorbeeld een woonkamer. Gelukkig vallen er genoeg wanddecoraties te vinden die onwijs goed passen bij een bohemian keuken! Wij hebben de mooiste collecties voor je op een rijtje gezet die perfect zullen hangen in jouw bohemian keuken

Over de wereld

Zoals we zeiden is een bohemian keuken en woonstijl geïnspireerd op het leven van een reiziger. Dit is dan ook de reden dat je zo veel wereldse elementen terug ziet komen in deze stijl, zoals de kleuren, patronen en texturen. Wil je echt dat reizigersgevoel terug laten komen, dan is onze Marokko collectie zeker het bekijken waard! 

Keuken poster

 

Abstract

Onze abstract collectie zit vol met prachtige abstracte schilderijen die perfect zullen hangen in jouw bohemian keuken. De warme kleuren in combinatie met de natuurlijke materialen en groene planten geven jouw bohemian keuken een heerlijke sfeer! 

Keuken poster

 

Botanisch 

Een bohemian woonstijl zit vol met kleur. Vind je het lastig om kleur toe te passen in jouw bohemian keuken, of wil je nóg meer kleur toevoegen, overweeg dan onze botanische schilderijen

Keuken poster

 

Food & drinks

Food en drinks schilderijen passen altijd goed in een keuken, dus ook in een bohemian keuken! Van fleurige food designs tot aan je favoriete drankjes, er zit ongetwijfeld iets tussen om jouw bohemian keuken mee te decoreren! 

Ook leuk om te lezen: Deze schilderijen zijn perfect voor in de keuken! 

Succes met het inrichten van jouw bohemian keuken

Hopelijk heb je voldoende inspiratie opgedaan en kan je lekker aan de slag met het inrichten van jouw bohemian keuken. Zoek je nog leuke decoraties? Ontdek hier ons gehele assortiment!

Ruimtes