Boekenplank ideeën

Boekenplank ideeën kunnen creatief en leuk zijn, terwijl jouw boekenkast toch rommelvrij en rustig blijft. Begin met het organiseren van je boekenplank: groepeer soortgelijke genres bij elkaar, sorteer de titels op grootte of stapel ze verticaal op, zoals in een bibliotheek! Met deze onderstaande boekenplank ideeën kan jij jouw boekenplank hét pronkstuk van de kamer maken!

Tip 1: Positie van de boekenplank

Creëer een paradijs voor boekenliefhebbers in elke kamer met een zorgvuldige plaatsing van de boekenplank! Voor een optimaal overzicht hang je de plank boven je bed, bureau of bank om boeken en accessoires goed zichtbaar te maken. Zet meerdere planken bij elkaar voor een maximaal effect - zie het als het creëren van een levende bibliotheek muur vol schatten die je elke keer dat je de kamer binnenkomt verrukt.
Boekenplank ideeën

Tip 2: Boeken indelen

Er zijn heel veel manieren hoe je de boeken op je boekenplank kan indelen:

  • Je kan bijvoorbeeld de boeken neerzetten op alfabetische volgorde of sorteren op auteur. 
  • Een andere, maar ook zeker een leuke optie is om de boeken bijvoorbeeld op kleur te sorteren.
  • Of de boeken achterstevoren neer te zetten. Door ze op deze manier neer te zetten, krijgt je boekenplank een verfrissend en georganiseerd beeld. 
  • Nog een laatste tip is om de boeken afwisselend liggend en staand neer te zetten. 

De boekenplank ideeën zijn eindeloos!

Tip 3: Rustgevende uitstraling

Boekenkasten zijn zoveel meer dan alleen maar opbergruimte - het creëren van rust op je boekenplank kan een leuke en creatieve manier zijn om je hobby's, interesses en favoriete lectuur onder de aandacht te brengen. Ideeën voor boekenplanken variëren van de traditionele bibliotheek look tot wandhangende stijlen. Boeken rangschikken op kleur of grootte is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar houdt de kamer ook rommelvrij, zodat je gemakkelijker vindt wat je zoekt. Je kunt zelfs een extra gezellig gevoel toevoegen met kleine accessoires zoals fotolijstjes of potplanten als huiselijke aanvulling op elke plank. Of je nu een georganiseerde werkruimte wilt of een vleugje stijl in jouw woonkamer, het creëren van rust op de boekenplank zal zeker veel charme brengen!
Boekenplank ideeën

Tip 4: Boekenplank ideeën: decoratie

Zodra alles op orde is, kun je creatief aan de slag - voeg decoratieve washi tape randen toe aan de plank, verf hem in felle kleuren of strooi zelfs een beetje feeënstof. Geef je boekenkast een persoonlijk tintje met beeldjes van je favoriete personages, sculpturen en fotolijstjes - alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je boekenplank opvalt! Je kan het zo gek niet bedenken, alles staat leuk op een boekenplank. Let wel op dat je niet te veel neer zet, dit oogt namelijk weer rommelig.
Boekenplank ideeën

Tip 5: Persoonlijke touch

De indeling van jouw boekenplank kan je zo persoonlijk maken als je zelf wilt! Naast decoratie die je neer kunt zetten, kan je ook een leuke ingelijste foto of een beeldje waar jij een mooie herinnering aan hebt neerzetten. Dit soort spullen met een verhaal erachter zorgen ervoor dat de boekenplank een persoonlijke touch krijgt en zo maak je het helemaal eigen en uniek!

Tip 6:  Boekenplank ideeën: posters

Geef je boekenplank een speels, persoonlijk tintje! Maak hem uniek door twee of meer posters van verschillende afmetingen en kleuren aan elkaar te koppelen. Wees creatief - de mogelijkheden zijn eindeloos als je je fantasie de vrije loop laat!

Laatste check voor jouw boekenplank

Als het goed is, heb jij nu jouw boekenplank ingericht op de manier zoals jij dat leuk vindt! Loop nu een paar stappen naar achter en bekijk de boekenplank nog even van een afstandje. Kijk goed of de balans tussen de boeken en alle decoratie klopt. Gefeliciteerd met jouw getransformeerde en opnieuw ingerichte boekenplank!

Tips & tricks