Aardse tinten

Sfeer creëer je echt met kleur. Zo kan je met kleur een warm en prettig gevoel creëren, of juist een ruimte heel licht en ruimtelijk maken. Hoe bijzonder is het eigenlijk dat je met de kleuren rood, geel en blauw een enorme hoeveelheid aan kleuren kan vormen?! Zo maak je met wit een kleur zachter en met zwart juist meer intens. Wanneer je jouw interieur dus een nieuw leven wilt inblazen, dan kom je al heel ver door een bepaald kleurenpalet te kiezen. Wij vertellen je in deze blog wat meer over aardse kleuren!

Aarde kleuren in het interieur

Laten we beginnen met uitleggen wat aardetinten nou eigenlijk precies zijn. Aardse kleuren is een kleurtint dat bestaat uit warme kleuren die je veelal terugziet in natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van aarde, steen, zand, bladeren of klei. Deze natuurelementen hebben vaak een warme kleur als bruin, beige, oranje, geel, rood, enzovoort.

Wanneer je voor een interieur met aardse kleuren gaat, creëer je een natuurlijke sfeer dat bij vrijwel alle woonstijlen goed past. Daarnaast leven we tegenwoordig in een digitale wereld waarin we steeds meer de verbondenheid verliezen met de wereld om ons heen. Aardse kleuren helpen deze binding enigszins te herstellen. 

Materialen passend bij aardse kleuren

Aardse kleuren toevoegen in de woonkamer is een een goede manier om jouw interieur een warme en prettige sfeer te geven. Welke materialen passen hier nou goed bij? Omdat aardetinten gebaseerd zijn op natuurlijke elementen, passen natuurlijke materialen simpelweg hier het best bij. Denk aan bijvoorbeeld hout, leer of wol. Zo kun je op verschillende manieren die aardse kleuren terug laten komen. Met kussens, plaids of een kleedje met warme kleuren breng je gemakkelijk die aardse tinten in huis. 

Schilderijen met aardse kleuren

Aardse kleuren kunnen ook heel mooi naar voren komen in kunst. De wanden versieren met prachtige schilderijen met aardse kleuren geeft jouw interieur een prettige en warme sfeer. Het is een simpele manier om de schoonheid van het natuurlijke in huis te nemen. Wij zetten 2 collecties voor je op een rijtje die de fijne warme, aardse kleuren bevatten. 

Aardse kleuren  

Abstracte schilderijen 

De abstract collectie is een ruime collectie met warme, aardse kleuren. De schilderijen bevatten abstracte vormen met zachte, prettige tinten die jouw interieur echt een natuurlijke sfeer zal geven. 


Aardse kleuren  

Line art schilderijen 

De line art collectie bevat schilderijen met een echte aardse en natuurlijke sfeer. Sommige schilderijen bevatten een wat lichtere kleur en andere schilderijen zijn wat donkerder, maar allemaal hebben ze een beige of bruine aardse kleur

Zie jij die aardse kleuren al voor je in jouw interieur?

Zijn aardse kleuren nou echt jouw ding? Of wil je toch eerst even onze andere collecties induiken? Ontdek ons gehele assortiment hier

Tips & tricks