De schoonheid van de Japanse kunst 

De Japanse kunst bruist van innovatie en creativiteit!

Inspirerende Japanse kunst 

Japanse kunst is een van de grootste schatten ter wereld. Wij introduceren je graag aan de meest inspirerende aspecten van Japanse kunst. Lees over de natuur die altijd centraal heeft gestaan in de Japanse manier van leven, en hoe het Edo-tijdperk voortreffelijke schilderijen van mooie vrouwen voortbracht.

De Japanse kunst bruist van innovatie en creativiteit. Laat je meenemen door de aspecten die Japanse kunst zo bijzonder maken en shop de prachtige Azië collectie!


Japanse kunst
Japanse kunst

De Grote Golf van Kanagawa

Iedereen herkent deze print wel: de Grote Golf van Kanagawa. Het is ongetwijfeld een van de beroemdste Japanse kunstwerken. Het kunstwerk heeft als thema de kracht van de natuur, met in de achtergrond de imposante berg Fuji. De wilde, prachtige Grote Golf van Kanagawa is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.
Natuur, met name de bergen, is sinds het begin een belangrijk terugkerend aspect in de Japanse kunst. Hoe is dit eigenlijk zo ontstaan? Voordat het boeddhisme vanuit China werd geïntroduceerd, was ‘Shinto’ het geloof van het Japanse volk. De kern van dit geloof is eerbied voor de Goden. Hierbij wordt geloofd dat deze Goden in natuurlijke elementen verblijven zoals bomen, rivieren, rotsen en bergen. De natuur in de Japanse kunst kun je eigenlijk zien als een portret van de heilige wereld en de Goden die erin leven!

Japanse kunst

Shop Japanse kunst

Op zoek naar mooie Japanse kunst? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

De kunst van de Samurai 

Samurai leidden hun leven volgens een zorgvuldig opgestelde ethische code die bekend staat als bushido (de weg van de krijger). Naast dat er van Samoerai werd verwacht dat ze krachtig en dodelijk waren, moesten ze ook beschaafd en opgeleid zijn. Ze dienden de rijke adel die artistieke vaardigheden hoog in het vaandel had staan, waardoor samoerai krijgers streefden om vaardigheden in de kunst te ontwikkelen.

Samoerai gebruikten dus hun rijkdom en status om dichters, kunstenaars, filosofen of schrijvers te worden. Ook vrouwen konden tot de samoerai klasse behoren! Ze dienden in eerste plaats als echtgenoten van krijgers, maar konden ook trainen en vechten als krijgers.
Als je op zoek bent naar een print met krijgers, dan is de Arrow Warrior wellicht wat voor jou. Op de print zie je de Krijger van de Kusunoki clan.
De schoonheid van Ukiyo-e printsTijdens de Edo periode (1615-1868) bloeide Japan en de Japanse kunst. Met name houtsnede van Ukiyo-e bereikten een hoogtepunt in populariteit. Ukiyo-e betekent letterlijk ‘de zwevende wereld’. In deze kunstwerken werd de stedelijke levensstijl, modegevoeligheid en schoonheid benadrukt.
In deze tijd werden de druktechnieken zeer geavanceerd. Je had de uitgever, die de onderneming leidde, de blockcutter, de drukker en de kunstenaar. In de jaren 1970 werden de ukiyo-e kunst gemaakt in verschillende levendige kleuren waarbij gebruikt werd gemaakt van materialen als washi-papier.
De vrouwen in deze kunstwerken worden vaak afgebeeld met uitgebreide kapsels, zware make-up en decoratieve kleding en werden gezien als de ‘ideale vrouw’. In de vele Japanse kunstwerken wordt emotie, schoonheid, en karakter van de geportretteerde dames uitgedrukt.
Wat dacht je van bijvoorbeeld de Snow Walk print? Hier wordt de acteur Sawamura Tanosuke in de rol van courtisane op prachtige wijze afgebeeld, onder een paraplu in de sneeuw. Ook de Koto print is een prachtige wanddecoratie voor thuis. Op deze print zie je een Geisha, in paarse kimono met vlinder en kraanvogel motief, de Koto bespelend onder roze bloesemtakken.

Japanse kunst
Japanse kunst
Japanse kunst

Shop Japanse kunst

Op zoek naar mooie Japanse kunstBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

De kunstenaar Ohara Koson

Eén van de kunstenaars van onze Azië collectie is Ohara Koson: geboren rond 1877. Op jonge leeftijd begon de kunstenaar met een schildersopleiding in Ishikawa en was later in Tokyo leraar op de Tokyo School of Fine Arts. Koson werkte samen met uitgever Watanabe Shōzaburō die Koson heeft geholpen zijn kunst wereldwijd bekend te maken, met voornamelijk een hoge populariteit in de Verenigde Staten.
Koson begon aan het begin van zijn carrière veelal met het maken van illustraties van oorlogen. Later hield de kunstenaar zich meer bezig met het maken van houtsnij prenten van vogels en bloemen, wat ook wel Kachō-e wordt genoemd.
In de Azië collectie zijn verschillende prints van vogels te vinden, gemaakt door Ohara Koson. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Cranebird print

Ohara Koson is een van de bekendste kunstenaars in de Kachō-e beweging. Door de opleiding die Koson heeft gevolgd en de opgedane ervaring, lijkt Koson’s kunst ook wel op aquarellen.

Kies uit verschillende materialen

Bij Walljar kun je kiezen uit verschillende opties voor materialen. Zo bieden wij canvas, posters, plexiglas en ingelijste posters aan.

Wanneer je een glanzend effect wenst, is plexiglas het materiaal voor jou. De gewenste print wordt op de achterkant van het plexiglas gedrukt en heeft een glanzend gladde afwerking. 

Wil je een wat minder shiny look, dan is canvas het perfecte materiaal. Het is duurzaam, betaalbaar en door de full color bedrukking komen de prints op canvas mooi tot uiting. 

Met posters creëer je een matte uitstraling en hangen strak op de wand wanneer je deze laat inlijsten.
Japanse kunst
Japanse kunst

Ben je er klaar voor? 

Klaar om te decoreren, of wil je nog even onze andere collecties induiken? Bekijk al onze collecties hier!