De zon in huis met een warme kleuren interieur - Walljar

Een warme kleuren interieur zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Het is de ideale omgeving om je in te ontspannen. Een interieur met warme kleuren geeft je energie, heeft een positieve invloed op je humeur en zorgt ervoor dat je gasten zich welkom voelen. Een interieur om vrolijk van te worden. In deze blog lichten we een aantal kleuren voor een warm interieur uit en geven we tips over welke wanddecoratie daar goed bij past. 

Warme kleuren interieur kleur: rood

De kleur rood in je warme kleuren interieur geeft een gevoel van intimiteit, liefde en passie. Daarom wordt rood misschien ook wel vaak gekozen voor in de slaapkamer. De kleur rood is in een warm interieur goed te combineren met beige- en zandtinten. Voor een wat donkerdere uitstraling is rood goed te combineren met zwart. Posters die goed bij de kleur rood passen zijn bijvoorbeeld Jordaanvallei en Nude Mountains. Beide hebben prachtige zand kleuren. In combinatie met onze zwarte lijsten sla je twee vliegen in één klap.

warme kleuren interieur

Warme kleuren interieur kleur: oranje

De kleur oranje geeft energie, stimuleert creativiteit en helpt je humeur. De kleur oranje past daarom erg goed in bijvoorbeeld een kantoor of creatieve ruimte. In een warme kleuren interieur met de kleur oranje past drieluik Boho Desert erg goed. 

warme kleuren interieur

Lees alles over onze drieluik schilderijen in de blog: Creëer de look: drieluik schilderijen. 

Contrasterende kleuren

Je kunt ook juist kiezen voor een contrasterende kleur, zoals blauw. Een van onze designs die hierbij past is Golden Gate Bridge II. De brug steekt mooi af tegenover de heldere blauwe lucht. Zandbanken past goed in een warm interieur door zowel de neutrale zandkleur als het blauw van het water. 

 Warme kleuren interieur

Warme kleuren interieur kleur: geel

Bij geel denk je al snel aan de zon. Wie wordt daar nou niet blij van? Een warme kleuren interieur met de kleur geel geeft dan ook het gevoel van zomer, geluk en net als oranje ook energie. Voor de perfecte balans combineer je geel met basis tinten als grijs, taupe en zwart in je interieur. Ohara Koson - Great Cormorant past hier perfect bij. Net als Coast Zonsondergang. Bij de laatste print zie je goed hoe mooi warme tinten samengaan met grijstonen. 

Warme kleuren interieur

Warme kleuren interieur kleur: terracotta 

Bovengenoemde kleuren zijn natuurlijk de primaire warme kleuren, maar denk ook aan de kleur terracotta voor je warme kleuren interieur. Een kleur die we nog steeds veel zien in interieurs. De kleur heeft veel verschillende varianten. Het geeft een erg warme sfeer maar ook rust. Deze kleur combineer je in je interieur het best met lichte aarde en zand kleuren, zoals in Cream Arch en Painted Arch

warme kleuren interieur

Op de muur of aan de wand

In je warme kleuren interieur heb je de mogelijkheid om te gaan voor kleur over je hele wand of je geeft je interieur warmte door het gebruik van warme kleuren in je accessoires en wanddecoratie. Lichte warme kleuren zijn goed te combineren met fellere en donkerdere kleuren. Wil je veel warmte toevoegen op de muur? Lees dan ook onze blog over grote wanddecoratie: Grote wanddecoratie als eyecatcher in huis.

Koop je wanddecoratie voor je warme kleuren interieur nu

Bij Walljar hebben we ruim 2000 designs waaruit je kunt kiezen voor in je warme kleuren interieur. Ga voor rustige beige- en zand tinten in combinatie met een warme kleur op de wand voor balans. Of maak juist gebruik van een contrasterende kleur voor extra impact. 

Ruimtes