Kurk muur maken

Het blijft een struggle: wat doe je met die lege muur? Wij hebben een nieuwe oplossing: een kurk muur maken! Onze smaak veranderd continu waardoor we telkens wat anders willen. Tegenwoordig zie je de kurkmuur steeds vaker en je kan de muur zo zelf personaliseren. Lees in deze blog een aantal tips om dit te doen!

Nieuwe trend

Een kurk muur maken is een terugkomende trend, zo was kurk in de jaren 70 enorm populair. Wij zijn in ieder geval enthousiast dat de kurkmuur tegenwoordig weer helemaal in is! Het materiaal kurk geeft namelijk een echte retro feeling aan jouw interieur!

Voordelen kurk muur

Jouw eigen kurk muur maken biedt veel voordelen waaronder duurzaamheid! De kurkmuur bestaat uit restanten van wijnkurken en champagnekurken, dit zijn plantaardige materialen. Omdat deze restanten worden hergebruikt, is het ook nog eens duurzaam.

Daarnaast is een kurk muur geluiddempend waardoor de akoestiek beter is in de ruimte. Het heeft een isolerende werking en alles is gemakkelijk aan te passen naar jou smaak!
Kurk muur maken

Kurk muur maken op de muur

Een kurk muur maken kan door kurktegels of kurk behang. Dit valt makkelijk aan te brengen door het op het juiste formaat af te snijden. Voor een kurk muur maken heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • een stanleymes
  • een lijmroller
  • een lakbak
  • een kwast

Zorg ervoor dat de kurk minimaal 48 uur in de ruimte ligt waar je het gaat ophangen. Giet de kurklijm in de lakbak en verdeel met de lijmroller de lijm op de muur en de achterzijde van de kurk. Plak vervolgens de kurk tegen de muur. Het begin van jouw kurk muur is er!

Kurk muur decoreren

Nu de kurk vast zit aan de muur, kan je echt beginnen met de kurk muur maken! Want het behangen was slechts het begin, nu kan je de kurk muur geheel decoreren en personaliseren naar jouw eigen smaak.

Tip voor jouw eigen kurk muur maken

Je hebt vast wel eens een prikbord gehad, waar je allemaal dingen aan vast prikte omdat je het mooi vond, je iets niet moest vergeten, of omdat je er een leuke herinnering aan had. Jouw kurk muur is eigenlijk een prikbord, maar dan vele maten groter! Zie hieronder een aantal inspiratie tips die je kan gebruiken voor het decoreren van jouw eigen kurk muur: 

1. Foto’s

Wat is er nu persoonlijker dan foto’s vastprikken aan jouw eigen kurk muur? Precies, zoek jouw favoriete foto’s uit van jouw familie, vrienden of een mooie vakantie en prik die aan de muur.

2. Posters

Om sfeer te creëren aan jouw kurk muur, zijn mooie en kwalitatieve posters een leuke optie om de muur te vullen. Welke poster jij mooi vindt en goed bij de rest van de muur passen is helemaal aan jou! Hieronder hebben wij een aantal van onze zwart-wit bestsellers geplaatst. Bekijk onze hele poster collectie hier!

Posters

3. Slinger

Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen! Neem dit nou eens heel letterlijk, en zoek een mooie slinger uit om op jouw eigen kurk muur te hangen. Zo word je meteen vrolijk als je naar jouw eigen kurk muur kijkt!

4. Persoonlijke spullen

Jouw eigen kurk muur maken doe je door het heel persoonlijk te maken. Loop een rondje in jouw huis, en zoek gericht naar spullen die je aan de muur kan hangen. Let op: dit kunnen geen zware spullen zijn, anders valt dit van de muur af. Denk aan spullen zoals mooie hangers, een dromenvanger of een spiegeltje. Wees creatief, het is tenslotte jouw muur!
Kurk muur maken

Laatste tip voor jouw eigen kurk muur maken

Loop een paar stappen naar achter zodat je de kurk muur goed kan zien. Wellicht kun je er nog een aantal decoraties bij hangen? Neem dan eens een kijkje in onze poster collectie!

Tips & tricks