Wanddecoratie voor jouw industriële slaapkamer - Walljar

Je wilt je slaapkamer een make over geven, maar je bent er nog niet helemaal over uit welke stijl je wilt. Daar helpen wij je graag bij. Bij Walljar hebben we een ruim assortiment aan wanddecoratie in verschillende stijlen. Misschien is een industriële slaapkamer iets voor jou. In deze blog geven we je inspiratie om met posters een slaapkamer te creëren in industriële stijl. 

De interieurstijl industrieel

De industriële interieurstijl is een moderne stijl geïnspireerd op oude fabrieken en het interieur daarvan. De stijl kenmerkt zich door grove materialen als metaal, beton, bakstenen en hout. Een combinatie van deze materialen geeft het mooiste effect. Deze stijl is goed toepasbaar in een slaapkamer. Een industriële slaapkamer heeft een stoere uitstraling, maar is niet te druk. Daarom kun je in deze slaapkamer goed tot rust komen.

Het kleurenpalet van een industriële slaapkamer

Voor de kleuren voor je industriële slaapkamer haal je inspiratie uit de materialen die bij de industriële interieurstijl worden gebruikt. Denk dus aan grijs, bruin en zwart. Om iets meer kleur in je industriële slaapkamer te brengen, kun je ook kiezen voor blauw en groen. Deze kleuren passen erg goed bij de grove materialen van deze interieurstijl. Door dit koele kleurenpalet mis je misschien wat warmte. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor cognackleurige meubels en accessoires. Hierdoor krijg je toch nog een warme sfeer. 

De industriële slaapkamer: de aankleding

Omdat je in een industriële slaapkamer een vrij rustig kleurenpalet hebt, kun je met wanddecoratie alle kanten opgaan. Geef bijvoorbeeld meer kleur aan de kamer door posters met blauw en groen erin aan de wand te hangen. Maar andere kleuren kunnen natuurlijk ook, omdat de basiskleuren rustige kleuren zijn.  Zwart-wit foto’s staan ook erg mooi in een industriële slaapkamer. Hiermee hou je het qua kleuren juist heerlijk rustig. Hieronder geven wij je een aantal voorbeelden van posters die perfect passen in een industriële slaapkamer.

Industriële slaapkamer

FG Suiker ‘65

De industriële stijl in gebaseerd op oude fabrieken en hun interieur. Om dit nog meer te accentueren kies je voor prints van oude fabrieken, zoals deze oude suikerfabriek FG Suiker ‘65. Op deze foto zie je de fabriek van de Friesch Groningse Coöperatieve Suiker in Groningen en klassieke auto’s.

Spoorbrug ‘55

Een andere poster die erg goed in een industriële slaapkamer past, is de Spoorbrug ’55. Een prachtige zwart-wit foto met daarop de spoorbrug in Nijmegen in 1955. De foto is genomen vanaf een sleepboot.

Beide foto’s vind je in de collectie Vintage Steden

De juiste sfeer met fotokunst

Naast prachtige vintage foto’s hebben we ook een collectie Fotokunst met mooie zwart-wit prints die goed staan aan de muur in een industriële slaapkamer. In deze collectie komt fotografie en kunst samen. Een aantal prints uit deze collectie die goed passen bij deze interieurstijl zie je hieronder.

industriële slaapkamer

Op deze afbeelding zie je: 

Kleur in je industriële slaapkamer

Heb je toch liever wat meer kleur in je industriële slaapkamer? Dan kun je op zoek naar wanddecoratie met bijvoorbeeld blauw en groen erin. Dit zijn kleuren die goed bij een industrieel interieur passen. Wat denk je bijvoorbeeld van de volgende prints?  

industriële slaapkamer

Op deze afbeelding zie je de volgende prints: 

Shop de perfecte wanddecoratie voor je industriële slaapkamer

Er is dus genoeg keuze aan wanddecoratie voor in je industriële slaapkamer. Kies voor zwart-wit als je je slaapkamer heel rustig wilt houden. En hou je meer van kleur, dan kies je voor posters met bijvoorbeeld blauw en groen erin verwerkt. Bekijk snel de website voor het hele assortiment wanddecoratie. 

Ruimtes