Fotowand maken

Een fotowand maken in huis is dé manier om jouw interieur wat persoonlijker te maken. Combineer prachtige posters samen met betekenisvolle foto’s van familie, vrienden of momenten waar je mooie herinneringen aan hebt. Een fotowand maken kan op veel verschillende manieren: in deze blog geven wij jou 6 tips zodat jij de mooiste fotowand kunt creëren! 

#1. Gebruik verschillende formaten voor jouw fotowand

Ga je een fotowand maken, dan raden wij aan om te kiezen voor verschillende formaten lijstjes. Zo kun je een paar grote posters ophangen die echt de aandacht trekken, in combinatie met wat kleinere posters. Dit zorgt voor een speels effect en brengt jouw fotowand echt tot leven! 

#2. In welke ruimte wil je een fotowand maken

Denk eerst goed na over de ruimte waarin je de fotowand wilt creëren. In de woonkamer, slaapkamer, de hal? Voordat je begint met een fotowand maken, is het verstandig om een plek in gedachte te hebben. Belangrijk is dat je een plek kiest waar voldoende ruimte is aan de muur en waarvan jij denkt dat de foto’s en posters het beste tot hun recht komen. Wees hierin lekker creatief! Je zal denken dat de woonkamer de beste plek is, maar ook op de wand langs de trap kun je bijvoorbeeld ook een fotowand maken!
Fotowand makenHeb je een ruimte gekozen, dan kun je gebaseerd op de hoeveelheid ruimte de perfecte afmetingen kiezen voor de foto’s en posters. Ga je bijvoorbeeld een fotowand maken in het toilet, dan heb je vanzelfsprekend veel kleinere afmetingen nodig dan voor een grote wand in de woonkamer. 

#3. Voor welke kleuren en stijl ga je? 

Ga je een fotowand maken en wil je een mooi geheel creëren, dan adviseren wij om een duidelijke keuze te maken in niet alleen de stijl en kleuren van de foto’s en posters, maar ook van de lijsten. Houdt er goed rekening mee dat de kleuren en stijl overkomen met de rest van het interieur. Zo kun je voor een kleurrijke fotowand gaan, maar let er wel op dat het niet gaat vloeken met de rest. De gedachte achter een fotowand is namelijk dat de verschillende foto’s één geheel vormt. Kies daarom voor foto’s en posters met hetzelfde kleurenpalet of uit dezelfde categorie. 
Fotowand makenQua lijstjes kun je voor verschillende kleuren en stijlen gaan voor een speels effect, maar wij raden toch aan om dit niet te doen. Wil je een mooi en strak geheel creëren, dan zorgt een fotowand maken met onze ingelijste posters voor een prachtig resultaat. 

Misschien ook interessant voor jou: ontwerp je eigen posters met jouw foto’s 

#4. Bedenk een compositie

Een van de belangrijkste stappen die er zijn bij een fotowand maken, is het vooraf uitdenken van een compositie. Dit kun je doen door een schets te maken. Teken het uit, of experimenteer met papier of karton om erachter te komen hoe de compositie eruit zal zien aan jouw wand. Daarnaast zijn er ook een aantal handige apps die jou kunnen helpen met het maken van de compositie van de fotowand! Op zoek naar een dosis inspiratie? Ontdek hier voorbeelden van onze fotowanden!

Dit vind je misschien ook leuk: Ontdek verschillende composities fotowanden! 

#5. Houd de afstand tussen de lijsten gelijk 

Belangrijke tip bij een fotowand maken: houd de afstand tussen de lijsten hetzelfde. Hiermee zal jouw fotowand er strak en netjes uitzien, dus neem deze tip vooral mee bij het bedenken van de compositie! 

#6. Maak het niet te vol

Onze laatste tip: maak je wanden niet te vol. Heb je echt kale wanden dan is een fotowand een mooie oplossing, maar soms hangen er voldoende foto’s en schilderijen thuis. Wanneer het te vol hangt, zul je merken dat de ruimte erg onrustig aanvoelt. Je wilt natuurlijk wel gewoon met een prettig gevoel thuiskomen en lekker je rust pakken. 

Ga jij een fotowand maken

Wij hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan en gelijk aan de slag kunt met deze tips! Verzamel je mooiste foto’s en ontdek hier alle posters die je kunt gebruiken: een fotowand maken is nog nooit zo leuk geweest! 

Tips & tricks