Bohemian kinderkamer

Ben jij bezig met het inrichten van de kinderkamer? Leuk! Als je al bekend met de bohemian woonstijl weet je dat dit één van de gezelligste woonstijlen is. Dus waarom niet een bohemian kinderkamer creëren?! Wij leggen je in deze blog uit hoe je dit maakt:

Wat is een bohemian woonstijl?

Een bohemian woonstijl kenmerkt zich door veel verschillende kleuren, patronen en texturen samen te voegen. Deze woonstijl heeft invloeden van verschillende landen, zo zijn Oosterse en Marokkaanse de meest voorkomende in de boho stijl. Het is een echte wereldse stijl en hierdoor heeft elk element in een bohemian kinderkamer een leuk verhaal!
Bohemian kinderkamer

Stap 1: Kies de juiste kleuren

De kleuren in een bohemian kinderkamer zijn erg belangrijk. Je wilt niet dat het té druk wordt in de omgeving waar jouw kindje ook rustig moet kunnen slapen. Kies daarom een kleurenpalet uit! Je kunt het beste de muren een rustige witte/ nude kleur geven en flink los gaan bij de accessoires. Deze zijn namelijk een stuk makkelijker te vervangen. De volgende Flex Creations kleuren zullen erg mooi staan aan de wanden:

3007: Cotton Flower Flexa Creations
3009: Crispy Biscuit Flexa Creations
3016: Sandy Beach Flexa Creations
Bohemian kinderkamer

Stap 2: De materialen en meubels in een bohemian kinderkamer

Geschikte meubels in een bohemian kinderkamer mogen natuurlijk niet ontbreken. De bohemian sfeer creëer je door verschillende natuurlijke materialen te combineren met boheemse accenten. Zo komen riet, rotan, fluwelen, messing en houten items veel terug in dit interieur. Als je naar de meubels in een bohemian kinderkamer kijkt zie je vaak de volgende elementen terugkomen:

  • Een fluwelen bijzetstoel waar jij samen met je kindje een boek kan lezen. 
  • Jute vloerkleden waar jouw kindje lekker op kan spelen. 
  • Rieten manden om het speelgoed in op te bergen. 
  • Houten ledikantje of bed met een zacht dekentje erin.
  • Rotan hanglampen met een dimmer erop zodat je het lichtinval in de kamer kan beheren. 
  • Een natuurlijk kledingrek: maak een kledingrek uit de natuur door een grote tak in het bos te zoeken en hier de kleertjes van jouw kindje aan te hangen (dit is ook nog eens een super leuk uitje om samen met jouw kindje te doen).
  • Houten kasten om alle overige spullen in op te bergen.

Genoeg manieren dus om de natuurlijke sfeer binnen in huis te halen!
Bohemian kinderkamer

Stap 3: De accessoires

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het op de accessoires aan komt. Naast de besproken nude kleuren komen groentinten ook veel terug in een bohemian kinderkamer en vooral in de accessoires. Denk aan groene kussentjes, planten, wanddecoratie etc. 

Een combinatie van rotan en zachte items

Ook rotan spiegels, manden en lampen zijn goede toevoegingen in een bohemian kinderkamer. Naast alle natuurlijke elementen zijn ook zachte gekleurde items een must in dit interieur. Denk aan gekleurde kussentjes, dekens, speelgoed en vloerkleden. 

Klimtouwen in de kinderkamer

Wil jij een echte creatieve bohemian kinderkamer maken? Maak dan klimtouwen of schommels in de kinderkamer. Hieronder kun je zien hoe er meerdere klimtouwen in een kinderkamer zijn opgehangen. De perfecte manier om jouw kindje urenlang zoet te laten spelen!
Bohemian kinderkamer

Wanddecoratie in een bohemian kinderkamer

Om de bohemian kinderkamer helemaal af te maken, kun je verschillende soorten wanddecoratie ophangen. Zo zijn macrame geweven wandkleden, muurstickers, behang en ingelijste posters helemaal in! Ontdek de leukste kinder posters hier.

Tijd om aan de slag te gaan!

Heb je wat aan deze blog gehad? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe wooninspiratie? Volg ons dan op onze social media kanalen Pinterest, Instagram, Facebook of LinkedIn.

Ruimtes