Amsterdam posters

Onze hoofdstad Amsterdam: de stad die bekend staat om alle grachten met de hoge grachtenpanden, de historische musea, de vele fietsen en de toeristen die overal vandaan komen. Het is een stad om trots op te zijn! Bij Walljar hebben we een uitgebreide collectie van Amsterdam posters. In deze blog lichten we een aantal posters toe!

AFC Ajax posters

De profvoetbalclub AFC Ajax is natuurlijk de trots van Amsterdam. Elk jaar weer speelt Ajax in de hoogste divisie en worden er vele memorabele momenten meegemaakt. Deze memorabele momenten wil je natuurlijk aan de muur hebben hangen! Neem bijvoorbeeld deze Ajax poster waarbij Ajax in 1980 kampioen werd. Of deze Ajax poster van het moment dat Keje Molenaar werd omhelst toen hij zijn tweede doelpunt maakte en Ajax kampioen werd in 1982.

Amsterdam posters

Amsterdamse Stadskaarten

Op de stadskaart lijkt Amsterdam net een grote puzzel door alle grachten en straatjes. Hang de stadskaart op aan jouw wand en het is meteen het pronkstuk van de kamer! Stadskaarten bieden wij in verschillende formaten, kleuren en stijlen aan. Zo zie je dat deze zwart-wit stadskaart een hele andere sfeer geeft dan deze moderne stadskaart!

Amsterdam posters

Musea in Amsterdam

In Amsterdam valt er heel veel cultuur te snuiven. Bij Walljar bieden wij ook musea aan als Amsterdam posters! Het Rijksmuseum laat schilderijen van verschillende kunstenaar zien uit de 17e eeuw. Het gebouw zelf is ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. En het NEMO Science Museum staat vol met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops over wetenschap en technologie.

Amsterdam posters

Karakteristieke architectuur

Naast alle musea die Amsterdam rijk is, zijn er ook een aantal gebouwen die erg typerend zijn voor de stad. 

  • Amsterdam Centraal is het centraal station van Amsterdam. Het kenmerkende architectuur is ontworpen door P.J.H. Cuypers, A.L. van Gendt en L.J. Eijmer. en heeft dagelijks ongeveer 200.000 reizigers per dag. 
  • Johan Cruijff ArenA is het stadion van Amsterdam waar AFC Ajax traint. Naast de memorabele momenten van de voetbalclub is het stadion ook beschikbaar als wanddecoratie!
  • Het Nationaal Monument in Amsterdam is een monument voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Elk jaar op 4 mei staat dit monument centraal bij de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking. 
  • De Zuidas is de financiële wijk van Amsterdam. Naast het World Trade Center en RAI Amsterdam zijn hier ook heel veel bedrijven gevestigd om business te doen.
  • De Westerkerk is gevestigd aan de rand van de Jordaan. Tot 1816 was het een Nederlands Gereformeerde kerk, nu is het onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. 

Ofwel: Amsterdam heeft heel veel typerende architectuur. Kies jouw favoriete architectuur en hang het met trots aan jouw muur! Deze Amsterdam posters zijn beschikbaar in de kleuren blauw, grijs, groen en oranje.

Amsterdam posters

Terug naar vintage Amsterdam

Amsterdam is een stad met rijke geschiedenis. Oldtimers die op de Dam rijden, de Herengracht, de busstop bij de Bijlmer en de Markt Haarlemmerstraat zijn erg typerend voor onze hoofdstad. Ook deze typerende beelden hebben wij als Amsterdam posters beschikbaar!

Amsterdam posters

Amsterdam posters met trots aan jouw muur!

Amsterdam: onze hoofdstad waar we trots op zijn. Hier vind je onze gehele Amsterdam posters collectie. Kies jouw favoriete museum, karakteristieke architectuur, retro afbeeldingen of AFC Ajax foto als poster en hang het met trots aan de muur!

Collecties