Afrikaans interieur

Afrika is een exotische plek die, wanneer je er eenmaal bent geweest, voor altijd een speciale herinnering voor je zal zijn. Wat doe je als je zo van dit deel van de wereld houdt, maar er niet dagelijks heen kunt? Onze oplossing: haal Afrika in huis! Wij helpen je een interieurstijl te creëren die geïnspireerd is door Afrika. Maar wat zijn de karakteristieke kenmerken van een Afrikaans interieur? Wij leggen het uit in deze blog! 

Lichte muren en warme kleuren

Echte traditionele Afrikaanse huizen zijn hutten met muren van klei. Als je dus een Afrikaans interieur wilt, maak je muren dan af met iets dat er op lijkt, zoals gips of een soortgelijk behang. Let er daarnaast op dat je voor warme kleuren kiest. De Afrikaanse natuur is namelijk altijd warm van kleur, een kenmerk dat je ook in huis kan halen: geel, oranje, oker, bordeaux rood, rood, bruin, enzovoort! 

Kies voor meubels van donker hout met bekleding van etnische prints of dierenhuiden

Donker houten meubilair is perfect wanneer je voor een Afrikaans interieur wilt gaan! Je kan daarnaast kiezen voor een bekleding met etnische prints of (faux) dierenhuiden: dit maakt het plaatje helemaal af. Ook Afrikaanse schilderijen met dieren passen hier goed bij! 

Afrikaans interieur

Afrikaanse beeldjes, aardewerk en maskers

Houten beeldjes en maskers zijn belangrijke objecten in het leven van Afrikaanse stammen: zonder dit heb je geen Afrikaans interieur! Vaak hebben deze beeldjes verkeerde verhoudingen, met bijvoorbeeld opmerkelijk lange benen of handen. Ook maskers en Afrikaanse aardewerken passen goed in een Afrikaans interieur. Deze stukken zijn precies wat je nodig hebt om je interieur een Afrikaans gevoel te geven.

Schilderijen in een Afrikaans interieur

Een simpele manier om jouw interieur een Afrikaanse sfeer te geven, is het toevoegen van Afrikaanse wanddecoraties. Dit kan je makkelijk doen met schilderijen! Als je echt aan de slag bent gegaan met het creëren van een Afrikaans interieur, dan kunnen schilderijen echt dat puntje op de i zijn. Onze Afrika collectie zit vol met typisch Afrikaanse schilderijen!
Afrikaans interieur

Klaar om een Afrikaans interieur te nemen? 

Is een Afrikaans interieur nou echt iets voor jou? Duik snel onze Afrika collectie in voor passende decoraties! 

Collecties