Kijk binnen bij Susanne: een gezellige woning met geel als uitgangspunt - Walljar

Als klein kind was ze al bezig met het creëren van sfeer in haar slaapkamer, inmiddels is het haar baan. Ze woont in Bavel waar de kleur geel overal in het interieur is terug te vinden. Kijk mee in de woning van Susanne!

Een gezellige woning in Bavel

Susanne is 40 jaar en woont samen met haar drie kinderen in een gezellige en kindvriendelijke wijk in Bavel. De woning komt uit 2003. De sleutel kreeg Susanne in de zomer van 2014. 

Hoe het begon

Al vanaf kinds af aan is Susanne bezig met het creëren van sfeer, vooral in de ruimte waarin zij zich bevindt. ‘’Als kind op mijn eigen slaapkamer en al jaren in mijn eigen woningen ben ik hiermee bezig. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en werk ik fulltime als interieurstylist.’’ Ze is nu eigenaar van het bedrijf Nieuwenhuis Interieurstyling & Advies.

Woonstijl vanuit gevoel

Wij vroegen Susanne hoe zij haar woonstijl zou omschrijven. ‘’Ik ben in de eerste jaren gaan creëren vanuit mijn eigen smaak en heb dit vooral gedaan vanuit gevoel. Ik houd van rust én van kleur. Mijn woonstijl laat dit ook zien. Rust in de basiskleuren en een verlengde van deze nuances in de inrichting. Ik kies voor contrasterende kleuren die ik kan aanpassen, bijvoorbeeld in kussens, vloerkleden en accessoires. Dus mijn woonstijl zie ik als diverse woonstijlen die terugkomen in mijn interieur. En dat is vooral gewoon mijn eigen stijl.’’

Vorming van het interieur

Susanne haar interieur was niet direct na de verhuizing klaar. ‘’Bij ons is er met de jaren steeds weer wat bijgekomen, zoals vorig jaar een nieuwe keuken en vloer. Zo is onze smaak steeds meer zichtbaar geworden in de loop der jaren.’’ 

Binnenkijker

Op de foto zie je poster This kitchen is for dancing.

Gek op geel 

Wat veel terug te zien is in haar interieur, is de kleur geel. ‘’Ik ben gek op geel, mijn favoriete kleur. Dit was dan ook het uitgangspunt, een zacht en warm geheel.’’ Zo is Susanne dan ook bij het kleurenpallet van haar interieur gekomen. De favoriete plek in huis van Susanne is de ronde eettafel. ‘’Het is een gezellige plek om samen te zijn.’’ Daarnaast is de favoriete woondecoratie van Susanne momenteel vooral potten met planten, omdat dit zoveel gezelligheid geeft. 

Binnenkijken bij: @casa_mi_su

Op de foto zie je poster Champagne Line Art

Stylingtips voor wanddecoratie

Wij vroegen Susanne of ze nog stylingtips voor wanddecoratie voor het interieur heeft. ‘’Blijf vooral bij je persoonlijke smaak en wensen voor jouw eigen woning. Het gaat mijn inziens vooral om het creëren van jouw eigen sfeer.''

  • Weet je niet goed wat bij je past? Ga dan op zoek naar inspiratiebeelden die jou aanspreken.
  • Ga je meer voor ronde vormen of juist strakke vormen?
  • Ga je meer voor beelden met kleur of juist rustige tinten?

''Zet dit allemaal op een rijtje, zodat je weet hoe de wanddecoratie er voor jou uit komt te zien. Kijk dan naar de ruimte waar de wanddecoratie komt te hangen. Is het een rustige basis? Kies dan bijvoorbeeld voor meerdere posters/lijsten bij elkaar. Houd je van modern? Hang ze dan op in rechte lijnen. Mag het wat speels zijn? Hang ze dan op in wisselende hoogtes. Is de basis wat drukker, door bijvoorbeeld meubels, kleur en/of accessoires? Kies dan voor één mooie poster/lijst! We vinden vaak heel veel mooi, dus haal al je wensen even door een trechtertje, waardoor je een goede keus kunt maken!’’

Binnenkijker Walljar

Op bovenstaande foto zie je de poster White gloves.

Van slaapkamer naar eigen bedrijf

Van het creëren van sfeer in de slaapkamer in haar ouderlijk huis naar werken als interieurstylist bij haar eigen bedrijf Nieuwenhuis Interieurstyling & Advies. Op Instagram deelt ze via @casa_mi_su prachtige foto's van haar eigen interieur en op @nieuwenhuisinterieur neemt ze je mee in haar leven als interieurstylist. 

 

Ruimtes