Binnenkijken interieur

Ze woont in een fijne eengezinswoning in Vleuten. Haar interieur heeft niet echt één specifieke woonstijl, maar bestaat vooral uit nude en naturel tinten met een tikkeltje goud. Kijk mee in de woning van Desirée!

Een eengezinswoning in Vleuten

Desirée is 44 jaar en woont samen met haar man Robbie in het dorp Vleuten, een wijk in Utrecht. Ze wonen in een fijne eengezinswoning, een tussenwoning, en zijn de allereerste bewoners van dit huurhuis dat in 2007 is opgeleverd.
Binnenkijken interieur

Boho Ibiza, landelijk Marrakech en een tikkeltje Bali

Wij vroegen Desirée om haar woonstijl te omschrijven: ‘Ik heb niet echt één specifieke woonstijl, ik vind zoveel dingen mooi en vaak combineer ik dat met elkaar. Ik zorg ervoor dat het geheel nooit te druk wordt, dat geeft mij meer rust, want thuis wil ik niet overprikkeld raken door teveel spullen. Als ik ga shoppen stel ik mezelf vaak de vragen:

  • Heb ik het echt nodig?
  • Heb ik er een mooie plek voor?

Mijn stijl van wonen is een mix van boho-ibiza, landelijk marrakech met een tikkeltje Bali in naturel basic tinten. ‘
Binnenkijken interieur(De posters in de foto: Back Line Art)

Durf risico’s te nemen

Voordat Desirée op deze stijl is gekomen, heeft ze het één en ander uitgeprobeerd: ‘Jeetje, daar is toch wel wat aan vooraf gegaan voordat ik kwam tot de stijl die we nu hebben. Toen we hier kwamen wonen hadden we alles donker koloniaal. Door de jaren heen is het van donker naar licht gegaan, van groene en okergele muren naar licht, taupe en beige tinten.. en zelfs een vleugje metallic goud. Soms moet je gewoon durven en ik weet nu dat ik toen heel save was met inrichten en decoreren. Nu denk ik out of the box en als het me niet bevalt? Dan gaat de witkwast erover en begin ik opnieuw, zo simpel is het! ‘
Binnenkijken interieur(De posters in de foto: Feminine Line Art)

Kleurenpalet: nude en naturel tinten

Tegenwoordig gaat Desirée voor nude en naturel, maar ook dit kleurenpalet is gegroeid: ‘Steeds meer kwam ik tot de kern van de rust die ik hier in huis wilde creëren want de hardere koele kleuren waren toch niet de kleuren die echt bij mij pasten. Eigenlijk kan je het zien als het pellen van een ui, laag voor laag..tot je bij de juiste kern komt.’

‘Wit is de basis en daar kwam ik steeds op terug samen met de houten meubels en de houten vloer. Ik ben de nude en naturel tinten gaan combineren, zachtere tonen in huis die het hele jaar door kunnen zonder dat ze mij teveel prikkelen. Ik ben namelijk ook iemand die snel is uitgekeken op veel dingen waardoor muren snel een andere kleur of behang kregen. Nu blijf ik bij dit kleurenpalet, het bevalt me goed!’

Jouw favoriete plek in huis 

‘Mijn favoriete plek in huis is toch wel onze slaapkamer. De kleuren, de rust, de ligging, de lichtinval, alles klopt! Het hemelbed hebben we voor een deel zelf gemaakt, het bed is van de Ikea, het hemel bouwden we er omheen. Hier hebben we hetzelfde kleurpalet toegepast. Aan de andere kant van de slaapkamer hebben wij behang met een goudkleurig motief erin. Het goud komt overal in huis wel ergens in terug, zo blijft het rustig. 
Binnenkijken interieurMijn tweede favoriete plek is onze zolder kamer, dat is tevens een logeerkamer en die heeft alle kleuren al gehad. De zolderkamer hebben we vorig jaar aangepakt. Hier hebben we over de gehele lengte een schuifwand gemaakt en alles opnieuw geschilderd en gestyled. De kleur die er nu is, is toch wel de fijnste kleur, plus dat het voor mij ook fijner werkt, want ik heb op zolder mijn werkplek. Hier maak ik mijn Moon-cards en woonkettingen. ’

Favo woondecoratie

Wij vroegen Desirée wat haar favoriete woondecoratie is: ‘Mijn meest favoriete woondecoratie is nu toch wel het indiaanse raamwerk van 185 cm bij 100,5 cm, die ik laatst voor mijn verjaardag kreeg. Dit mooie oude bewerkte hout geeft onze woning zoveel karakter en het maakt eigen. Daarnaast zijn ook de kandelaren, de mooie oude kruik of houten vijzel favoriete items.’
Binnenkijken interieur

Wanddecoratie dat past bij jou als persoon

‘Met wanddecoratie maak ik het af, in de woonkamer niet teveel, hier wil ik het liefst zo min mogelijk aan de muur. Nu hangen er naast de grote basis canvas, wat extra canvasjes die er prima bij passen.  In de slaapkamer en zolderkamer hangen nu diverse items waaronder lijsten met art prints, deze wissel ik dan ook af zo nu en dan.

Bij het aanschaffen van wanddecoratie let ik vooral op de plek (of plekken) waar ik het wil hebben. Kan ik het in meerdere ruimtes ophangen en decoreren bij de rest, past het in het geheel of bij ons als persoon? Past het niet, dan is het een no-go.’
Binnenkijken interieur(De posters in de foto: Feminine Line Art, Growth en Back Line Art)

Laatste stylingtip: houd de basis rustig

Wij vroegen Desirée om nog een laatste stylingtip: ‘Houd de basis rustig. Neem een goede basis betreft meubels, durf ook een grote bank neer te zetten in plaats van allemaal kleine meubelstukken. Vooral in een wat kleiner huis maakt dat je huis volwassen. Met te veel kleinere meubels wordt het vaak te druk.’

Maak je eigen trend!

‘Dan de accessoires: met een kleur op de muur of behang, planten en kaarsen breng je sfeer. Plaats bijvoorbeeld een mooi item in je huis wat het eigen maakt. Let niet te veel op de trends in de winkels. Maak je eigen trend, niks is te gek!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Haal dan alles even weg, laat de basis meubels staan en zet dan één voor één de items terug die je graag om je heen wilt. En dat betekent soms ook dat je echt moet ontspullen.’

Creëer een Yin-Yang gevoel

‘Ik vind dat een huis echt om je heen moet groeien en daar kunnen wat jaren overheen gaan. Ons huis was nieuw gebouwd maar heeft nu voor ons de sfeer en het karakter van een fijn thuis. Het is warm en behaaglijk met een goede basis. Ik moet een soort Yin-Yang gevoel hebben, want dat geeft rust.’

Volg Desirée op Instagram: @Homestylingdesign