Hoe creëer je een retro slaapkamer?

Wij helpen je op weg met de juiste inrichting, kleuren en decoraties voor jouw retro slaapkamer.

Retro slaapkamer

Retro is een unieke en ook zeker een van de leukste woonstijlen voor jouw interieur! Als je de retro woonstijl wilt toepassen, zijn er bepaalde stappen waar je rekening mee moet houden. Wij geven je daarom de beste tips en inspiratie zodat jij straks heerlijk tijd kan doorbrengen in jouw retro slaapkamer!

Retro slaapkamer
Retro slaapkamer

Haal de opvallendste kleuren in huis

Kenmerkend aan een retro interieur zijn de opvallende kleuren. Wees dus niet bang om all out te gaan met het kleurgebruik! Rood, oranje, (oker) geel, groen, blauw, cognac etc. Je haalt hiermee echt dat nostalgische gevoel van vroeger mee in huis. Pak je het liever wat rustiger aan? Kies dan neutrale kleuren als basiskleur, zoals aardetinten, grijs en bruin. Je kunt dus vele kanten op met het kleurgebruik in jouw retro slaapkamer!

Shop wanddecoratie voor een retro slaapkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een retro slaapkamer? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Een mix aan materialen

Voor het inrichten van jouw retro slaapkamer kun je gaan voor een mix aan materialen. Zo is een basis van natuurlijke materialen een juiste eerste stap. Denk aan donker hout, gecombineerd met zwart en metaal. 
Meubels van plastic zie je ook vaak terugkomen: misschien niet super duurzaam maar wel kenmerkend, zeker wanneer het een felle kleur heeft! Je kunt als laatste de look van jouw retro slaapkamer wat verzachten met zachte, prettige stoffen zoals fluweel of wol.

Patronen / grafische prints 

Wat je veel terugziet in retro interieurs zijn patronen en prints. Denk hierbij aan bolletjes, strepen of andere geometrische vormen. Wil je groot uitpakken dan kan je deze patronen laten terugkomen in bijvoorbeeld het behang.

Maar ook een subtielere aanpak is mogelijk door kleinere accessoires met patronen te tentoonstellen: kussentjes, kleden, vazen of schilderijen. Je zal denken dat dit misschien te druk kan overkomen, maar overdrijven in een retro slaapkamer kan haast niet!

Shop wanddecoratie voor een retro slaapkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een retro slaapkamerBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

Wanddecoratie voor in een retro slaapkamer

Als je jouw slaapkamer een echte retro vibe wilt geven, moeten de wanden ook leuk gedecoreerd worden. Wij zetten de beste collecties voor je op een rijtje!
William MorrisIn onze botanische collectie kun je de William Morris schilderijen vinden die de perfecte wanddecoratie voor in jouw retro slaapkamer zijn. De schilderijen hebben prints met een vintage vibe die perfect past bij een retro interieur!
FotografieIn de fotografie collectie vind je de mooiste zwart wit foto’s. Veel van deze foto’s zijn in retro stijl wat geweldig zou hangen in een retro slaapkamer! Zo kun je de wanddecoratie met elkaar combineren en een mooie fotowand van zwart wit foto’s creëren.
Beroemdheden en filmsEen collectie met schilderijen van beroemdheden en filmscènes: de designs zijn kleurrijk en in een stijl die perfect past bij een retro interieur. Zeker wanneer je extra kleur wilt toevoegen is dit de geschikte wanddecoratie!

Retro slaapkamer

Retro accessoires

De kringloopVeel van de accessoires zijn te vinden in de kringloop, zoals een retro lamp, spiegel, platenspeler of lavalamp! Zoals we al eerder zeiden kun je na een bezoekje aan de kringloop thuis arriveren met fantastische pareltjes, maar ook in andere woonwinkels kun je retro accessoires vinden die gloednieuw zijn. 

Voeg planten toe!
Planten zijn een geweldige toevoeging aan jouw retro slaapkamer! Niet alleen dragen planten ontzettend veel voordelen met zich mee, van een betere (mentale) gezondheid tot aan betere concentratie, het zal jouw slaapkamer ook een veel betere sfeer geven. Haal een cactus met retro bloempot, hang wat hangplanten op of ga voor de sierlijke monstera plant. Wat je ook kiest voor in jouw retro slaapkamer, elke plant zal de sfeer wel verbeteren!

Retro meubels
Probeer met het inrichten van jouw retro slaapkamer een moderne look te vermijden. Strakke lijnen en rechte vormen ziet er al gauw modern uit. Kies daarom eerder voor meubels met ronde of ovale vormen. Wees speels! Niet alles hoeft symmetrisch geplaatst te worden, het is echt een woonstijl waar je jouw creativiteit de vrije loop kan laten gaan.
Retro slaapkamer
Retro slaapkamer