Zo maak jij een gave landelijke slaapkamer!

Wij helpen je op weg met de juiste inrichting, kleuren en decoraties voor jouw landelijke slaapkamer.

Wil jij wat rust in de tent brengen? Wil je thuis ontsnappen aan de chaos van het dagelijks leven? Dan is een landelijke slaapkamer iets voor jou. Het doel van een landelijk interieur is dat deze rust en gezelligheid uitstraalt. Om deze rust te creëren maak je gebruik van neutrale kleuren zoals wit, grijs en bruin. We zullen later uitleggen hoe je deze kleuren het beste over je kamer kunt verdelen.

De kleuren

De tinten die in de landelijke slaapkamer terugkomen zijn vooral die van neutrale kleuren zoals wit, beige en zand tinten. Deze creëren de rustige sfeer in de kamer. Kies alleen niet voor spierwit, hiermee creëer je meer een steriel- dan een rustig effect.
Is dit je iets te neutraal? Dan kun je ook voor iets ‘wildere’ kleuren kiezen als donker groen, blauw of rood. Zo krijgt je landelijke slaapkamer meer karakter maar blijft deze toch nog vrij rustig doordat de kleuren niet te fel zijn.

Landelijke slaapkamer

Shop wanddecoratie voor een landelijke slaapkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een landelijke slaapkamer? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

De vloer

Er zijn meerdere kanten die je kunt opgaan met de vloer, het belangrijkste is dat deze warmte en gezelligheid uitstraalt. Zo kun je bijvoorbeeld om te beginnen denken aan een parket vloer voor je landelijke slaapkamer. Hout brengt veel warmte in de ruimte en dit past perfect bij deze stijl. 
Hiernaast kun je ook voor een stenen vloer kiezen, of een combinatie van beide. Ben je iemand die ook een wat knusser element aan de vloer wilt toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor een zacht, wollig tapijt.

De muur

De muur is de plek waar je de witte- en grijze tinten in de kamer terug laat komen. Speel een beetje met de kleuren en zorg er zeker voor dat je kamer niet spierwit wordt, dit geeft een erg kille uitstraling. Door een goede combinatie van deze kleuren in de kamer toe te passen krijg je een echte landelijke slaapkamer.

Shop wanddecoratie voor een landelijke slaapkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een landelijke slaapkamerBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

Gebruik wanddecoratie om je landelijke slaapkamer een unieke vibe te geven!

Een leuke manier om je landelijke slaapkamer te decoreren is om wanddecoratie op te hangen. Met wanddecoratie kun jij sfeer in de ruimte aanbrengen, plus ze zijn makkelijk te vervangen wanneer je eens iets anders wilt. Het belangrijkste van een landelijke slaapkamer is dat deze warmte, rust en gezelligheid uitstraalt. Kies dan ook voor wanddecoratie dat hier goed bij past.
Planten en bloemenBen je een fan van planten en bloemen, maar vind je het lastig om deze ook echt de zorg te geven die ze nodig hebben? Hang dan gewoon een schilderij op om een beetje groen in je interieur te brengen. Bekijk deze posters in de botanische collectie.
AbstractIn een landelijke slaapkamer is het ook hartstikke leuk om een fotowand te maken. De abstracte prints zijn hier perfect voor. Combineer meerdere prints uit de abstract collectie voor een perfect resultaat!
DierenWil je nog meer natuurlijke elementen toevoegen aan je landelijke slaapkamer? Check dan onze gave dieren posters in de dieren collectie!
LandschappenWat natuurlijk ook schitterend binnen een landelijke slaapkamer past zijn onze prachtige landschappen posters. Breng een stukje natuur in je slaapkamer voor dat heerlijke rustgevende gevoel.

Landelijke slaapkamer

Welk type bed hoort bij een landelijk interieur?

Het belangrijkste van elke slaapkamer is natuurlijk het bed. In de landelijke slaapkamer moet deze aan drie eisen voldoen. Hij moet groot zijn, lekker comfortabel zijn en eigenlijk kan een hoofdbord niet ontbreken. Zorg dat je lakens lichte kleuren hebben die rust uitstralen. 
Voor het bed zelf kun je het beste kiezen uit een houten- of stalen bed. Kies je voor hout is het leuk om een vintage bed te zoeken, waar motieven in het hout zijn gemaakt. Met een stalen bed kun je meerdere dingen doen, je kunt kiezen uit: een uitbundig frame, sierlijke krullen en nog vele anderen. In de landelijke slaapkamer is het bed een echte eyecatcher.

Accessoires die passen bij een landelijk interieur

Je landelijke slaapkamer moet warmte uitstralen, deze warmte kun je laten terugkomen met vloerkleden, nachtkastjes of lampjes, denk bij de lampjes wel aan dimmers. Het hoeven er ook niet te veel te zijn aangezien je in deze stijl met veel lichte tinten werkt en zo is het in je kamer al iets lichter.

Wat ook leuk is in een landelijk slaapkamer zijn antieke eyecatchers, denk bijvoorbeeld aan een antieke kaptafel, oude deuren of een chique fauteuil. Verder is het ook gaaf om natuurlijke elementen terug te laten komen, zo kun je (fake) dierenvachten gebruiken, maar ook wollen kleden, rieten manden, bloemen of een houten bankje en nog veel meer. Gebruik ook vooral je eigen creativiteit en creëer jouw unieke landelijke slaapkamer!

Landelijke slaapkamer
Landelijke slaapkamer

Creëer jouw landelijke slaapkamer!

Met wanddecoratie kun je elke ruimte de vibe geven. Ontdek alle kunst voor in een landelijke slaapkamer hieronder!