Bohemian woonkamer inspiratie

Wij helpen je op weg met de juiste inrichting, kleuren en decoraties voor jouw Bohemian woonkamer.

Een Bohemian woonkamer is kleurrijk, knus en vol met patronen en spullen. De Bohemian woonstijl met de vele decoraties en drukte is iets waar je van moet houden. En wij zijn er gek op! Op zoek naar woonkamer inspiratie? Wij vertellen je graag meer over de reizigers woonstijl en geven je een aantal tips voor het creëren van een Bohemian woonkamer!


Wat is Boho stijl?

Leuk zo’n Bohemian woonkamer, maar wat is een Boho stijl nou eigenlijk? Bohemian is kortgezegd een levenswijze, geïnspireerd door het onafhankelijke en vrije leven van reizigers. Je ziet daarom ook vaak elementen uit verschillende landen of werelddelen terug in een Bohemian woonkamer, kleurrijk en met verschillende patronen en texturen.

Bohemian woonkamer

Shop wanddecoratie voor een Bohemian woonkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een Bohemian woonkamer? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gebruik natuurlijke materialen

In een Bohemian interieur wordt voornamelijk gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Zo kun je denken aan rotan, riet en hout. Voeg bijvoorbeeld een rieten mand, rotan bankje of bijzettafel toe. Vermijd donkere, zware materialen zoals metaal of donker hout. Natuurlijke materialen zijn de basis voor een Bohemian woonkamer en echt hetgeen waar je voor moet gaan.

Een explosie van kleuren

Ga je voor een bonte mix van kleuren of ga je liever voor een rustgevende sfeer? Het gebruik van veel kleur is kenmerkend voor een Bohemian woonkamer: dit kan je laten terugkomen in de kussens, kleden, kunst en andere accessoires. 

Zo is het gebruik van zwart minder gebruikelijk en zijn kleuren als roze, oranje of geel vooral typisch voor een Bohemian woonkamer. Kies neutrale kleuren en laat in de decoraties wat kleur accenten terugkomen wanneer je het wat rustiger wilt aanpakken.

Shop wanddecoratie voor een Bohemian woonkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een Bohemian woonkamerBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

Wanddecoratie voor in een Bohemian woonkamer

Kale wanden in een Bohemian woonkamer? Echt niet! Het is een woonstijl waar je jouw creativiteit in kwijt kan en waar je elke hoek van de kamer wel kan decoreren, ook de wanden! Zo kun je rotan wanddecoraties hangen, kleedjes, of mooie schilderijen. Wil je voor het laatste gaan, dan zit je bij ons goed. Hieronder geven we je een paar van onze collecties die perfect zullen hangen in jouw Bohemian woonkamer!
Over de wereldEen Bohemian woonstijl is geïnspireerd door het leven van een reiziger. Je ziet daarom veel elementen terug van over de hele wereld, zoals decoraties, kleuren en texturen. Wil je het reizigersgevoel nog sterker laten terugkomen, dan is de wanddecoratie uit de collectie Marokko, Afrika of Azië perfect voor in jouw Bohemian woonkamer!
VintageZoals we al eerder hebben gezegd is vintage een kenmerkend element voor in een Bohemian woonkamer. En laten wij precies een vintage collecties hebben! De vintage steden collectie zullen jouw Bohemian woonkamer wat meer een vintage sfeer geven.
AbstractAbstracte kunst past in elke woonstijl, maar staat extra goed in een Bohemian woonkamer. Onze abstract collectie bestaat uit vele designs met warme, neutrale kleuren die onwijs goed zullen hangen in jouw woonkamer. De zachte kleuren van de prints in combinatie met de felgroene planten in jouw kamer zullen je een echte vakantiegevoel geven.

Bohemian woonkamer

Mix patronen van over de wereld

Het mixen van verschillende patronen is dé sleutel voor een bohemian woonkamer. Je kunt hier zelf bepalen hoe ver je gaat. Zo kun je een spannend boho interieur creëren met meerdere kleedjes, kussentjes en andere decoraties met verschillende patronen, maar je kan het ook wat minder heftig aanpakken. 
Het is natuurlijk belangrijk dat je nog wel je ogen kunt rusten in de woonkamer en dat het niet overbelastend wordt. Neem bijvoorbeeld een groot, kleurrijk vloerkleed, maar houd de basisinrichting sober met natuurlijke en rustgevende kleuren.

Bohemian meubels