Bohemian slaapkamer inspiratie

Bohemian slaapkamer

Bohemian: een unieke woonstijl dat gekenmerkt wordt door de vele kleuren, patronen en decoraties. Wij geven je tips en inspiratie zodat jij straks heerlijk kunt slapen in een Bohemian slaapkamer! 

Bohemian slaapkamer
Bohemian slaapkamer

Wat is Bohemian stijl? 

De Bohemian stijl is niet zomaar ontstaan door iemand die fan was van het combineren van kleuren en patronen. Nee, de hele Bohemian stijl is geïnspireerd door het leven van reizigers: onafhankelijk en vrij. Dit is ook de reden dat je in een Bohemian slaapkamer elementen terugziet die deze levensstijl weerspiegelen, zoals objecten, kleuren en patronen uit verschillende delen van de wereld. 

Shop wanddecoratie voor een Bohemian slaapkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een Bohemian slaapkamer? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Natuurlijke materialen en veel licht

De basis van een Bohemian slaapkamer is rust en licht. Kies voor natuurlijke materialen als rotan, riet en hout en vermijd donkere materialen of kleuren zoals metaal of donker hout. Een natuurlijke vloer en het liefst witte muren; de kleuren komen later pas!

Een mix van kleuren

Een Boho interieur zit vol met kleur! Kies 4 tot 6 kleuren: mix verschillende patronen, kleuren en posters. Wanneer je het wat rustiger wilt aanpakken kun je gaan voor zachte, natuurlijke kleuren. 

Wanneer je juist groot wilt uitpakken kun je het zo kleurrijk maken als je wilt. Kleuren als roze, oranje, rood of geel zie je vaak terug in een Bohemian slaapkamer terwijl het gebruik van zwart wat minder gebruikelijk is. Laat de kleuren voornamelijk terugkomen in de decoratie, zoals in kleden, kussens en dekens. 

Shop wanddecoratie voor een Bohemian slaapkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een Bohemian slaapkamerBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

Verschillende patronen

Iets wat Bohemian een reizigerswoonstijl maakt, is het gebruik van verschillende patronen. Veel van deze patronen hebben namelijk elementen uit Oosterse landen! Het mixen van patronen is een gemakkelijke stap die jouw slaapkamer een echte bohemian sfeer zal geven. 
Je kan het zo gek maken als je wilt: kleedjes, kussentjes, dekens, plaids, noem maar op, ieder met een eigen patroon. Onthoud wel dat de slaapkamer een ruimte is waar je tot rust komt: het is dus geen probleem als je het wat rustiger wilt aanpakken.
Bohemian meubelsGa je meubels uitkiezen voor in jouw Bohemian slaapkamer? Kies dan voor meubels van natuurlijke materialen. Denk aan houten plankjes, een steiger houten bed en een rotan mand of stoel. Vermijd meubels van donkere, zware materialen! De basis voor een Bohemian interieur creëer je met natuurlijke kleuren en materialen.
Een vleugje vintageMeubels en items die geleefd hebben zijn perfect voor in een Bohemian interieur. Het zijn spullen die een verhaal bij zich dragen, wat juist het reizigersgevoel van de woonstijl verwerkelijkt. Koopjes en vondsten bij de kringloop of rommelmarkt zullen de perfecte toevoeging zijn aan jouw Bohemian slaapkamer! 

Bohemian slaapkamer

Meer sfeer met behulp van accessoires 

Een belangrijk kenmerk van een Bohemian slaapkamer zijn de vele accessoires die je er zult vinden. Accessoires kunnen daarom echt niet ontbreken in jouw Bohemian slaapkamer! Kleden, kussentjes, een rotan spiegel, wandkleden, een dromenvanger… Er zijn onwijs veel opties. Omdat de Bohemian stijl is geïnspireerd door het reizigersleven, zijn souvenirs ook een goede aanvulling!

Groen, groen en nog eens groen

Bij een Bohemian interieur horen planten, veel planten. Hoe meer hoe beter zelfs! Het zorgt voor een natuurlijk evenwicht in een slaapkamer vol met kleur en spulletjes. Een cactus is een voorbeeld van een plant dat erg goed past bij een bohemian interieur. Zo kun je ook wat hangplanten ophangen in de slaapkamer of een mooie monstera plant aanschaffen!


Wanddecoratie voor in een Bohemian slaapkamer

Is je slaapkamer helemaal gedecoreerd, maar zijn de wanden nog steeds kaal? Zonde! Neem je wanden mee in het decoreren, zo kun je het uiterste te halen uit jouw Bohemian interieur. Niemand vindt het leuk om naar kale wanden te kijken! Wij hebben onze beste wanddecoratie voor jou op een rijtje gezet die perfect zullen hangen in jouw Bohemian slaapkamer.
AbstractOnze collectie met abstracte kunst is de perfecte wanddecoratie voor in jouw Bohemian slaapkamer. De schilderijen bevatten rustgevende, natuurlijke en neutrale kleuren die geweldig zullen aansluiten op jouw Bohemian interieur!
Voor de reizigersBohemian is een stijl geïnspireerd op het leven van een reiziger. Dit zie je zoals we hebben uitgelegd dan ook terug in de patronen, kleuren, decoraties en het meubilair. Ook in jouw wanddecoratie kun je dit laten terugkomen! De Afrika, Marokko of Azië collecties bevatten schilderijen die goed passen bij jouw Bohemian slaapkamer!