Vintage woonkamer inrichten: hoe doe je dit?

Wij helpen je op weg met de juiste inrichting, kleuren en wanddecoratie voor jouw vintage woonkamer.

Vintage woonkamer

Een vintage woonkamer: het is een bijzondere woonstijl met veel elementen van vroeger. Hoe verwerkelijk je nou zo’n vintage interieur en wat komt er allemaal bij kijken? Wij geven je woonkamer inspiratie en tips om een vintage woonstijl te creëren. Lees snel verder!

Vintage woonkamer
Vintage woonkamer

Wat is vintage? 

Vintage, wat houdt het nou precies in? Eigenlijk is het heel simpel: vintage staat gewoon voor tweedehands en oude spullen. Je noemt iets vintage als het écht oud is, meestal tussen 1920 en 1980. Zo heb je vintage kleding, auto’s en natuurlijk vintage interieur! Het leuke is dat je alle kanten op kan gaan met het inrichten van jouw vintage woonkamer. Niet alles hoeft te bestaan uit oude meubilair en materialen, het kan heel goed gecombineerd worden met nieuw. Lees verder hoe je een vintage inrichting verwerkelijkt!

Shop wanddecoratie voor een vintage woonkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een vintage woonkamer? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

De juiste materialen 

Donkere en warme houtsoorten zijn de basis voor een vintage woonkamer, maar kan goed gecombineerd worden met andere materialen en stijlen. Voornamelijk natuurlijke materialen doen het goed in een vintage woonkamer. Je wilt natuurlijk niet dat je woonkamer oubollig gaat ogen, dus voel je vrij om ook wat modernere meubels toe te voegen. Zo kun je een vleugje industrieel toevoegen met meubilair met metalen accenten. Ook fluweel is een materiaal dat goed past in een vintage woonkamer.

Het kiezen van een kleurenpalet

Er bestaan genoeg kleur opties om jouw vintage woonkamer mee in te richten. Zo passen pasteltinten goed in een vintage interieur, net als olijfgroen, blauw, mosterdgeel, grijs en aardetinten. 

Bedenk eerst goed voor welke periode en stijl je wilt gaan, kies passende kleuren en begin dan pas met het inrichten van jouw vintage woonkamer.

Shop wanddecoratie voor een vintage woonkamer

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een vintage woonkamerBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

Meubels voor in een vintage woonkamer

Meubels met een verhaal. Meubels die geleefd hebben. Dat zijn de soort meubels die passen bij een vintage woonkamer. Het zijn vaak meubels die duidelijke gebruikssporen hebben, krasjes en vervaagde kleuren, en dat is juist wat vintage siert. Het zijn vaak unieke stukken, omdat ze uit een tijd komen waarin meubilair niet in grote aantallen werd gemaakt. Denk aan een fluwelen bank, kleine bijzettafeltjes op smalle poten en meubilair met sierlijke randen en ronde hoeken.
Mooie vintage meubels kunnen lastig zijn om te vinden, maar een bezoekje aan de kringloop kan heel goed uitpakken. Er zijn prachtige schatten te vinden die jouw interieur geweldig kunnen aanvullen. En natuurlijk valt het een en ander op te knappen wanneer het er echt te oud uitziet, een likje verf en you’re good to go!
Oude, tweedehands decoratiesQua decoraties kun je voor echte oude klassiekers gaan, denk aan een platenspeler, typemachines of een ouderwetse radio. Nogmaals, de kringloop is dé plek voor vintage pareltjes. Ook voor decoraties kun je hier terecht. Versier de boel met mooie verlichting, kussens en kleedjes. Wanneer je het niet te oubollig wil laten ogen kun je, zoals eerder gezegd, oud en nieuw met elkaar combineren. Je kan er vele kanten mee opgaan! En dan last but not least, planten. Planten geven jouw woonkamer zoveel meer sfeer en zeker in een vintage interieur past dit goed!

Vintage woonkamer

Wanddecoratie voor in een vintage woonkamer 

Bij een vintage inrichting hoort ook wanddecoratie. Je wilt natuurlijk niet een prachtige vintage interieur met kale wanden! Met wat mooie schilderijen of foto’s creëer je een geweldige sfeer in jouw woonkamer. Wij zetten wat leuke collecties voor je op een rijtje.
VintageNatuurlijk staat deze bovenaan: onze vintage collectie. Wat past nou beter in een vintage woonkamer dan vintage prints? Breng jouw wanden tot leven! Zowel de vintage voetbal als de vintage steden collectie bevatten prints die een geweldige toevoeging zullen zijn aan jouw woonkamer.

Bloemen
Iets kenmerkend aan vintage zijn bloemen. Wanneer je bijvoorbeeld vintage kleding opzoekt, zie je waarschijnlijk veel bloemenjurken voorbijkomen. Ook in jouw vintage woonkamer zullen bloemen schilderijen goed staan! Niet alleen fleurt het de boel op, het versterkt ook de vintage sfeer in de ruimte. Bekijk de bloemen posters in de botanische collectie.

Fotografie
Onze fotografie collectie zal jouw interieur een geweldige boost geven. De zwart wit foto’s hebben een echte vintage vibe en passen daarom perfect in een vintage woonkamer!

Abstract
De zachte, warme kleuren van onze abstracte schilderijen maken deze collectie perfect voor in een vintage woonkamer. Zeker wanneer je de schilderijen met elkaar combineert creëert dit een prettige sfeer.

Vintage woonkamer
Vintage woonkamer

Meer wanddecoratie voor jouw vintage woonkamer!

Wij hopen dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan om jouw vintage woonkamer te verwerkelijken. Ben je klaar om te decoreren? Bekijk hier ons gehele assortiment!