Vind nu de leukste geschiedenis poster bij Walljar!

Op zoek naar een geschiedenis poster? Shop hier posters, canvas en plexiglas schilderijen van de beste kwaliteit!

Geschiedenis posters

Vind jij geschiedenis nou echt leuk? Bestel dan jouw geschiedenis poster op Walljar! Hier vind je de mooiste exemplaren van allerlei figuren uit de geschiedenis. Je kunt het zo gek niet bedenken of Walljar heeft het wel. Van het oude Egypte tot de Nederlandse Gouden Eeuw. Van ridders en monniken tot aan de de oude Chinese tradities. 


Wil jij wat meer te weten komen over onze fantastische geschiedenis posters? Nou, dat is mooi! Hieronder lees je namelijk alles over de geschiedenis van de verschillende bevolkingsgroepen. Bovendien hebben we per onderwerp ook de bijbehorende geschiedenis poster voor je uitgelicht!

Geschiedenis poster

Een geschiedenis poster van monniken en ridders

De spirituele monnikenMonniken zijn mensen die zich helemaal hebben afgekeerd van de alledaagse wereld, en zich volledig focussen op de spirituele wereld. Monniken leven vaak alleen of in een klooster met andere monniken. Ze doen dit om hun spirituele oefeningen uit te voeren. Ze hebben namelijk een druk schema dat van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kan duren. Hiervoor hebben ze alle rust en tijd nodig zonder gestoord te worden door de buitenwereld.
Monastiek, wat is het het?De monnik bekeerd zich tot de monastiek. De monastiek is het afzien van de alledaagse wereld en je richten op de spirituele wereld. Volgens de monastiek mag een monnik geen kinderen krijgen en moet hij zich volledig richten op zijn geestelijke oefeningen. Wat dat betreft zijn monniken echte kluizenaars.

Soms zijn er nog tradities binnen de monastiek waarbij monniken zich wel in de alledaagse samenleving mogen mengen. Vaak zie je ze dan in de zorg, maatschappelijk werk of onderwijs. Vandaar dat je nog regelmatig de term ‘’broeder’’ of ‘’zuster tegenkomt in de zorg.
Hoe ziet een monnik eruit?Als je jezelf een monnik voorstelt zie je vaak een kale man met een bruine tuniek voor je. Een tuniek is een lang, ruim en loshangend kledingstuk met een riem dat in de Middeleeuwen voornamelijk gedragen werd door de romeinen en monniken.
Als je wel eens een monnik bent tegengekomen in het echt, dan valt je waarschijnlijk op dat hij meestal kaal is. Toch is het niet verplicht voor een monnik om zichzelf kaal te scheren. Dit is een vrije keuze. De reden dat monniken hier vaak voor kiezen is om als het ware hun trots (haren) weg te scheren en daarmee afstand te doen van de wereld. Ze vinden dat ze zich dan pas helemaal op de spirituele wereld kunnen richten. Vind jij de monniken ook zo fascinerend? Bestel dan onze geschiedenis poster van de monnik in onze historische collectie! 

Geschiedenis poster

Shop een geschiedenis poster

Op zoek naar een mooie geschiedenis poster? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

De Knights, oftewel de gepantserde soldaten 

Één van de populairste gevechtssoldaten uit de tijd van monniken en ridders zijn de Knights. De Knights stonden bekend om hun bepantsering. Ze waren uitgerust met een maliënkolder (een soort metalen vest dat snijwonden van zwaarden voorkomt), schild, zwaard, helm en een dik harnas. Door dit dikke harnas konden ze minder makkelijk gewond raken of gedood worden. 
Vind jij de Knights nu erg interessant? Dan kun je de print van ''Knight I'' of ''Knight II'' bij Walljar bestellen op poster, canvas of plexiglas!

De Knights te paard

Naast de normale zwaardvechters waren er ook nog Knights die te paard waren. Deze hadden over het algemeen dezelfde uitrusting, alleen hadden zij uiteraard nog een paard en een lans bij zich. Deze Knights hielden regelmatig toernooien ter vermaak en om prestige te behalen.

Vind jij Knights dus ook zo gaaf? Bestel dan nu jouw geschiedenis poster van de Knights in de historie collectie van Walljar! Deze wanddecoratie past fantastisch in een klassiek -of landelijk interieur. Het kan het beste in de woonkamer of slaapkamer opgehangen worden.

Het oude Egypte 

Misschien is een geschiedenis poster van Egypte wel iets voor jou? Het oude Egypte heeft namelijk een rijke historie en was vroeger een zeer machtig rijk. Dit is wel te zien aan de gigantische piramides en sfinxen die zijn overgebleven uit het tijdperk van het oude Egypte.
Piramides en SfinxenDe gigantische monumenten werden om twee redenen gebouwd. De eerste reden was om de macht en grootheid van het Egyptische rijk te laten zien. De tweede reden was dat de farao’s (koningen) een groot grafmonument voor zichzelf wilden hebben waar zij in begraven zouden worden.
Naast dat de farao’s in de piramides begraven werden, verstopten de Egyptenaren ook verschillende schatten in de piramides. Zo bleek maar toen onderzoekers de piramide van de bekende farao ‘’Toetanchamon’’ betraden. De piramide zat boordevol met schatten en geheime kamers.
De piramides zijn zeker geen plek waar je zomaar even naar binnen kunt lopen. De Egyptenaren maakten namelijk een heel doolhof van de tombe met verschillende vallen. Zo konden buitenstaanders niet zomaar het graf van de farao en kostbare bezittingen bereiken.

De Egyptische goden

Natuurlijk hadden de Egyptenaren ook hun eigen geloof. Ze hadden maar liefst 11 verschillende goden met als belangrijkste god ‘’Ra’’, de god van de zon. Hij had de hele wereld geschapen met alles erop en eraan. De mensen, dieren, planten, landschappen, seizoenen en maanden.

De farao was de persoon die het dichtst bij de oppergod Ra stond. Hij was de connectie tussen de normale mensen en god. Vandaar dat de farao ook regelmatig werd afgebeeld met Ra.

Wil jij nou een geschiedenis poster van een inwoner van het machtige oude Egypte? Bestel dan nu de ‘’Egyptian’’ uit de historie collectie van Walljar! Hang deze print in de woonkamer of in de hal op zodat iedereen de print kan bewonderen. De wanddecoratie is al helemaal mooi als je een klassiek interieur hebt! Wacht dus niet langer en bestel nu!

Shop een geschiedenis poster

Op zoek naar een mooie geschiedenis posterBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

Batavia, de hoofdstad van Nederlands-Indië

Iedereen kent de Nederlandse Gouden Eeuw wel. Het is de meest succesvolle periode uit de Nederlandse geschiedenis als het om geld en macht gaat. Er was de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) en later ook de WIC (West-Indische Compagnie).
De VOC en WICDeze compagnieën waren opgericht voor het halen van dure specerijen uit Nederlands-Indië en Zuid-Amerika. De VOC was hierbij gericht op Nederlands-Indië en de WIC op de Zuid-Amerika. Er waren verschillenden Handelsroutes die door de schepen gebruikt werden. De populairste route was langs de kust van Afrika richting Nederlands-Indië. Er werden aan de kust van Afrika en Nederlands-Indië steden opgericht door de VOC. Zo konden ze producten makkelijker opslaan, bewerken en door vervoeren. Bovendien was het handig ter bevoorrading aangezien het een lange tocht was.
De twee belangrijkste stedenDe belangrijkste steden waren toch wel Batavia en Kaap de Goede Hoop. Kaap de Goede Hoop was de grootste handelsstad aan de zuidelijke kust van Zuid-Afrika. Het heet tegenwoordig Kaapstad en is door haar rijke historie een van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Batavia was de hoofdstad van Nederlands-Indië dat gevestigd was op het eiland Java. Hier werden alle specerijen verzameld, verwerkt en verscheept. Het was het echte hoofdkwartier van de VOC in Nederlands-Indië.
Vind jij de geschiedenis van Nederlands-Indië ook zo interessant? Bestel dan nu jouw geschiedenis poster van de ''Bataafse officier'' uit onze collectie! Deze oer Nederlandse print past het best bij een vintage of klassiek interieur. Bovendien is het echt een print om in de slaapkamer of hal op te hangen. Bestel hem dus nu!