Bestel jouw Afrikaanse schilderijen bij Walljar!

Op zoek naar schilderijen van Afrika? Shop hier posters, canvas en plexiglas schilderijen van de beste kwaliteit!

Het continent Afrika

Vind jij Afrika ook zo een prachtig continent? Het continent heeft namelijk de meest adembenemende landschappen. De meest exclusieve dieren en een paar van de oudste stammen ter wereld. Wil je hier nou een Afrikaans schilderij van hebben? Bestel deze dan op Walljar!


Afrikaanse schilderijen
Afrikaanse schilderijen

Onze Afrikaanse schilderijen collectie

In onze Afrikaanse schilderijen collectie vind je de leukste prints over de Afrikaanse stammen en dieren. Vind je de historie van de Afrikaanse stammen interessant? Of vind je de Afrikaanse dieren juist wonderbaarlijk om te zien? Het maakt niet uit van je reden is! Een Afrikaans schilderij is gewoon een must have voor in huis!

Afrikaanse schilderijen

Meer weten over Afrika?

Wil je meer te weten komen over het continent Afrika? Hieronder lees je veel meer over de prachtige landschappen die Afrika te bieden heeft, de eeuwenoude Afrikaanse stammen en de Afrikaanse dieren. Natuurlijk zullen we ook een paar van onze prachtige prints over deze Afrikaanse onderwerpen voor je uitlichten!


Shop Afrikaanse schilderijen

Op zoek naar mooie Afrikaanse schilderijen? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

109,99

Gratis verzending!

109,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Afrikaanse landschappen

Afrika heeft je veel te bieden waaronder haar prachtige landschappen. Zo heb je de Sahara, de Nijl, Lake Victoria, de Kilimanjaro, de tropen en de savanne. Als je ooit een rondreis door Afrika maakt zijn dit ook wel de sightseeings die je gezien moet hebben.
De grootste zandbak ter wereldDe Sahara is bij iedereen wel bekend. Het is niet voor niets de grootste woestijn ter wereld. De woestijn bezit bijna ⅓ van het continent Afrika. Waar de woestijn overdag bloedheet is met temperaturen tussen de 25 en 40 graden kan de temperatuur s ‘nachts afkoelen tot onder het vriespunt. Het is dus zeker geen gebied waar je onvoorbereid heen moet gaan. Een gids vragen om je te begeleiden is dus zeker geen slecht idee.

De Nijl en Lake Victoria

In tegenstelling tot de Sahara zijn de rivier ‘’de Nijl’’ en ‘’Lake Victoria’’ de wat minder extreme plekken als het op temperatuur aankomt. De Nijl is met zijn 6.650 km de langste rivier ter wereld. De rivier is één van de grootste waterbronnen voor de bevolking van Afrika.

Daarnaast is een andere grote waterbron ‘’Lake Victoria’’. Dit is op haar beurt weer het grootste zoete meer ter wereld. Het is de thuisplek van de nijlbaars en andere vissoorten zoals karpers. In onze collectie vind je daarom ook het Afrikaans schilderij ‘’Labeo Umbratus’’. Dit is een prachtig exemplaar van een karper om in huis op te hangen.

Een zware klim
Als je een echte avonturier bent dan is de kilimanjaro beklimmen echt iets voor jou! Het is het hoogste gebergte van Afrika met zijn 5.895 meter. Het is een hele klim, maar wanneer je eenmaal aan de top van de berg bent heb je een prachtig uitzicht over het landschap van Tanzania.

Een Afrikaans schilderij van Afrikaanse dieren

Het iconische dier van AfrikaHet populairste dier uit Afrika is toch wel de olifant. Het grootste landdier ter wereld vindt iedereen al bij de eerste oogopslag indrukwekkend. Als je aan Afrika denkt, denk je altijd aan de Afrikaanse olifant. Het is daarom echt gaaf om een safari tocht te maken zodat je dit enorme dier van dichtbij kan bewonderen.
De schattige maki’s van MadagaskarDe Ringstaartmaki’s kennen we natuurlijk allemaal van de film Madagaskar. De kleine primaten leven uiteraard op het eiland Madagascar dat rechts van Afrika ligt. De schattige beestjes leven in de bossen van Madagaskar en dan voornamelijk in de bomen. Ze eten fruit en planten. Het zijn echte kuddedieren die meestal in een groep van 5 tot 30 leven. Helaas zijn er tegenwoordig steeds minder maki’s te bewonderen door de ontbossing op Madagaskar.

De kleurrijke kameleon

De kameleon is een van de meest interessante dieren in de wereld. De enige diersoort die van kleur kan veranderen wanneer hij dat wil. Dit doet hij om zich te camoufleren voor zijn vijanden. Wil jij nou een Afrikaans schilderij van de kameleon? Bestel dan de ‘’Chamaeleo Namaquensis’’ op Walljar!

Naast de kameleon zijn er nog een aantal andere Afrikaanse schilderijen van andere hagedissen in de Afrika collectie van Walljar. Deze exemplaren kun je prachtig combineren met de kameleon en zal enig staan in huis. Ook over de hagedissen valt nog meer te lezen in ons reptielen blog. Neem dus zeker een kijkje!

Shop Afrikaanse schilderijen

Op zoek naar mooie Afrikaanse schilderijenBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

214,99109,99

+ Gratis verzending!

214,99109,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

Eeuwenoude Afrikaanse stammen

Opmerkelijke traditiesDe oude stammen in Afrika zijn zeer fascinerend om te bezoeken. Het Afrikaanse continent telt zo’n 3.000 verschillende volksstammen. Deze spreken bij elkaar wel 2.000 verschillende talen. Iedere stam heeft zo zijn eigen tradities en er zijn dan ook veel verschillende danstradities die door de stammen gebruikt worden. Deze kunnen soms wel een hele avond lang duren.
Bij de ene stam is het traditie dat er gespuugd wordt om iets of iemand te zegenen. Terwijl het bij de andere stam weer traditie is om te onderhandelen bij een bruiloft. Zoals je ziet kunnen de tradities dus heel erg uiteenlopen. Ze zijn voor de westerse wereld toch zeer apart en soms grappig om te zien.
De aparte kledingstijlWat de stammen wel gemeen hebben is dat er speciale kleding wordt gedragen bij een speciale gelegenheid zoals een bruiloft. Vaak wordt de oker rode kleur gebruikt in de kleding. Hier kun je stammen ook vaak aan herkennen. Wanneer je naar een van de stammen op zoek gaat moet je in het in het zuiden en oosten van Afrika zijn. Hier leven bijna alle Afrikaanse stammen.
Vind jij deze stammen nou echt tof? Bestel deze dan op Walljar! Wij hebben hier tal van Afrikaanse schilderijen van verschillende stammen. Zo heeft Walljar de ''Wife of Xhosa chief'', de ''Xhosa chief Mahotti'' en nog vele anderen. Bestel dus nu jouw Afrikaanse schilderij van de Afrikaanse stammen!

Afrikaanse schilderijen
Afrikaanse schilderijen
Afrikaanse schilderijen

Vind jij Afrika ook zo top?

Bestel dan nu jouw Afrikaanse schilderij op Walljar!