Formaat wanddecoratie: wat past waar?

Op deze pagina vind je precies hoe groot je wanddecoratie in verschillende ruimtes moet zijn!

Formaat wanddecoratie

Wanddecoratie: je kunt ze in elke ruimte vinden, van woningen tot in kantoorpanden. Toch zijn er vaak nog vragen over welk formaat er precies in welke ruimte past en welk formaat er aangehouden moet worden. Op deze pagina zullen wij je hierover advies geven! 

Formaat wanddecoratie
Formaat wanddecoratie

Hoe groot moet mijn formaat wanddecoratie zijn? 

Voor veel mensen is het lastig in te schatten welke afmetingen van de wanddecoratie aangehouden moet worden voor welke ruimte. Wij raden de 4/7-regel aan. Dit houdt in dat de breedte van je schilderijen 57% van de breedte van de muur moet zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit de optimale kunst-tot-muur ratio is en als meest aantrekkelijk wordt gezien!
De ideale ophanghoogte voor een schilderij is 1,45 m vanaf de vloer tot aan het midden van het werk. Deze opzet wordt meestal ook voor musea en galerieën aangehouden. Een tweede manier is om het midden van het werk op ooghoogte te hangen.
Daarnaast zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het ophangen van wanddecoratie. Staan er meubels richting de muur, zijn er ramen en deuren in de buurt en hoe groot is de muur? Dit zijn allemaal afwegingen voor de grootte van jouw wandversiering! Er zijn hier een aantal basisregels voor, maar ga ook gewoon op je eigen gevoel af. Het belangrijkste is dat jij gelukkig bent met jouw wanddecoratie! Interesse? Ga dan snel naar onze webshop.

Formaat wanddecoratie

Shop wanddecoratie

Op zoek naar mooie wanddecoratie? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

8,99

Gratis verzending!

8,99

Verschillende locaties voor je wanddecoratie

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden als je wanddecoratie wilt ophangen, afhankelijk van de locatie waar het gaat hangen. Wij hebben per ruimte een overzicht voor je gemaakt om dit allemaal wat te verduidelijken!
Boven de bankWe zien dat veel mensen graag een schilderij boven of achter de bank hangen. Deze ruimte zal er op zijn best uitzien met behulp van de volgende tips!
• Zorg ervoor dat de wanddecoratie op zijn minst 2/3 van de lengte van de bank beslaat, maar niet breder dan de bank zelf! Gebeurt dit wel dan nemen de afbeeldingen de overhand in de kamer.• Hang meerdere kleine schilderijen samen om zo het ideale formaat te creëren dat je nodig hebt.• Vanaf de bovenkant van de bank tot aan de onderkant van het kader kan je het beste 20 - 25 cm ruimte laten.• Hang je meerdere foto’s samen? Zorg er dan voor dat er 5 - 15 cm ruimte tussen de individuele stukken zit.

Formaat wanddecoratie

Boven de trap

In veel woningen en kantoren is de ruimte boven de trap ongebruikt. Dit is erg jammer want dit is een uitstekende plaats om wanddecoraties te hangen! Hieronder enkele tips:
• Houdt er rekening mee dat je elke foto met 145 - 155 cm afstand tussen de trede en het midden van het werk ophangt.Iedereen wil natuurlijk dat zijn muur er strak en netjes uitziet. • Zorg er daarom voor dat je dezelfde afstanden gebruikt bij elke wanddecoratie.• Wanneer je jouw muur decoreert, zorg er dan voor dat je niet boven elke trede een foto ophangt (tenzij de foto’s zeer klein zijn), maar laat liever telkens een paar treden ertussen.

Boven het bed

De slaapkamer is een ruimte waar we tot rust komen, en het liefst moet deze kamer dit ook uitstralen. Hang deze ruimte daarom vooral niet vol met te veel wanddecoratie, maar kies eerder voor een paar speciale foto’s die je boven het bed hangt. Volg hierbij de onderstaande stappen:

• De wanddecoratie hoort zo’n 2/3 van de totale breedte van het bed of hoofdeinde in te nemen.
• Houd vanaf het bed rekening met zo’n 20 - 25 cm ruimte tot aan de onderkant van de wanddecoratie.
• Wanneer je meerdere wanddecoraties boven je bed wilt hangen, zorg dan voor 5 - 15 cm ruimte tussen de individuele stukken.

Shop wanddecoratie

Op zoek naar mooie wanddecoratie? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

+ Gratis verzending!

12,998,99

Boven de tafel

Een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je wanddecoratie boven de tafel wilt hangen, is de positie van de tafel. Staat deze in de lengte of in de breedte van de muur. Wanneer het werk in de breedte van de eettafel komt te hangen, is een minimale breedte van 100 cm handig. Groter mag ook, maar zorg dat je altijd voldoende ruimte houdt om het werk heen!