Een klassiek interieur in jouw slaapkamer! 

Wij helpen je op weg met de juiste inrichting, kleuren en wanddecoratie voor een klassiek interieur.

Wij vertellen je hoe je het beste een klassiek interieur kunt inrichten, wat voor sfeer er in de kamer moet hangen, welke meubels je moet hebben en uiteraard welke wanddecoratie uitstekend past bij dit interieur. Lees snel verder!


De sfeer en kleuren in een klassieke slaapkamer

Het is belangrijk om de juiste sfeer in je slaapkamer te creëren. In een klassiek interieur zijn de volgende dingen qua sfeer belangrijk. Ten eerste moet je proberen comfort en luxe te creëren. 
Ten tweede moet je voor harmonie en orde zorgen. Een klassiek interieur moet gezellig en knus zijn. Dit creëer je door veel meubels in je interieur te plaatsen. Ondanks de vele meubels moet je er wel voor zorgen dat de orde in het interieur bewaard blijft. Dit wordt vaak gedaan in de vorm van symmetrie. Door middel van symmetrie blijft de slaapkamer namelijk toch nog overzichtelijk.
Als laatste moet de slaapkamer er ook sierlijk uitzien. Dit kan op allerlei manieren. Hier en daar een slaapkamer wanddecoratie, een kroonluchter, een klein bankje met een deken erop enzovoorts.

Shop wanddecoratie voor een klassiek interieur

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een klassiek interieur? Bij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

Gratis verzending!

14,99

De basiskleuren voor een klassiek interieur

De basiskleuren die je in dit interieur moet gebruiken verschillen een beetje. Wit wordt voornamelijk voor de muren gebruikt. Maar naast wit zijn het vaak donkere kleuren die gebruikt worden. Donkerrood, diep paars, donkerblauw, zwart en bruintinten zijn de way to go. Deze worden vaak aangevuld door de wat chiquer ogende kleuren goud, zilver en brons.

Bed, lakens en kussens 

Uiteraard moet er een groot klassiek bed in de slaapkamer komen. De meeste bedden in een klassiek interieur hebben een groot hoofdbord en erg veel kussentjes.

De lakens en kussens op het bed kunnen het beste een grijze kleur hebben. Het moeten relatief dikke dekens zijn of er ligt een dubbele deken. Dit zorgt voor het knusse gevoel. Dit in combinatie met de kussens geeft het bed de uitstraling die het nodig heeft.

Shop wanddecoratie voor een klassiek interieur

Op zoek naar mooie wanddecoratie voor een klassiek interieurBij Walljar shop je canvas, posters en plexiglas wanddecoratie van de beste kwaliteit.

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

+ Gratis verzending!

18,9914,99

Meubels voor in een klassiek interieur

Bankje voor het bedIets dat je vaak ziet is dat er een bankje voor het bed staat. Het leukste is als het bankje dezelfde stijl heeft als het bed zodat dit goed matcht. 
Een ouderwetse spiegelHopelijk vind je het leuk om naar jezelf te kijken want er hangt altijd in spiegel in een klassieke slaapkamer. Zowel voor de sier als voor de functie ervan. Ook de spiegel mag de klassieke gouden of zilveren afwerking hebben.
Een gigantische kroonluchterEen mooie grote klassieke kroonluchter in het midden van de kamer of boven het bed is ook echt een must have in een klassiek interieur. Een kroonluchter is een item dat vroeger ook heel veel gebruikt werd en duur was. Het brengt het luxe aspect alleen maar beter naar voren.
Tapijt en gordijnenEen groot zacht tapijt voor naast het bed is goed voor het comfort van de slaapkamer. Zo kun je ‘s ochtends als je opstaat lekker met je voeten in het zachte tapijt staan. De gordijnen in het klassieke interieur zijn lang en dik. Ze zijn zeer verduisterend vanwege de dikte en mogen zelfs gedeeltelijk op de grond hangen. De kleur van het gordijn moet hier opnieuw matchen met de kleuren van het bed en andere meubelen waar je voor gekozen hebt.

Klassiek interieur

Wanddecoratie voor in een klassiek interieur 

Als we kijken naar de wanddecoratie in een klassiek interieur dan zijn er 3 categorieën uit de collectie van Walljar die goed bij dit wat ouder ogende interieur passen. Dit zijn de categorieën: landschappen, steden en historie.
De landschappen collectieTen eerste past de landschappen collectie goed bij een klassiek interieur. De landschap schilderijen hebben veel kleur en zal er bij een klassiek interieur dus helemaal uitspringen! 

De prachtige steden
Ten tweede is de vintage steden collectie van Walljar een zeer bijpassende collectie voor een klassiek interieur. De zwart wit posters die hier in voor komen gaan goed mee met de witte muren en zwarte accessoires in het interieur. Het is dus de ideale wanddecoratie!

Een historisch schilderij
Ten derde is de historie collectie een aanrader omdat hier veel figuren van rond de Middeleeuwen en Franse revolutie opstaan. In deze tijd is de klassieke stijl om je interieur mee in te richten bedacht. 
Klassiek interieur
Klassiek interieur

Heb jij inspiratie opgedaan voor een klassiek interieur?

Bestel dan nu de leukste wanddecoratie bij Walljar!