Zwart wit fotokunst

New York, New York baby! Deze week lichten we een gave fotowand voor je uit met zwart-wit fotokunst. Wil je een tijdloze, urban look geven aan je interieur? Lees dan snel verder!

De urban woontrend

De industriële, stadse look is enorme trend, en neemt veel inspiratie uit de stad waar deze trend misschien wel het grootst is, New York. Door de enorme veelzijdigheid van dit metropool in architectuur, mode en design zijn deze elementen samen gekomen in interieurdesign. Het is niet meer weg te denken uit de woonbladen en blogs. Strakke lijnen, neutrale kleuren, en vooral het contrast tussen minimalisme en een wat ruiger afgewerkte industrial look. Bij deze stijl past deze zwart-wit fotokunst daarom ook zo goed, omdat het het kleurenpallet complimenteert en je interieur een hintje geeft van deze gave stad. De wand bestaat uit:

Smoke II - 20 x 30 centimeter

Be Present - 20 x 30 centimeter

Empire State Building - 60 x 90 centimeter

Don’t Wait - 30 x 45 centimeter

Newspaper - 40 x 60 centimeter

New York - Chrysler Building  - 20 x 30 centimeter

Skater Boy - 20 x 30 centimeter

Smoke II

Deze gave poster maakt deel uit van onze zwart-wit fotokunst collectie met witte line-art. Dezemvariant van een jonge man met een sigaret is erg bijpassend voor deze fotowand, maar ook gaaf in zijn eentje. Hij geeft een stoere toevoeging aan de wand, en door de line-art, wordt de foto op een artistieke manier opgebroken.
Zwart wit fotokunst

Be Present 

Be Present. Een belangrijke, korte quote die niet alleen je eraan herinnert om in het nu te leven, maar ook wat minimalisme aan deze fotowand toe te voegen. Deze poster is van onze typografie collectie, en breekt de zwart-wit fotokunst wand op met zijn witte achtergrond. 
Zwart wit fotokunst

Empire State Building

Hét meest bekende gebouw van The Big Apple, en gelijk ook het eerste gebouw ooit met meer dan 100 verdiepingen is de Empire State Building. Deze gigant staat in hartje Manhattan en is een icoon van de stad geworden. Leuk feitje: de wolkenkrabber heeft jaarlijks zo’n vier miljoen bezoekers! De poster van het gebouw is een toffe statement piece op zichzelf, maar natuurlijk een onmisbaar middelpunt van deze zwart-wit fotokunst wand!
Zwart wit fotokunst

Don’t Wait

“If you can make it here, you can make it anywhere, that’s what they say”. De mentaliteit van New Yorkers en mensen die naar de stad verhuizen is gemotiveerd en hardwerkend. Met afwachten schiet je niks op, en pak elke kans die je pakken kan om je dromen te verwezenlijken. Deze motiverende tekst, ook uit de typografie collectie, is daarom dé perfecte poster om toe te voegen aan deze fotowand van New York, en past los ook in ieder interieur.
Zwart wit fotokunst

Newspaper

Ook al zijn de de kranten bijna volledig uit ons straatbeeld verdwenen, is deze vintage foto uit de jaren 70 van een New Yorkse zakenman met de laatste versie van de krant een plaatje. De New York Times, The Wall Street Journal en The New York post zijn kranten die wereldwijd bekend zijn, en daarom een toch wel een statement piece zijn in de stad. Deze poster is een mooie aanvulling op de rest van de fotowand.
Zwart wit fotokunst

New York - Chrysler Building

Het eerste gebouw ter wereld dat boven de wel liefst 300 meter uitstak, en de skyline van New York domineert, is de iconische Chrysler Building. Hét voorbeeld voor de klassieke Art Deco bouwkunst, dat wordt gezien door mensen als het mooiste gebouw in het metropool. Aan elke muur, in combinatie met en zonder de rest van de deze uitgelichte zwart-wit fotokunst muur, zal hij een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur.
Zwart wit fotokunst

Skater Boy

Toeristen, locals, beiden zorgen ervoor dat New York een rijke skate-cultuur heeft. Het hele wereldje is naar de stad gebracht vanuit Californië in de jaren 80, en vooral in wijken als Brooklyn, Queens en Manhattan is dit enorm in populair geworden in de jaren ‘00. Skaters zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de stad, en voegen toe aan de urban feel van de stad. Deze poster van een skateboarder zal daarom ook een goede laatste toevoeging zijn aan deze zwart-wit fotokunst muur!
Zwart wit fotokunst

Breng New York in je eigen huis!

Spontaan zin gekregen om een vlucht te boeken naar New York? Vergeet dan niet dat je al deze zwart-wit foto kunst gewoon bij ons kunt shoppen! Stel je eigen fotowand samen of shop losse foto’s, beiden zijn op zijn minst goedkoper dan een vliegticket ;)

Fotowanden