Gemakkelijk een zithoek inrichten: 4 tips! - Walljar

Misschien wel de belangrijkste plek in de woonkamer: de zithoek! Dit is de plek waar jij na een lange dag lekker neerploft op de bank met een lekkere kop thee. Wil je nu weten hoe je de zithoek het beste kunt inrichten lees dan snel verder!

1. Kies de juiste bank

Wat belangrijk is voordat je aan de inrichting van de zithoek begint, is dat je alles netjes hebt opgemeten. Zo kun je nooit een te grote bank voor een te kleine ruimte kopen. Daarnaast kun je het beste een woonstijl uitkiezen waar jij jezelf helemaal in kunt vinden. Zo voorkom je een miskoop en dat scheelt zeker in de kosten zeker bij de aankoop van zoiets groots als een bank.

Stap 1: Tweezits, driezits of hoekbank?
De eerste stap bij het kiezen van een bank is of je voor een tweezits, driezits of hoekbank gaat. Kijk goed naar de afmetingen, banken zien er in de showroom een stuk kleiner uit dan in jouw woonkamer.

Stap 2: Wat voor design?
De tweede stap is het kiezen van het design, ga jij voor stof of leer? Denk na over gemak, heb jij kinderen die continue knoeien op de bank? Dan kun je beter gaan voor een makkelijk afneembare leren bank. Wil jij knus en comfortabel op de bank liggen? Ga dan voor een mooie zachte stoffen bank.

Stap 3: Uitzicht vanaf de bank
Plaats je bank zo dat je uitkijkt op een rustige omgeving! Kijk niet uit op een rommelige werkplek of keuken. Zo zal je zelf een stuk meer rust ervaren als jij op de bank neerploft. 

Zithoek inrichten

2. Vloerkleed kiezen

Bij een zithoek inrichten wordt niet alleen gekeken naar meubels, ook de accessoires zijn belangrijk om één geheel te creëren. Ook bij een vloerkleed kiezen is het belangrijk dat je eerst meet wat voor afmeting kleed je nodig hebt. Ga voor een kleed die deels nog onder de bank past, hierdoor zal je nooit last krijgen van koude voeten in de winter. Daarnaast is een vloerkleed ook nog eens top om de akoestiek in huis te verbeteren. Wanneer je een vloerkleed neerlegt zal het minder galmen in huis. 

Ga jij voor een druk design of een rustige kleur? Als je wilt dat er meer focus ligt op de bank kun je het beste voor een wat rustiger design gaan. Wil jij juist de aandacht trekken met jouw vloerkleed, ga dan voor een leuke gekleurde print.
Zithoek inrichten

3. Zithoek inrichten: een bijzettafel 

Ga jij voor een ronde of vierkant bijzettafel? En voor één of meerdere tafeltjes naast elkaar. Met meerdere kleinere tafeltjes zal je een speels effect creëren in de zithoek. Daarnaast is het ook erg gebruiksvriendelijk omdat je de tafels gemakkelijk wat dichterbij kan schuiven. Of ga jij voor een één klassieke tafel, waar je veel spulletjes op kwijt kan waaronder een aantal leuke woonaccessoires. Lees hieronder meer over de woonaccessoires in een zithoek.
Zithoek inrichten

4. Woonaccessoires

Misschien wel een van de belangrijkste dingen om een zithoek inrichten echt leuk te maken: woonaccessoires! Zonder een kaarsje, fotolijst of kussens zal jouw zithoek er namelijk een stuk minder gezellig uitzien. Tegenwoordig is het helemaal hip om een vette fotowand boven de bank te creëren. Kies wanddecoratie uit die bij jouw woonstijl past een maak jouw wand uniek. Hieronder kun je een aantal van onze favoriete posters voor in de woonkamer terugvinden:

Shop hier onze favorieten:

Wanddecoratie Wanddecoratie abstract Marokkaanse wanddecoratie Asbtract line art Wanddecoratie

Zithoek inrichten is zo gedaan met deze tips!

Wanneer jij de juiste bank, vloerkleed en bijzettafel hebt gekozen, kun je de wanddecoratie uitkiezen. Walljar heeft een ruime collectie met de leukste wanddecoratie. Check het hier!

Ruimtes