Warme kleuren in de woonkamer

Oranje, de kleur van geluk, warmte en enthousiasme. De kleur oranje kennen we allemaal als de kleur van Nederland. De naam stamt af van Willem van Oranje zijn achternaam. De man die in de Gouden eeuw de opstand tegen de Spaanse rijk leidde. Kom meer te weten over woonkamer inspiratie warme kleuren in dit artikel!

Je ziet oranje overal in terug, met name bij sporten. Kijk bijvoorbeeld maar naar het Nederlands elftal. Wanneer mensen oranje zien voetballen krijgen ze een gelukkig en fijn gevoel van binnen. We krijgen een saamhorigheidsgevoel en voelen ons verenigd. 

Woonkamer inspiratie warme kleuren

Vaak wordt gezegd dat oranje een te overmeesterende kleur is en je deze beter zo veel mogelijk moet mijden, maar het tegendeel is waar. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Walljar’s landschappen collectie zie je dat oranje prima samengaat met andere kleuren. 

Oranje, de kleur van prachtige natuurfoto’s

In Walljar’s landschappen collectie vind je tal van leuke oranje prints. Zo heb je Sunrise Mountain Luttach met een prachtige zonsondergang op de achtergrond. Of de schitterende oranje woestijn van Desert Erg Chebbi gecombineerd met de hemelsblauwe lucht die er boven hangt. 

De prachtige kleur oranje kom je wel vaker tegen in de natuur. Denk bijvoorbeeld maar aan de prachtige momenten die je hebt meegemaakt, of foto’s die je wel eens voorbij ziet komen van een landschap. Hier zit vrijwel altijd de kleur oranje in.

Soms is het de prachtige zonsondergang, soms de weerspiegel van de zon op het water, de horizon in de woestijn of het woestijnzand zelf. Wat het ook is, het is oranje en het ziet er adembenemend uit!

Oranje fruit, lekker verfrissend 

Als je iemand vraagt om een oranje voorwerp op te noemen zal deze persoon negen van de tien keer een fruitsoort opnoemen. De vurige kleur wordt namelijk vaak geassocieerd met fruit zoals sinaasappels, mandarijnen en de binnenkant van papaja's. Deze fruitsoorten kun je ook vinden als wanddecoratie in de food collectie van Walljar. Bestel dus zeker een wanddecoratie van de warme kleur ‘’oranje’’ om jouw woonkamer mee te decoreren!

De kleur voor zowel kleding als bloemen

Als je kijkt naar onze Aziatische kunst dan zie je dat er afbeeldingen zijn van Aziaten met prachtige Aziatische beschilderingen op hun kleding. In de combinatie met de rest van hun kleding gaat dit perfect samen. Het is niet overheersend en je kunt het zo in je kamer ophangen. De kleur past dus niet alleen goed bij wanddecoratie, maar ook bij kleding.

Daarnaast zijn oranje bloemen uit onze bloemen collectie ook heel leuk om je huis letterlijk mee op te fleuren. Naast levende planten kun je natuurlijk ook gebruik maken van planten wanddecoratie. Een mooie poster van onze oranje tritonia crocata geeft je huis zoveel meer sfeer dan je zult denken! Bestel deze dus zeker op Walljar!

5 x woonkamer inspiratie warme kleuren

Oranje print

Oranje print uit de Azië collectie

Deze vrolijke print komt uit de Azië collectie! De felle oranje achtergrond maakt het een echte topper. Samen met de unieke kleurencombinatie is het een echte musthave! Je kunt de print hier shoppen.

 

Warme kleuren woonkamer

Prachtplaatje van de zonsondergang

Reizen is op dit moment een beetje lastig en het schieten van een prachtig zonsondergang kiekje in de bergen zit er helaas niet echt in. Deze mooie print met oranje gloed van de zonsondergang is toch wel een parel van onze landschappen collectie. Onwijs mooi en passend bij het oranje jaarlijkse feest. Je shopt de print hier


Warme kleuren woonkamer

De zoetste oranje prints 

Ja, ook deze heerlijke zoete prints verdienen een plekje in dit rijtje! Deze oranje prints zullen je eraan herinneren wat extra vitamines in te nemen. Je shopt deze vrolijke print hier

 


Warme kleuren woonkamer  

Fleurige oranje bloemetjes 

Onze bloemen collectie zit vol met kleurrijke prints van bloemen die jouw interieur optimaal zullen opfleuren! Maar 1 print uit deze collectie verdient een speciaal plekje in deze blog, en dat is de Tritonia Crocata met haar prachtige oranje bloemblaadjes. 

 


Warme kleuren woonkamer  

Oranje print van jouw favoriete stad

Wij hebben prints van de mooiste steden in Nederland in verschillende kleuren, waaronder oranje! Mocht je een te gekke herinnering hebben in een bepaalde stad dan is een oranje stedenprint wel een topper om in huis te nemen. Ontdek de prints in de steden collectie


Woonkamer inspiratie warme kleuren gevonden?

Bestel dan nu een van de prints uit de collecties van Walljar om jouw woonkamer mee te versieren!

Ruimtes